Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Když vaří chlap, aneb Vepřová krkovička na černém pivu

Krkovička z prasátka je dobrá. Černé pivo je také dobré. Smíchejte to obojí dohromady a máte něco móóc dobrého…

 

Tohle jídlo nejen že dobře vypadá, ale i dobře chutná. Není složité a myslím, že ho zvládne i začátečník.

A je to na stole…

Vymažte si pekáček sádlem a nakrájejte si maso na plátky. Cibuli na půlkolečka a česnek (asi 10 stroužků) na plátečky.

Cibule na půlkolečka a česnek na plátky…

Plátky krkovičky si osolte, opepřete a naskládejte si je do vymazaného pekáčku.

Okořeněné plátky krkovičky dáme do pekáčku vymazaného sádlem…

Na maso rozložte plátky anglické slaniny a posypte drceným kmínem.

Poklademe plátky anglické slaniny a posypeme mletým/drceným kmínem…

Následuje vrstva z cibule a plátků česneku.

Přidáme cibuli a česnek…

Přišla chvíle na černé pivo. Celý obsah pekáčku jím zalijte, klidně ho tam vylijte celé najednou.

Vše zalijeme černým pivem…

Potom už zbývá jen přiklopit vrchním dílem pekáče (nebo alobalem) a šup s tím do trouby. Teplotu pečení nastavte asi na 200°C a počítejte asi tak s hodinou pečení.

Máte spoustu času na přípravu salátu a kroket. Do salátu Vám „kecat“ nebudu, já měl tehdy tak zvaný „Ledový“, ale to je na Vás.

Krokety jsou hodně snadné, jen počítejte s jejich přípravou tak, aby byly hotové skoro stejně, jako bude maso. To proto, aby byly hezky křupavé a nezměkly Vám. Kupte si normální těsto v prášku na bramborové knedlíky, a onu směs vysypte do mísy. Ještě než přidáte vodu (u některých druhů těsta i vejce – viz návod), přisypte trochu, buď sušené, ale čerstvá je lepší, – petrželky a pažitky. Já měl bohužel jen sušenou.

Směs na těsto a v ní sušená petrželka s pažitkou…

Podle návodu vypracujte těsto, nechte chvíli (cca 5 minut) odpočinout a vyválejte si rukama tenké „válečky“. Ty potom pokrájejte na dílky.

Tenký váleček z těsta pokrájíme na dílky…

Z těchto dílků vyválejte kuličky – rybáři asi znají, když „válejí“ boiles.

Vytvarujeme krokety…

Do pánve si dejte olej a rozpalte ho. Potom v něm kuličky – krokety, opečte do zlatova. Pozor! Je třeba to hlídat a sledovat, aby se nám krokety nepřipekly. Jde to rychle, tak buďte obezřetní!!!

Začínáme smažit krokety…

Smažíme je jen „dozlatova“!

Mezi tím se maso opéká a my, ke konci pečení, odstraníme svrchní díl pekáče (alobal) a necháme už asi jen 5 minut dopékat.

A je to hotové!

Krásně to voní!

A krásně to i vypadá…

Dobrou chuť!

Další moje recpty najdete po kliknutí - SEM

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 19.2.2010 11:00 | karma článku: 30,75 | přečteno: 29808x
  • Další články autora

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma: 44,52 | Přečteno: 5536x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma: 46,62 | Přečteno: 10217x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma: 20,05 | Přečteno: 833x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Den, kdy se naivům zastavil dech…

Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...

24.2.2023 v 13:59 | Karma: 31,22 | Přečteno: 1380x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Proč není dobré pro mír ustupovat zlu…?

Protože zlo takový mír neocení, naopak udělá všechno proto, aby takový „mír“ v budoucnu pošlapalo. Co bude pak? Další ústup a další domnělý mír...?

17.2.2023 v 13:43 | Karma: 43,34 | Přečteno: 3847x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Bakterie z vody letos zabíjí častěji, zemřelo už 23 lidí. Řada nákaz uniká

17. května 2024

Premium Kromě jiných infekcí se v Česku letos více šíří i smrtelnější legionářská nemoc, která se...

Slovensko k tragédii směřovalo dlouho, tímhle prohráli všichni, míní expert

17. května 2024

Premium Bývalý slovenský novinář a bezpečnostní expert Milan Žitný je přesvědčen, že k tragické události,...

V Kladně hořel sklad olejů a autodílů, škoda je čtyřicet milionů korun

16. května 2024  12:31,  aktualizováno  22:59

V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek hořela průmyslová hala se skladem olejů a autodílů. U...

Soud v Haagu začal řešit Gazu. Genocida dosáhla strašlivé úrovně, zaznělo

16. května 2024  22:40

Genocida, kterou Izrael páchá v Pásmu Gazy, dosáhla strašlivé úrovně, prohlásil zástupce...

  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám