Ani Topol neroste do nebe

Moje babička říkávala: “Žádný strom neroste do nebe!“ A ať už současná aféra okolo předsedy ODS dopadne jakkoliv, pravdou zůstává, že žádný strom, dokonce ani ten Mirkův topol, neroste do nebe.Přesto by ti, kdo okamžitě začali žádat hlavu předsedy ODS, neměli zapomínat, že toto přísloví neplatí jen pro topoly.

Nedávno Mirek Topolánek veřejně káral odboráře Duška za jeho výroky zveřejněné v médiích. Spolu s dalšími představiteli většiny politických stran nechtěl slyšet obranu Jaromíra Duška, že jeho výroky byly vytržené ze souvislosti. Shodou okolností se o pár dnů později sám ocitá v podobné situaci a zlobí se na zlého novináře, který jeho výroky vytrhl z kontextu...

Tentokrát se do zástupu kárajících postavila celá ČSSD. Od včerejška si sociální demokraté v čele s Jiřím Paroubkem společně notují s deníkem Blesk. Jsem přesvědčen, že to bude jen krátká idylka.
Možná už zítra tyto noviny otisknou informace, které se růžovým nebudou líbit. Stejní lidé svolají novou tiskovou konferenci a na ní začnou křičet něco o bulváru.
Nevěřím, že pak budou stejně rozhodně žádat o setnutí svých vlastních hlav, jako nyní žádají o tu Topolánkovu.

Celé mi to připomíná Ježíšův výrok: “Jak to, že vidíš třísku v oku svého bratra, ale trám ve vlastním oku nepozoruješ? Jak můžeš říci svému bratru: `Bratře, dovol, ať ti vyjmu třísku, kterou máš v oku´, a sám ve svém oku trám nevidíš? Pokrytče, nejprve vyjmi trám ze svého oka, a pak teprve prohlédneš, abys mohl vyjmout třísku z oka svého bratra.“ (Lukáš 6)

Po letošní tuhé zimě je v lese hodně spadených stromů. Nevydržely nápor větru a tíhu sněhu. Během léta je dřevorubci zpracují a na jejich místě časem vyrostou stromy nové. Život v lese půjde dál.

Nechci hodnotit, zda má předseda ODS odstoupit nebo ne. Znám jen to, co se objevilo v médiích. Já na jeho místě bych to ale asi udělal. Vždy je lepší odejít sám, než “být odejit“. A navíc, to nejcennější v našem životě není ani politika a ani kariéra.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastík Fürst | úterý 23.3.2010 10:15 | karma článku: 20,09 | přečteno: 905x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Na fotce nestárneme

5.5.2024 v 13:31 | Karma: 17,08

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 24,50