Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Komunista, si svůj majetek neznárodní.

„Kapitalismu je vlastní jedna vada: nerovnoměrné rozdělení bohatství. Socialismu je vlastní naproti tomu jedna ctnost: rovnoměrné rozdělení bídy.“ Winston Churchill

Pro srandu králíkům, Škromachovi a komunistům.

Když se pan Churchill stal autorem tohoto výroku, byla to hluboká pravda, která měřeno historickým pohledem zpět, ze svého obsahu vůbec nic neztratila. Ano, společenské zřízení nazývané bůhví proč kapitalismem, což ve skutečnosti znamená právní stát, volnou tvorbu cen, soukromé vlastnictví, mající mnoho podob a svobodu, má mnoho chyb.

Je tomu tak proto, že stejně jako lidský život nelze narýsovat podle pravítka, nebo jej nakreslit do kruhu podle kružítka, nelze ani takovou formu lidského společenství nějak organizovaně a do důsledků nastavit a spoutat. Proto jsme přítomni vzestupům i poklesům pokud o ekonomický vývoj jde, které se nazývají růst nebo krize a ani ostatní aspekty, jak společenské nebo vědné, na tom nejsou jinak. Úplně stejně, jako je tomu v každém lidském životě.

Snad jen s příchodem internetu dostalo vše poněkud větší obsah, protože se každý může libovolně vyjadřovat, což opticky mnoho událostí činí dramatičtějšími, než jak tomu ve skutečnosti je. Ostatně onoho prostoru se rovněž pokoušejí zmocnit i politické síly usilující o moc, což má komické důsledky, neboť mentální propast mezi postkomunistickými hochštaplery a svobodou samou, jakou je internet, je nepřekonatelná.

Zajisté ale, že je dobře, že taková situace, kterou můžeme nazývat informační velký třesk nastala i když je zřejmé, že v tomto případě technické možnosti předběhly duchovní úroveň člověka, protože je to jeden z důkazů toho, že i my žijeme ve svobodné společnosti, i když se to vládnoucím vůbec nelíbí.

Neboť například zveřejnění Kolibříkova cvrlikání s Mazánkem, bychom se na stránkách snadko kontrolovatelných novin, jen před pár lety, ještě těžko dočkali. Podrážděné reakce přicházející ze stran moci, tak jen obnažují jak příliš a nenávratně jsou tyto struktury mimo náš svět a pomalu, ale jistě vymírají, aniž by si toho stačily všimnout.

Jedno z takových reziduí bylo k vidění a slyšení minulý víkend, kdy se do Prahy sjely tisíce lidí, aby se tak staly herci ve hře na odbory. Kdysi důležitá síla, která pomohla vymanit se milionům lidí z bídy, postupně zdegenerovala v jakousi soukromou politicko nátlakovou strukturu, která patří odborářským bossům se statisícovými platy.

Obtloustlí strýci v mimikrech šatstva pořízeného na vietnamském tržišti šermující pažemi proti neviditelnému nepříteli kapitalismu, před chvílí přišedší ve svých limuzínách ze svých vil, tak využili veškerých frustrací i pochopitelného lidského strachu o existenci, vyplývajících ze všech chyb, které produkuje neschopná vláda Petra Nečase, jako na běžícím pásu, ke svým zájmům.

Tím je pouze a především posílení vlivu, který v jinak nepřístupném světě soukromého vlastnictví skrze zákony a nařízení mají a k udržení si tak svého postavení a peněz, které jim na základě tohoto faktu, tak plynou.

Na druhou stranu je ale existence takzvaných odborů vůbec, zapříčiněna hloupostí mnohých zaměstnavatelů, protože pokud by se ke svým zaměstnancům chovali nikoli jako k odpadu, ale jako k lidem a dobře je platili, rozplynou se všechny odborové organizace jako pára nad hrncem.

Nicméně k tomuto stupni zaměstnavatelské a zaměstnanecké kultury, jsme ještě většinově nedostoupili a tak bylo možné vidět a slyšet spoustu oprávněných požadavků, stejně jako úplně to nejbizarnější.

Jedním z toho bizarního, byl muž demonstrující s pravopisnou hrubkou na transparentu, za návrat továren, do jejich rukou. Tedy do těch dělnických.

Nechci se nikoho dotknout, ani příliš bolestivě někomu strhnout jeho iluze, ale očekávat od toho, že budu volit Komunistickou stranu za účelem znárodnění soukromého majetku, komunisty posléze vykonaným, předpokládá značnou dávku naivity.

Takové osobě asi není známo, že příklad toho aby komunisté znárodňovali majetky sami sobě nemá a ani nebude mít naplnění. Protože v době takzvané privatizace vykonané po roce 1989, se majetek za stovky miliard korun, stal právě předmětem vlastnictví vyvolených členů Komunistické strany, nebo příslušníků StB.

Následné rozkradení tohoto majetku a vytunelování celého bankovního sektoru, vedlo k onomu bilionu a více korun státního dluhu, o kterém tak rádi dnes mluví jak odboráři, tak komunisté, nebo socialisté, či momentální vláda, protože onoho faktu používají mediálně proti sobě. Aniž by pochopitelně kdokoliv z nich objasnil proč tomu tak je, protože je do tohoto zločinu více, nebo méně namočen.

Případy korupce a beztrestného rozkrádání, téměř dennodenně publikované ve sdělovacích prostředcích, tak můžeme považovat za relikt těchto let. Za relikt, který je díky informační internetové svobodě již neutajitelný.

Ostatně soudím, že domorodé komunisty si ostatní strany pečlivě pěstují.

Jedni coby nepřítele, proti němuž pokaždé chvíli před volbami „bojují.“

Druzí jako ty, kteří za ně udělají špinavou práci a nakonec pro ně zvednou ruku.

 

Kdo obratně slouží, drží si část vlády.

Qui docte servit, partem dominatus tenet.

Publilius Syrus (Sent.Q.44)

 

Že je to vzhledem ke stovkám milionů obětí komunismu amorální?

Ale prosím vás.

 

Jaký pán, takový sluha.

Qualis dominus, talis et servus.

Petronius (Sat.58)

 

Miroslav Václavek

Šumperk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Člunky

Příběhy doby, lidí, života a smrti.

Autor: Miroslav Václavek | pátek 27.4.2012 9:15 | karma článku: 31,88 | přečteno: 4027x
  • Další články autora

Miroslav Václavek

Rumunsko se nedá milovat nebo nenávidět, Rumunsko se dá jedině milovat, horami jak se dá

A protože je tady další krásný rumunský den, Mirek opět brzy vstává, to bude asi tím časem, který je tady o hodinu napřed a jde vypátrat tajemství těch ranních zvuků, které vypadají jako armádní rozcvička.

21.7.2023 v 17:00 | Karma: 16,08 | Přečteno: 364x | Diskuse| Cestování

Miroslav Václavek

Rumunsko se nedá milovat nebo nenávidět, Rumunsko se dá jedině milovat, horami pěšky

A je tady krásné rumunské ráno. A protože jsem ranní ptáče, které dál doskáče, jako myška jsem vyklouzl ven z chajdy a jdu si popovídat s krajinou.

20.7.2023 v 17:00 | Karma: 13,29 | Přečteno: 316x | Diskuse| Cestování

Miroslav Václavek

Rumunsko se nedá milovat nebo nenávidět, Rumunsko se dá jedině milovat, na kole horami

Je léto a nastalo tradiční stěhování evropských národů. Češi kočují po milionech do Chorvatska a do Polska, k nám zase míří miliony občanů jiných zemí a všechno se to navzájem mixuje jako v jednom obrovském šejkru, kterým potřásá

19.7.2023 v 17:00 | Karma: 16,26 | Přečteno: 377x | Diskuse| Cestování

Miroslav Václavek

Ruský svéráz národního převratu

"My víme, že lžou, Oni vědí, že lžou, Oni ví, že my víme, že lžou, My víme, že oni ví, že my víme, že lžou, Ale stejně lžou." Alexandr Solženicyn

29.6.2023 v 17:00 | Karma: 40,53 | Přečteno: 4160x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Jak alespoň na chvíli slepit rodinu dohromady a nejlépe v Bieszczadech

Jsme se svými bratry zcela atomizováni. Tedy rozdrobeni a roztříštěni, protože každý žijeme úplně někde jinde a to nejen pokud o mé bratry jde, ale vlastně o celou rodinu.

9.6.2023 v 17:00 | Karma: 16,43 | Přečteno: 336x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Trump se vidí jako disident, soud je pro něj marketingová sklizeň, tvrdí expert

2. května 2024

Premium Pokud dojde na televizní debatu Donalda Trumpa a Joea Bidena, jako jednoznačný vítěz z ní vzejde...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  19:55

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  19:55

Přímý přenos Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Americký podmořský dron inspirovaný rejnokem už není jen vize, prošel testy

2. května 2024  19:28

Americká společnost Northrop Grumman dokončila testy podvodního plavidla bez posádky (UUV) s...