Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Mám vztek

"A když se při relaxaci objeví nějaká emoce, jen ji v klidu pozorujte", pravila slečna a pustila relaxační hudbu. Zazněly první údery bubnů a já cítila, jak mnou cloumá vztek.

Nesnáším relaxační hudbu. Pro mě je to umělá záležitost, laciná náhražka, pouhý byznys, který se vnucuje všem depresemi nabitým pacientům. Do bubnů se začala ozývat Panova flétna. Fůůůůj. A jako by toho nebylo málo, peruánští indiáni přidali zpěv. FŮŮŮŮJ. No, zpěv. Neustále opakující se fráze. Znělo mi to jako "samčíííí, samčíííí". Nic proti samcům, ale proč mi lezou do meditace. Pokusím se to vnímat jinak. "Srnčííí, srnčíííí". Ještě lepší. Co dělají srnci v Peru? To si je indiáni taky dají nadivoko? Vždyť je to blbost. Děsivá hudba, bezduchá slova. Už aby to skončilo. Ne a ne. Ještě není konec. Vzteky se můžu pominout a nejradši bych utekla. Nechci ale kazit chvilku odpočinku ostatním, tak si tiše trpím. Vztek nelze jen tak pozorovat, když jsem jím zcela ovládaná. Celá vzteklá si představuju, jak jdu pralesem, je mi vedro, mám děsnou žízeň, štípají mě komáři a určitě mě za chvíli uštkne nějaký smrtelně jedovatý had. Konečně šlus a dost. "Je dobře, že jste se vztekem zůstala", chválí mě slečna po skončení relaxace. No, nevím. Pořád mám vztek a nemůžu ho střepat. Tak fajn. Zůstanu vzteklá. Schválně, co se stane. Vzteky se nasoukám do bot na podpatku a nasupeně vypadnu z psychiatrického centra. V lodičkách se ženu přes kočičí hlavy středem Prahy, nohy jako ve svěráku, svítí DEBILNÍ slunce, v zimním kabátě je mi DĚSNÝ vedro, prodírám se DOTĚRNÝMI turisty, kteří jako mravenci vylezly z děr a jsou jich všude mraky. Vztek se mě drží jako klíště. "Ty seš takovej malej vztekloun" říkával táta. Mám vztek na něho. Mám vztek na všechny. Jsem jedna velká valící se vzteklá koule. Nejradši bych někoho praštila, kopla nebo jinak fyzicky inzultovala. Jak se tak zaobírám těmito myšlenkami, jedinej, kdo se mi postavil do cesty, byl kandelábr. Jedna nula pro něj. Na rozdíl ode mne můj vztek ustál. Masíruju si bouli na hlavě a nasupeně ženu dál na vlak a domů. Že by se mi po té ráně ulevilo, to teda vůbec. Vzteky bych vyskočila z kůže. Ve vlaku si vedle mně přisedne maminka s malým, uřvaným děckem. Achjo. To bude jízda. Nejradši bych si nasadila náhubek, reálně hrozí, že někoho brzy pokoušu. Do téhle nálady zazvoní mobil. Volá syn, jestli může na počítač. Hlavou se mi vztekle honí myšlenky typu "kvůli tomu jsme mu mobil nekupovali, kdyby radši šel ven, to se neumí jinak zabavit" a podobně. Zahučím "jooo", přece nedám ostatním spolucestujícím najevo, jak jsem nebezpečně vzteklá. "Děkuju. Děkuju - maminko", vroucně a vděčně opáčí můj chlapeček. Je po vzteku. Někde jsem slyšela, že nám dal Bůh děti proto, abychom se stali lepšími. A abychom se přestali chovat jako děti. Jojo. Něco na tom asi bude.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Kateřina Višňovská | pátek 7.3.2014 15:26 | karma článku: 30,43 | přečteno: 5448x
  • Další články autora

Kateřina Višňovská

Chcete mě?

