50% sleva za kapitána

Pokud si v těchto dnech pustíte ČT, určitě budete mít dojem, že kdo v ní nesleduje přímé přenosy z Mistrovství světa v hokeji, tak není Čech, i kdyby se při tom uskákal k smrti. Jaká je skutečnost?

         Už vám někdy někdo nabídl padesátiprocentní slevu na celý nákup, pokud mu odpovíte na jednu otázku? Mně ještě ne. Kamarádka nám včera vyprávěla svůj čerstvý zážitek.

         Cestou k nám se stavila v jednom brněnském "sekáči". Měla čas, a tak se chtěla podívat, zda jí něco nepadne do oka. Obchod byl plný nakupujících žen. Probíraly ramínka, prohlížely vystavené "hadérky" a některé se přehrabovaly i ve zboží, poskládaném v regálech…

         Do téhle atmosféry najednou zazněl hlas vedoucího, který všechny přítomné zaskočil. Přišel se zvláštní nabídkou: "Ženské, pokud mi některá z vás řekne, kdo je kapitánem naší hokejové reprezentace, tak máte dnes všechno za polovinu."

         "Že by Jágr?" ozval se první nesmělý hlas. "Néé, kapitánem je přece Růžička", oponovala jiná zákaznice. Pak se rozhostilo ticho. Už žádný nápad. Po chvíli čekání to vedoucí odpískal. Všechny nákupuchtivé zákaznice byly tou šancí tak zaskočené, že žádnou ani nenapadlo se zeptat, zda může využít rady přítele na telefonu.

         Uvažoval jsem o tom, co pana vedoucího vedlo k této skvělé nabídce. Byla to hospodská sázka? Nebo se chtěl přesvědčit, zda jenom ta jeho žena nemá o hokeji ani páru a nemůže pochopit, jak mohou chlapi hledět na něco tak stupidního a nudného, když na Nově je tak super telenovela? To se už asi nedovím.

         Přesto jsem přesvědčený o tom, že alespoň pár zákaznic se večer doma podívalo chvíli na zápas s Kanadou. Naši sice prohráli, ale ony šly spát s poznáním, že kapitánem našeho nároďáku je přece Jakub Voráček. Tedy, alespoň si to myslím, ale jistý jsem si tím, když jsem to včera říkal, nebyl.

Další články:

O neposlušném autě

Islamizace pokračuje

 

Autor: Vlastík Fürst | středa 6.5.2015 11:08 | karma článku: 19,90 | přečteno: 902x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Hlavně, žes je nesnědla

19.5.2024 v 8:30 | Karma: 18,57