Bloger s velkým B

Už delší dobu chci vzdát hold jednomu zdejšímu blogerovi. Jeho články většinou nenajdete mezi nejčtenějšími ani nemají nejvyšší karmu. Dokonce i jejich čtenost je spíše průměrná.

Většina blogerů má své oblíbené téma. Jedni chválí Paroubka, Sobotku a všechny oranžové soudruhy, zatímco všechny politiky napravo od těchto pánů zase haní. Druzí, pro změnu, nepokrytě fandí pravici a dělá se jim mdlo, když vidí článek jednoho levicového spisovatele a básníka. Je tu i jeden muslim se zástupem obdivovatelek islámu. Také bychom mohli mluvit o úspěšném kolegovi, který podrobně sleduje a komentuje všechny skandály EU. V podobném výčtu bych mohl pokračovat dál. Třeba o jednom pastorovi, co... Každý z nich má jedno své nosné téma, které se v jeho článcích často opakuje.
Je tu ale bloger, který má mnohem širší záběr. Dokáže psát o muzice, politice, literatuře, křesťanství, islámu i východních filozofiích. Má rád latinskou klasiku a při tom všem má smysl pro humor. Obdivuji tuhle všestrannost.
Ještě pořád nevíte, o kom píšu? Tak malá nápověda – překládá z latiny, arabštiny a také z hebrejštiny. A včera na svém soukromém blogu pozval čtenáře na Tahiti. Ještě chcete další nápovědu? Tak se dobře podívejte se na přiložený obrázek.
Jeho články čtu rád. Protože se v nich dovím vždy něco nového. Kdybych měl vybrat Blogera iDNES.cz, tak bych dal svůj hlas Karlu Sýkorovi. Jeho blog je pro mne tím nejlepším, co jsem na iDNES.cz objevil. Doufám, že se s námi bude i nadále dělit o to, co objeví při svém studiu, pro nás obyčejné smrtelníky exotických jazyků.

Všiml jsem si, že je dost blogerů, kteří skončí, když zjistí, že se jejich karma nedotýká nebeských výšin. A možná si neuvědomují, že jsou lidé, pro které je jejich styl jedinečný a nenahraditelný. Když píšu článek, tak si vždy přeji, aby potěšil alespoň jednoho člověka. Protože i pro jednoho člověka stojí za to napsat pár slov, které ho zahřejí a povzbudí.

Karle, díky za všechny pěkné chvíle, které jsem mohl prožít u Tvých článků. Přeji Ti ještě hodně dobrých článků. Už teď se na ně těším.

Autor: Vlastík Fürst | středa 1.12.2010 20:30 | karma článku: 33,66 | přečteno: 2240x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Hlavně, žes je nesnědla

19.5.2024 v 8:30 | Karma: 11,94