Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Za manželskou dezerci koště do ruky!

Často hovořím s ženami poznamenanými syndromem „opuštěných starých manželek“. Být v kůži bytosti, kterou partner po třiceti letech společného soužití opustí „pro jednu pitomou holku, pro pár hodin touhy podved všechno, o čem doma si sníš“, jak zpívá jeden známý písničkář, znamená skutečně podraz. Nezřídka i smrtelný úraz. Ostatně, když muž dezertuje z boje, vojenský zákon ho nemilosrdně postaví ke zdi. Když dezertuje „jen“ ze společného boje rodiny o existenci, pánové se cítí ještě polichoceni.

Pokud odejde od rodiny po třiceti letech politik na nejvyšší úrovni, jde vpravdě o křiváctví, které způsobuje tomu druhému obrovskou újmu a zoufalství nejen na duši, ale potažmo i na těle, a de facto tak oběť zrady krátí na zdraví a na životě. Vždyť i lidský mozek, coby sídlo psychiky, patří k tělu a je jeho nedílnou fyziologickou součástí. Poranění mozku není přece žádná zanedbatelná maličkost. Jde-li politik za hlasem svého penisu, aniž naslouchá hlasu svědomí, nelze hovořit v jeho případě o inteligenci, neboť si musí uvědomovat, že jeho chování má značný vliv a působí jako modelové. Podezírat z podobných pohnutek ženu - že by např. opustila hnízdo po třiceti letech v období menopauzy - je poněkud irelevantní, mimo jiné také proto, že ženský sexuální apetit s nástupem klimakterických změn organismu povětšinou spíše klesá. Muž však je vůči svému chování i věku často nekritický, není ochoten akceptovat reálný stav, nedokáže-li se smířit se situací, že jeho sexuální manželský život nemůže být po třiceti letech stejný jako zamlada. A fakticky se tedy chová jako nezralé dítě zaostalé ve vývinu, pokud musí být neustále motivován k věrnosti a vázán na stále nové podněty. O to větším šokem a pocitem zrady pak trpí jeho manželka, opustí-li ji, neboť si uvědomí, že vlastně po celou tu obrovskou spoustu let žila s ignorantským, hloupým člověkem, který přátelství - jež manžele nutně muselo pojit -zahodí jen pro marnivé a těkavé okamžiky blaha, které mu zprostředkuje nový sex a „mladé maso“.
Když se poperou chlapi v hospodě, řeší to policie, rváči skončí přinejmenším v poutech na záchytce a v cele předběžného zadržení. Když někdo srazí na kolena, do depresí a lidského ponížení s následkem psychické a fyzické újmy svého dosud nejbližšího životního partnera a připraví ho o kvalitu života, tak se mu poplácává po rameni, jaký že je chlapák, pokud z jeho křiváctví vznikne i v pozdním věku nemanželské miminko. „Odloží-li“ muž ženu (případně obráceně) tak odpudivě, jako to udělali naši nejvyšší bossové největších politických stran, svědčí to dozajista nejen o úrovni jich samých, ale i o kultuře stran jako takových. A nabízí se nutkavá otázka, (například k Nejvyššímu správnímu soudu), zda je u nás bigamie – tak, jak ji, kromě jiných malérů s osobním chováním, provozuje náš premiér – vlastně zákonná a zda selhání, jichž se Mirek Topolánek dopouští, není v rozporu výkonem funkce nejvyššího ústavního činitele? Ostatně, vyhrožovat otevřeně médiím zavedením cenzury, osočovat poslance sprostými výrazy a gesty, je zcela jistě na hraně ne-li za hranou zákona, a ani  formální imunita, která politika chrání, by v takových případech neměla sloužit jako klacek na demokracii a nástroj k uplatňování diktátorských, totalitních manýr.

