Je na čase, VYKOPAT NEČASE?

10. červen 2011 dobře si zapamatujte den, kdy vláda země české, ač složena ze stran nazývaných se demokratickými, pomoci údajně nezávislého soudu, pošlapala ústavní právo každého z nás, každého občana české republiky!

Ústava nám zaručuje právo na stávku, jako jednu z možností vyjádření nespokojenosti. Stávka je tak nástrojem obyvatel, zaměstnanců v boji za svá práva, stávka je způsobem vyjádření požadavků a názorů pokud vyjednávání nestačí, pokud ten kdo rozhoduje, nenaslouchá a nebere na zřetel požadavky a názory lidí stojících v hierarchii postavení pod ním.

Bez ohledu na to, jestli stávku schvalujeme, či jsme proti ni, jestli s požadavky stávkujících souhlasíme a nebo je ze zásady odmítáme, nesmíme v možnosti stávkovat nikomu bránit a už vůbec by k tomu neměla být zneužita moc soudní! Pokud se k tomuto kroku odhodlala vláda demokratického státu, zvláště když tato stávka měla být namířena proti vládě a proti krokům, které tato vláda prosazuje pod názvem reforma, pak přestala být vládou demokratickou a jako taková by ihned měla odstoupit!

Po aférách, které nám tato vláda od svého nástupu k moci servírovala a způsob, kterým je hlavně řešila, nám napovídal, jak hodně jim moc zachutnala a jak si ji tihle pánové chtějí za každou cenu udržet! Pominuli fakta, že ve vládě zůstává ministr, kterému pod rukama rozkradou více jak 250 miliónu korun a on se necítí být zodpovědným, že pan předseda vlády vytvořil post ministra pro boj s korupcí jen proto, aby umlčel stranu VV a prodloužili tak agónii této neschopné a zároveň všehoschopné vlády. A pominuli i fakt, že ač vláda deklarovala boj s korupcí jako jednu ze svých priorit a přitom byl ten, kdo korupci odhalil potrestán! A to jen nedávný zásah prezidenta a jakási tajná dohoda, nebo neustálé kupčení s požadavky strany Věci Veřejných může být považováno za korupci. Není to totiž nic jiného než politická prostituce a uplácení, co tuto vládu stále ještě drží při životě. Strana ODS již několik let své vládnutí prodlužuje pomoci korupce a uplácení (dříve Melčák, Pohanka, Wolf a td. Nyní strana VV). A tak poslední krok a zneužití soudní moci i následné zastrašování odborářů, je dalším ubohým krokem ubohé vlády v čele s Nečasem.Strana ODS a i vláda samotná ztrácejí každým dnem na oblibě a pan Nečas si toho vědom určitě je, jak jinak si vysvětlit jeho strach z toho, že nespokojení lidé začnou stávkovat a shromažďovat se v ulicích. Hněvu obyvatelstva se právem bojí každý špatný vladař a ti zdejší nejsou výjimkou.

Na mnoha místech planety, v mnoha zemích světa, vyšel nespokojený lid do ulic demonstrovat a vyjádřit tak svůj názor! Mnohde potom nechali i střílet do demonstrantů, aby je umlčeli. Způsob, kterým se rozhodli pánové Nečas a Kalousek umlčet je stejně nebezpečný a morálně nepřijatelný! Ještě děsivějším je pak způsob provedení a doručení soudního rozhodnutí! Soudci a jejich rozhodování nesmí být ovlivňována a úkolována nikým, ani samotným předsedou vlády! Tohle provedení předání rozhodnutí přinejmenším nevoní?!

 Zcela směšným a právem zlobu vyvolávajícím, je pak následný apel pana Nečase k uposlechnutí soudního rozhodnutí, jako jediného morálního způsobu, z nabízených možností. Já se ptám, pane předsedo vlády, jakým právem se oháníte morálkou, když vy samotni jste ji celou dobu od nástupu k moci pošlapávali?! Jakým právem směřujete tuhle zem k totalitním praktikám!? A zdali i vy uhradíte škody, které jste napáchali a ještě napácháte svým rozhodováním!?

Na závěr jen tolik, že doufám ve stávku větších rozměrů, než měla být ta pondělní, doufám v, ni a podpořím ji. Doufám, že se přidají i ti, kteří doposud jen nadávali a nečiníce přihlíželi tomu, jak zde vlády posledních 21 let devastovali naši zem. Doufám, že stávka přeroste v případnou revoluci, pokud pánové politici nepochopí, že jsou placeni náma a tak by i pro nás měli dobře pracovat! Nebojme se tedy vyjádřit svou nespokojenost i stávkou je li to potřebné a nenechme se zastrašit.  Jako vyjádření podpory stávkujícím i jako vyjádření nespokojenosti s touto vládou stejně jako požadavek k její demisi a vypsání nových voleb navrhuji: připnout si opět trikolóru. Dejme tak najevo nechuť tolerovat aroganci politiků a jejich pohrdání hlasem voličů a obyvatel! Je čas vyjádřit nespokojenost jasně a zřetelně, je čas chtít korupci a rozkrádání státu vyšetřit a potrestat, je čas vyžadovat náhradu škod způsobenou nekvalitní prací státních úředníků, poslanců i samotných ministrů! Nikoli o tom jen mluvit a boj s těmito zločiny slibovat! Je na čase opravdu reformovat systém a ne pouze jen brát z kapes nás obyčejných občanů a škrtat tam, kde je potřeba přidávat! Takže odpovím na otázku z nadpisu, ANO. JE NA ČASE VYKOPAT NEČASE! A s ním i ty ostatní vyžírky, kteří se jen obohacují na náš účet! Přestaňme být umlčeným stádem hloupých ovčanů, přestaňme jen čekat na zázrak, nebo za sebe rozhodovat druhé! Pokud totiž budeme jen mlčky přihlížet tomu, jak s náma politici vyjebávají, zůstaneme v těch sr… pardon výkalech navždy!

Autor: Radim Valášek | pondělí 13.6.2011 13:13 | karma článku: 32,82 | přečteno: 1823x