Když vaří chlap, aneb ,,Jogurtové" řízky...
Na tohle jídlo si opatřete vepřovou kýtu. Její libové maso je pro tuhle úpravu jako stvořené. Množství ingrediencí v následujícím receptu je na 1 kg tohoto druhu masa. Počítejte s tím, že je třeba si maso večer před vlastním pečením naložit, takže např. s nedělním obědem, začínáme v sobotu večer. Ale neděste se, netrvá to dlouho, ani to není složité a zvládne to každý za pár minut. Výsledek potom stojí za to a budete za hvězdy…
Tohle budeme potřebovat…
Maso si nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
Naklepaný, osolený a opepřený plátek kýty…
Když máme takhle připravené všechny plátky, tak si je naskládáme do nádoby, ve které budou do druhého dne naložené. Já použil obyčejný hrnec, stačí jen, aby se vám přiklopená nádoba vešla do ledničky – musí být v chladu. Ještě ji tam ale nedávejte, ještě chybí pro naložení masa to nejdůležitější. A to si právě připravíme.
Připravené plátky masa, naskládané do nádoby…
Do větší misky si rozklepněte dvě vejce, přidejte 3x kávové lžičky grilovacího koření, 3x rozetřené stroužky česneku – pozor, tentokráte bez soli! Celková směs, i díky grilovacímu koření, bude slaná dostatečně. Na radu diskutéra „markýze Gera“ a diskutérky „Kláry L“ (diskuse pod minulým článkem - receptem), jsem oproti původnímu receptu přidal i med. Dal jsem ho tam 4x polévkové lžíce.
Smícháme vejce, med, grilovací koření a rozetřený česnek…
Vše důkladně promícháme a přidáme 500 g bílého jogurtu. Ano, čtete dobře, Vážení.
Přidáme 500 g bílého jogurtu…
Opět vše promícháme a vzniklou „marinádou“ zalijeme plátky masa v nakládací nádobě. V tuhle chvíli jsme pro přípravu nedělního oběda udělali vše a tak už zbývá jen přiklopenou nádobu s naloženým masem dát do lednice.
Plátky masa zalijeme namíchanou směsí...
A je neděle a my už se těšíme na oběd!
Do hlubší nádoby si dáme vrstvu strouhanky a rozhodně s ní nešetříme. Potom, hezky, každý plátek těsně před smažením, obalíme maso důkladně ze všech stran. Jenom ve strouhance – v ničem jiném.
Druhý den plátky postupně obalíme ve strouhance…
No a šup s tím na pánev s olejem a smažíme po obou stranách.
A smažíme po jedné straně…
Smažíme i po straně druhé…
Tuk, nebo olej si v pánvi rozpalte, ale potom, když do něho dáte maso, tak výkon snižte. Tenhle zvláštní obal na mase se totiž rád připéká, tak si dejte pozor!
Chutná to, tedy alespoň mně ano, s bramborovou kaší. Jak dělám „svou“ bramborovou kaši, to jsem už ve svých receptech psal a najdete to po kliknutí – SEM. Takhle upravené řízky jsou neskutečně křehké a zároveň šťavnaté. Opravdu to vyzkoušejte, uvidíte, že nebudete litovat!
A je to…
Mňam…
Dobrou chuť!!!
P.S. - Protože se blíží hezké počasí, tak se nebudu s vařením mořit víkend co víkend a občas budu jíst na rybách chleba se salámem a na výletě s paštikou. Z toho plyne, že asi nebudou už mé recepty pravidelně pátek co pátek, ale prostě někdy ano, někdy ne. Sice nevím, co budou někteří moji ,,kamarádi" dělat ve volném čase, který trávili na mých diskusích právě pod recepty, ale to je jejich problém. Doporučoval bych jim, aby chodili taky na ryby. Ticho léčí... ;-)))
Další moje recepty najdete po kliknutí - SEM
Vladimír Kroupa
V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…
Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...
Vladimír Kroupa
Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...
Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...
Vladimír Kroupa
Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…
Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...
Vladimír Kroupa
Den, kdy se naivům zastavil dech…
Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...
Vladimír Kroupa
Proč není dobré pro mír ustupovat zlu…?