Možná by bylo jedno řešení, jak předcházet tomuto druhu násilí a ponížení: povinné odškodnění nejen ve formě dostatečného doživotního zajištění, podobně jako jinde v civilizovaném světě, ale i s ohledem na počet zrazených let také výchovný trest např. v podobě nucených veřejně prospěšných prací.
Vždyť za nevěru jsou v některých komunitách dodnes ženy odsouzeny k ukamenování k smrti a nevěra je považována za smrtelný hřích.
Totéž však neplatí o mužích. Jakou cenu a hodnotu má pro muže žena u nás, opustí-li ji, aniž by okem mrknul?
Představa, že by kupříkladu pánové Topolánek a Paroubek vyfasovali koště a šli místo do úřadovny ve ,Strakovce‘ převýchovně úřadovat na chodník spolu s dalšími počišťovači, je spíše virtuální. Otázka je, zda jsou takoví zrádci všech rodinných hodnot vůbec svéprávni k tomu, aby řídili stranu, natož stát?

Zdenka Ulmannová

 

Autorka je spisovatelka,

předsedkyně Strany rovnost šancí

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdenka Ulmannová | pondělí 29.10.2007 12:12 | karma článku: 17,27 | přečteno: 1306x
  • Další články autora

Zdenka Ulmannová

Ach, ta pohlavnost!

Tak nějak jsem při pohledu do "ženských" rubrik médií znejistěla, zda jsem vůbec žena. Ani nevím, co si s tímto rozčarováním nad kritérii pro ženu počít.

24.1.2019 v 13:26 | Karma: 16,81 | Přečteno: 756x | Diskuse| Společnost

Zdenka Ulmannová

Konečně komunismus!?

V souvislosti s Babišem bylo řečeno tolik, že už skoro není co dodat... Snad jen, že pod pod vedením dalšího Slováka česká zem konečně dojde po sedmdesáti letech od Gottwalda ke komunismu!

19.11.2018 v 10:22 | Karma: 23,75 | Přečteno: 838x | Diskuse| Politika

Zdenka Ulmannová

U nás v Babišově, aneb vítejme v zemi estébáků!

Čapí hnízdo se stalo novodobým symbolem neodpornějších koloritů minulé totalitní éry a komunistické, estébácké moci. Pokud sociální demokraté setrvají ve vládní koalici s Babišem, podřezali sami sobě větev v příštích volbách.

15.11.2018 v 9:55 | Karma: 31,97 | Přečteno: 1271x | Diskuse| Politika

Zdenka Ulmannová

Logika věci samostatného státu, aneb co vlastně oslavujeme?

Když se připravuje jakákoliv změna, musíme se nejprve ptát, co je motivem, co nám změna přinese v širším kontextu a dlouhodobém horizontu, jakou výhodu změna znamená ihned a jakou do budoucnosti, co díky ní získáme pozitivního, co

26.10.2018 v 11:33 | Karma: 7,78 | Přečteno: 281x | Diskuse| Společnost

Zdenka Ulmannová

Otevřený dopis fotbalistovi

Kam až hodláte zajít ve své aroganci a pocitu nadřazenosti? Zdá se, že přemýšlíte pouze svými údy, leč nikoli mozkem, hodným člověka...

24.10.2018 v 10:13 | Karma: 34,05 | Přečteno: 2217x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Hrad začal platit cesty prezidenta. Za Zemana je celé musely financovat kraje

12. května 2024

Premium Když prezident přijede do krajů, nemá kolem toho být obrovská pompa, která stojí nejen hodně...

Pomohli její zemi bránit proti Japoncům. Filipínka teď o Češích vydává knihu

12. května 2024

Premium Měli to být spojenci nepřítele, ale namísto toho čtrnáct statečných Čechů nasadilo život, aby...

Úlet novin pečetil Trumanův triumf, lovec gangsterů už šok nerozdýchal

12. května 2024

Seriál Americké prezidentské volby dokážou překvapit, i když si všichni myslí, že dopředu vědí, jak...

Napadení a hajlování. Policisté v rámci derby pražských S zadrželi šest lidí

11. května 2024  22:15

Po skončení dnešního utkání fotbalistů Sparty a Slavie na stadionu na pražské Letné museli...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik