Rekonstrukce vlády, nejlepší krok k zvládnutí pandaviru

Ne 3 R, ale 4 R. Vedle roušek, rozestupů a mytí rukou je třeba rekonstruovat vládu. Samozřejmě na půdorysu stávající koalice ANO, ČSSD s podporou komunistů a okamůristů. Do současného hampejzu by nikdo soudný nevlezl.

Ne 3 R, ale 4 R. Vedle roušek, rozestupů a mytí rukou je třeba rekonstruovat vládu. Samozřejmě, a to zdůrazňuji, na půdorysu stávající koalice ANO, ČSSD a podporou komunistů a okamůristů. Proč se to má odehrát bez opozice? Protože do současného, slušně řečeno hampejzu, by nikdo soudný z opozice nevlezl. Ať si jeho problémy řeší ten, kdo je způsobil.

Nejlepší, co mohou dnes někteří lidé ze současné vlády pro společnost udělat, je „odstůpit“. Včera byl sice na pozici ministra zdravotnictví Adam Vojtěch nahrazen Romanem Prymulou, ale v tomto případě jde pouze o recyklaci starého kádra. Novopečený ministr byl od brzkého jara součástí týmu, který předváděl toče až veletoče a jenž se zcela zprofanoval, ba dokonce zesměšnil.

Kromě toho, Roman Prymula z postu náměstka ministra zdravotnictví musel odejít kvůli chybějící bezpečnostní prověrce. A hle, najednou se stane samotným ministrem. Světe div se, to by normální člověk nevymyslel. Měli bychom si připomenout jeho drzý výstup 27. března a odstranění Daniela Münicha z laboratorního týmu ministerstva zdravotnictví (koordinace rozvoje testovacích kapacit, testování a vyhodnocování). Komentář - Drzý úředník Roman Prymula. Z toho je zřejmé, že plukovník v záloze Roman Prymula je pro fungování demokratického státu velice nebezpečný. Nechápe totiž posloupnost velení nebo v horším případě, nerespektuje civilní nadřízené, kterým jsou vždy a za všech okolností občané. A co myslíte? Došlo na Münichova nebo Prymulova slova? Kdo ve světle dnešních čísel, problémům s testování a vyhodnocováním měl být již tenkrát vyhozen? 

Jak se říká, historické události se opakují dvakrát. Jednou jako tragédie a podruhé jako fraška. Česko je opět výjimečné, což ostatně neustále tvrdí náš premiér. Zde se události řadí naopak. Na jaře se odehrávala fraška a dnes hrozí „tragédie“. Jediné štěstí nás všech, že pandavirus není nějaká ebola, maso od kostí neodpadává a šance na přežití je vysoká.

Nejistotu v tom, co je dnes správné a co špatné nedávejme za vinu lékařské komunitě, která má na prevenci i nebezpečnost pandaviru různé názory. Mezi doktory se přece běžně vyskytují daleko horší úkazy, třeba vyznavači šarlatánství, jakým je homeopatie či akupunktura. Vždyť jedna z homeopatiček má řídit vývoj ryze české vakcíny na pandavirus (zřejmě půjde o homeovakcínu). Komentář Soběstačností k bídě. Dnes je ministrem zdravotnictví již zmiňovaný Roman Prymula, který chtěl ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové v roce 2015 založit centrum "tradiční" čínské medicíny.  Kupodivu šarlatáni ochotní postupovat "non lege artis" nejsou vylučováni z České lékařské komory a stále mohou na veřejnosti vystupovat jako lékaři a ne jako pouzí šamani.

A zde jsme u jádra pudla. Vláda k ničemu pozitivnímu nepřispívá a jak před veřejností ukazuje svoji naprostou neschopnost, vše jenom zhoršuje. Nelze věřit „radám“ někoho, kdo měsíce a měsíce neustále lže (roušky jsou), lže (plošné opatření nebudou, jsme připraveni), lže (máme chytrou karanténu), lže (testuje se nejvíc) a lže (nikdo nezemřel)…...Přitom tyto lži nebyly nutné, ničemu nesloužily, jen k sebeprezentaci. Jak věřit někomu, kdo když cítí možnost si u voličů šplhnout, exhibuje v médiích, když se nedaří, svádí vinu na jiné. Jak věřit někomu, kdo ohýbá epidemiologická opatření podle peoplemetru (upravená nařízení k 1.9.2020) a ani nemá odvahu se k tomu přiznat. Za viníka nepopulárních opatření byl označen ten, kdo se nemohl z dovolené bránit, tedy Rostislav Maďar. Jak věřit někomu, kdo nechá Českou poštou rozeslat rozbalené zdravotnické potřeby, respirátory bez návodu a bez značky typové shody, které se tím pádem nesmí distribuovat (zřejmě šlo o šunty draze nakoupené v Číně, které se nějak spotřebovat musí, že). Kdyby takto fatálně pochybil občánek, tak je zakleknut.   

Dodržování epidemiologických opatření, resp. nošení roušek, instalace e-roušky do mobilu, to vše se stalo otázkou loajality k vládě. Vzhledem k jejímu odpudivému chování má tuto loajalitu na bodu mrazu. Proto existuje tolik „odbojářů“ (odmítačů roušek, vysmívačů odstupů a omezování shromažďování…) . Proto když se v televizi objeví někdo z vlády, ozve se...vypněte toho kašpara. Proto vzrůstá agresivita lidí, kteří nejsou ochotni v obchodních centrech nasazovat roušku.  

Takže aby lidé získali důvěru k tomu, co vláda říká a dobrovolně to respektovali, je třeba aby některé její nejprovařenější figurky odešly. Teď hned. Nebo nezbyde než pandavirus přehlušit marketingovou kampaní guru Máry se sloganem....Být pozitivní je pozitivní.   

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vilém Barák | úterý 22.9.2020 11:06 | karma článku: 19,57 | přečteno: 534x