Kamarádka si mi tuhle stěžovala, že nemůže najít práci. Deprese, invalidní důchod, bez žádné podpory ze strany rodiny, finanční zázemí nula nula nic. Pracovala by, až by brečela, jenže ji nikdo nechce.

24.5.2015 v 21:51 | Karma: 24,44 | Přečteno: 1732x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Višňovská

Jak jsem se (ne)ztratila

Paní psycholožka pravila, že bych neměla chtít své výkony šponovat na sto procent, mám si přiznat, že i osmdesát procent je vlastně super výsledek. Tak jsem pokývala hlavou, hm, hm, budu o tom přemítat, a vyrazila na vycházku, abych dnešní terapii rozdejchala. A že si projdu tu samou trasu, kudy jsem chodila běhat, kdy jsem byla v psychiatrické nemocnici hospitalizovaná poprvé. Cestu znám, to se takhle jde kolem jezera, pak cestou do lesa, kolem písečné duny a doprava po cestě zpět do léčebny. Brnkačka, za chvilku to mám.

7.2.2015 v 19:20 | Karma: 9,32 | Přečteno: 505x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Višňovská

Výtahy

Když se večer zhasne a nastane čas jít spát, do myslí a snů mnoha z nás se vkradou nejrůznější bubáci a noční můry. Ať už je to práce, která měla být hotová včera, nedodržený slib, pavouci, hadi, šéfové, upíři, teroristé či tchyně, je to jedno. Všechno je to fuj. Mou fobií jsou výtahy, potvory jedny. Ve spánku mi nabízejí ty nejkatastrofičtější situace, jež s nimi lze vůbec zažít, a nedají si pokoj a nedají. Divoké sny Maxipsa Fíka jsou proti výtahům jen vyvanulý sprej.

18.10.2014 v 8:24 | Karma: 9,49 | Přečteno: 656x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Višňovská

Jsem zrůda

Od včerejšího večera, kdy jsem se dozvěděla o tragédii ve Žďáru nad Sázavou, nemůžu přestat myslet na nic jiného, než na oběť a viníka. Je mi strašně, stejně jako i ostatním. Je příšerné, když zemře mladý člověk. Ještě horší je, když je zavražděn. Rychle najděme toho, kdo je za tuto událost zodpovědný a ukažme si na něj prstem.

15.10.2014 v 14:30 | Karma: 35,67 | Přečteno: 3665x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Višňovská

Díra do světa

Představte si takovou normální situaci - žena touží prožít aspoň jeden víkend bez dětí. Plán je jasný. Jedno dítě se udá mamince, druhé tchyni, jedno odveze ona, druhé on. Až potud všechno vypadá hladce.

18.8.2014 v 13:10 | Karma: 11,90 | Přečteno: 735x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Distributor smrtícího alkoholu z metanolové kauzy byl podmínečně propuštěn

21. května 2024  16:36

Jiří Vacula, který v roce 2012 distribuoval otrávený metanol, byl podmíněně propuštěn na svobodu,...

Británie odškodní desetitisíce pacientů s kontaminovanou krví, zaplatí miliardy

21. května 2024  16:18

Britská vláda vyplatí další odškodné desítkám tisíc lidí, kteří se kvůli kontaminované krvi v...

Kvůli důchodové reformě bude mimořádná schůze, čekají se opět noční bitvy

21. května 2024  5:45,  aktualizováno  16:13

Přímý přenos Nejtřaskavější bod z programu květnové schůze budou poslanci projednávat až příští týden, po...

Policie našla v zemině z výkopu další kosti, patřily třem lidem. Pošle je na pitvu

21. května 2024  16:11

Lidské kosti, které v pondělí objevili pracovníci technických služeb během výkopových prací v...

  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1278x
Jsem  maximalistka, workoholička, naivka, velký kritik, snílek a optimista s velkou nadějí. A velkou hlavou, bohužel.

Seznam rubrik