Protože zlo takový mír neocení, naopak udělá všechno proto, aby takový „mír“ v budoucnu pošlapalo. Co bude pak? Další ústup a další domnělý mír...?
Další články autora |
Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili
Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...
Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru
Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...
Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda
Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...
Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá
Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...
Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“
O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...
Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce
Přímý přenos Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl ve čtvrtek terčem atentátu, je...
Do mostu v Texasu narazilo plavidlo a poškodilo ho. Do vody uniká palivo
Do mostu v Galvestonu v americkém státě Texas ve středu narazilo plavidlo a do okolních vod uniká...
Na Slovensku není mír a smír, polarizace pokračuje, říká novinářka
Premium Slovenské vládní strany po atentátu na premiéra Roberta Fica slovně útočí na novináře. Přidávají se...
ANALÝZA: Rusko natahuje frontu do šířky. Putinova letní ofenziva začíná
Premium Vytváření nárazníkové zóny u hranic, nebo pokus o útok na druhé největší ukrajinské město? Nenadálý...
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...
- Počet článků 2182
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3086x
Dum Spiro Spero...
Seznam rubrik
- O FILMECH...
- SMRT TÁHLA PIKOVÝ ESO
- MŮJ ČTENÁŘSKÝ DENÍK
- POVOLÁNÍ - BODYGUARD
- JE TĚŽKÉ PŘEŽÍT...
- O lásce...
- TANEC S BÍLOU SMRTÍ
- S PRSTEM NA SPOUŠTI...
- HRA O ŽIVOT...
- MOJE RECEPTY - VAŘENÍ...
- O LÁSCE - MOJE PŘÍBĚHY A ÚVAHY
- SLOUŽÍM VLASTI...
- MOSSAD...
- MOJE BAJKY A POHÁDKY
- DIVOKÝ ZÁPAD...
- Z DENÍKU - AFGHÁNISTÁN...
- O ČLOVĚKU...
- STÍNY...
- STŘÍPKY Z DĚTSTVÍ...
- TĚŠÍ MĚ, CHÁRON...
- ,,SHAKESPEAROVINY"
- TEXTY MÝCH PÍSNÍ A BALAD
- I ĎÁBEL BÝVAL KDYSI ANDĚLEM…
- CHERCHEZ LA FEMME...
- TAXÍK A JINÉ SRANDIČKY...
- CUI BONO VERITAS...
- HORORY, SCI FI, PSYCHO...
- RYBÁŘSKÉ POVÍDKY A ZAMYŠLENÍ..
- MOJE BÁSNIČKY...
- MOJE FOTOBLOGY...
- OSOBNÍ
- NEZAŘAZENÉ
Oblíbené blogy
- Všechny, ze kterých se dozvím něco, co jsem nevěděl...
- Pavlína O' T. -Ta, která umí říci jasně co se jí líbí a co ne...
- Dušan Rovenský - Ten, který zná, ví a zažil...
- Alice Barešová - Ta s krásnou duší...
- Standa Wiener - Ten, co mě vždy pobaví...
- Jana Krčová - Ta něžně svá...
- Pavel Krečíř - Myslím, že srandista a budovatel :-))
- Ivo Richter - normální a prima chlap
- Hana Rebeka Šiander - V sametu zabalený diamant...
- Marián Béreš - PAN fotograf...
- Dušan Streit - zdravě rozumný
Oblíbené stránky
- Své články publikuji i v časopise ,,Rybář"
- Něco pro milovníky fajnového pití - COGNAC CLUB
- Napsal jsem první knihu
- Napsal jsem druhou knihu
Oblíbené knihy
Oblíbené články
- Hoď kamenem, kdož jsi bez viny...
- Z deníku - Afghánistán...jsou čtyři ráno...
- Vánoce 88' a ráže 7,62...
- Bodyguard - ,,Vaše sukně madam..."
- Bodyguard - ,,Tohle je Bagdád madam..."
- Pod palbou...
- ,,Vrať se mi živý, Vasko..."
- Přežít...
- Ano, já jsem Smrt...
- Per atria mortis... (Skrz brány smrti...)
- Kytarový mág...
- Zakuř si, Žide, zakuř...
- Cizinec...
- Milý Ahmede...
- Jak jsem salutoval B. Willisovi...
- Tanec s bílou smrtí - kapitola první...