Hledej odpověď v Bibli (131)

Otázka z minulého týdne: Co říká Bible o tom, jak Ježíš přijde ?........................................................

1. Osobně
Minule jsme četli biblický text, v němž Ježíš slíbil, že se pro nás vrátí, aby nás vzal do našeho nového nebeského domova, který připravuje. (Jan 14,1-3) Ježíš tedy přijde osobně.

2. Viditelně
Samotný Ježíš upozorňuje: "Neboť jako blesk ozáří oblohu od východu až na západ, takový bude příchod Syna člověka." (Mat.24,27) Ježíšův návrat bude nepřehlédnutelný. Nic tajného. Jako není možné za bouřky přehlédnout blesk, nebude moci přehlédnout návrat Krále vesmíru.

3. Slyšitelně
Kristův druhý příchod nebude tichou, nenápadnou událostí. Bude to triumfální návrat za zvuku těch nejnádhernějších fanfár: "Toto vám říkáme podle slova Páně: My živí, kteří se dočkáme příchodu Páně, zesnulé nepředejdeme. Zazní povel, hlas archanděla a zvuk Boží polnice, sám Pán sestoupí z nebe, a ti, kdo zemřeli v Kristu, vstanou nejdříve..." (1.Tesalonickým 4,15+16)

4. V slávě
Ježíš se podruhé na naši planetu nenarodí jako malé dítě. Jeho příchod bude nejslavnější událostí, jakou naše Země zažila: "Až přijde Syn člověka ve své slávě a všichni andělé s ním, posadí se na trůnu své slávy..." (Matouš 25,31)

5. S anděly
Jak jsme četli v předchozím biblickém textu, Kristus nepřijde sám, ale bude ho doprovázet velké množství andělů. To potvrzuje i anděl, který oslovil učedníky, kteří sledovali, jak se Ježíš, odcházející do nebe, pomalu ztrácí jejich očím: "Muži z Galileje, co tu stojíte a hledíte k nebi? Tento Ježíš, který byl od vás vzat do nebe, znovu přijde právě tak, jak jste ho viděli odcházet." (Skutky 1,9-11)

6. Nevstoupí na zem
Na závěr ještě jedna zdánlivě nedůležitá drobnost: "...potom my živí, kteří se toho dočkáme, budeme spolu s nimi uchváceni v oblacích vzhůru vstříc Pánu. A pak už navždy budeme s Pánem." (1. Tesalonickým 4,17) Při svém druhém příchodu se Ježíšova noha nedotkne naší Země. Ale Ty, pro které přijde, vezme k sobě, aby je mohl osobně přepravit na místo, které pro ně připravil jako jejich nový domov.

 

Otázka na příští týden:
Proč je dobré vědět, jak bude vypadat návrat Ježíše Krista ?

 

Autor: Vlastík Fürst | neděle 8.7.2012 13:00 | karma článku: 5,54 | přečteno: 326x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Hlavně, žes je nesnědla

19.5.2024 v 8:30 | Karma: 16,15