Až Boží mlýny domelou ...

            Jedním z hlavních důvodů, pro které se lidé vzdávají víry v Boha, je absence spravedlnosti. Zlí lidé unikají trestu a dobří často nevinně trpí. A tak se ptáme: „Bože, kde jsi?“

Potom jsem slyšel mocný hlas jakoby obrovského zástupu na nebi: „Haleluja! Spasení, sláva i moc patří Bohu našemu, protože pravé a spravedlivé jsou jeho soudy! Vždyť odsoudil tu velikou nevěstku, která přivedla zemi do záhuby svým smilstvím, spravedlivě ji potrestal za krev svých služebníků, která lpí na jejích rukou.“ (Zjevení 19,1+2)

            Jan vidí zástupy spasených, kteří budou po svém vzkříšení slavit Boha za to, že konečně vykonal spravedlnost. Potrestal „nevěstku“, která s Kristem v ústech zabíjela „svaté“ jen proto, aby si udržela a upevnila svou moc.

            Bůh nás prostřednictvím knihy Zjevení Jana ujišťuje, že není lhostejné to, co se děje na naší planetě. Blíží se okamžik, kdy skončí jednání vesmírného tribunálu, který posuzuje život každého z nás. Jakmile bude projednán poslední případ a soud skončí svou činnost, zlo bude potrestáno a pak bude i na naší planetě opět vládnout dobro, spravedlnost a láska.

            Prosazovat spravedlnost není vůbec snadné. Většina „světa“ věří ďáblově tvrzení, že zlý Bůh nám brání nám ve štěstí. Bible nás přesto ujišťuje, že se vyplatí zůstat na straně dobra. Bůh naši snahu a touhu ocení darem věčného života.

Pane Ježíši, mé nitro touží po spravedlnosti, přestože sám vždy spravedlivý nejsem. Proto se těším na ten okamžik, kdy skončí Tvůj soud a v celém vesmíru opět zavládne Tvá spravedlnost.

Článek je součástí mozaiky, kterou postupně vytvoří 366 dílů série s názvem "Na počátku všeho bylo Slovo". Najdete je v rubrice se shodným názvem.

Minulý díl:  Můžeš vstoupit ...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vlastík Fürst | úterý 6.12.2016 6:10 | karma článku: 28,99 | přečteno: 973x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Ústavní soud a změna pohlaví

22.5.2024 v 15:15 | Karma: 8,66

Vlastík Fürst

Hlavně, žes je nesnědla

19.5.2024 v 8:30 | Karma: 21,15