Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Uniformovaná anarchie

Na půdě  Parlamentnu ČR, Vlády a Ústavního soudu a dalších orgánů dnes probíhá diskuse o tom, zda je či není ústavní realizovat předčasné volby do Parlamentu v tom či onom termínu a podle takového či jiného zákona. Co z těchto debat pro laika - neprávně vzdělaného občana - vyplývá a vyznívá?
  • a) Fakt, že pokud se sejdou více než dva představitelé zákona, legislativy, justice, expertní komory na ústavní právo, odborní poradci a učitelé práva, přesto ani tehdy není možné dojít k jednoznačnému názoru a stejnému pohledu na výklad jak ústavy a ústavnosti samotné, tak na její smysl.
  • b) Mrazivý pocit, že vlastně nejvyšší vyvolení a ti, co se na vyvolené sami pasovali , (neboť politické přeběhlictví by mělo být klasifikováno jako trestný čin podvodu a je s podivem, že náš trestní řád vtomto smyslu již dávno nemá takový zákon - konkrétně mám na mysli pana Melčáka), si v podstatě účelově dělají, co chtějí, aniž by se cítili vázáni názory „lidu", jemuž mají sloužit, a tím nejodpudivějším způsobem se berou pouze za své prebendy vyplývající zjejich výsostného postavení - a to napříč celým politickým spektrem.
  • c) Pocit zrady všech hodnot, o nichž se ve sněmovnách tak okřídleně proklamuje, nicméně naplnění oněch ideálů vždy troskotá na přízemním kupčením, jež se nazývá v politickém žargonu „ politickým kompromisem".

    Výsledek je takový, že se celé toto klání odehrává jen proto, aby ti, kteří místa v lavicích nejvyšších okupují již dvacet let od sametové revoluce (a někteří ještě déle), mohli i nadále uplatňovat své zkostnatělé a nevyvíjející se pohledy na svět, resp. brát za ně peníze,  ačkoliv svět  již dávno odkráčel někam jinam svou cestou samovývoje.   Celý zákonodárný proces  se tak stávává prostřednictvím všech jeho složek zcela impotentním, protože není schopen  pochopit, řídit a koordinovat  ani sám sebe, ale přesto si dělá ambice řídit veškerenstvo. Připomíná to situaci, jako když blázen v přijímací ordinaci psychiatrické léčebny křičí a rve si vlasy, že svět a jeho uspořádání je tak složité, že není v lidských silách v tomto světě udržet zdravý rozum, a skončí v klecovém lůžku či svěrací kazajce, zatímco když podobné výroky zaznívají napříč stranami z úst nejvyšších představitelů státu, tak je to považováno za „normální" a demokraticky korektní. Stačí přece jen malou chvíli sledovat např. jednání Poslanecké sněmovny, a každému musí být jasné, kdo patří za plot do léčebny, a kdo naopak v léčebnách končí často jen proto, že ti skuteční blázni v talárech a s průkazkami nejvyšších státních činitelů a ovládají svět před plotem.

      Pak ale vítejme v anarchii! Neboť mohou-li si ti, co vytvářejí, schvalují , vykládají  a posuzují zákony, dělat, co chtějí (obzvláště pak poslanec Melčák či Ústavní soud),  a žonglovat se zákony takřka bez pravidel a řádu pouze na základě toho, že ani nevědí, jak docílit toho, čeho docílit chtějí, pak je absurdní hovořit o právním státu neřku-li  o demokracii.  A pak je svět zcela bez pravidel a skončí tak jako tak „v kopru", neboť s tímto přístupem v éře krakatitických technologií dojde  velmi brzy k definitivnímu rozpuštění a rozplynutí všech sněmoven už proto, že pod takovým řízením států se velmi brzy sami vybijeme. A pak všichni ti, kdo chodí po ulicích s cedulí na krku a zvěstováním, že konec světa se blíží již roku 2012, budou patrně nejblíže pravdě.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdenka Ulmannová | pátek 11.9.2009 13:50 | karma článku: 9,67 | přečteno: 1048x
  • Další články autora

Zdenka Ulmannová

Ach, ta pohlavnost!

Tak nějak jsem při pohledu do "ženských" rubrik médií znejistěla, zda jsem vůbec žena. Ani nevím, co si s tímto rozčarováním nad kritérii pro ženu počít.

24.1.2019 v 13:26 | Karma: 16,81 | Přečteno: 756x | Diskuse| Společnost

Zdenka Ulmannová

Konečně komunismus!?

V souvislosti s Babišem bylo řečeno tolik, že už skoro není co dodat... Snad jen, že pod pod vedením dalšího Slováka česká zem konečně dojde po sedmdesáti letech od Gottwalda ke komunismu!

19.11.2018 v 10:22 | Karma: 23,75 | Přečteno: 838x | Diskuse| Politika

Zdenka Ulmannová

U nás v Babišově, aneb vítejme v zemi estébáků!

Čapí hnízdo se stalo novodobým symbolem neodpornějších koloritů minulé totalitní éry a komunistické, estébácké moci. Pokud sociální demokraté setrvají ve vládní koalici s Babišem, podřezali sami sobě větev v příštích volbách.

15.11.2018 v 9:55 | Karma: 31,97 | Přečteno: 1271x | Diskuse| Politika

Zdenka Ulmannová

Logika věci samostatného státu, aneb co vlastně oslavujeme?

Když se připravuje jakákoliv změna, musíme se nejprve ptát, co je motivem, co nám změna přinese v širším kontextu a dlouhodobém horizontu, jakou výhodu změna znamená ihned a jakou do budoucnosti, co díky ní získáme pozitivního, co

26.10.2018 v 11:33 | Karma: 7,78 | Přečteno: 281x | Diskuse| Společnost

Zdenka Ulmannová

Otevřený dopis fotbalistovi

Kam až hodláte zajít ve své aroganci a pocitu nadřazenosti? Zdá se, že přemýšlíte pouze svými údy, leč nikoli mozkem, hodným člověka...

24.10.2018 v 10:13 | Karma: 34,05 | Přečteno: 2217x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

Napětí na Korejském poloostrově stoupá, KLDR odpálila deset raket

30. května 2024

Severní Korea ve čtvrtek odpálila ze svého východního pobřeží deset balistických střel krátkého...

Policie vypátrala třináctiletou dívku z Kroměříže, je v pořádku

29. května 2024  14:28,  aktualizováno  30.5 7:43

Policisté vypátrali třináctiletou dívku z Kroměříže, kterou pohřešovala od neděle její rodina....

„Podlé spiknutí“ v Hongkongu: za podvratnou činnost odsoudili 14 aktivistů

30. května 2024  6:40

Hongkongský soud shledal vinnými 14 prodemokratických aktivistů, kteří byli obžalováni na základě...

Přelom května a června bude bohatý na srážky, hrozí i přívalové deště či bouřky

30. května 2024  6:35

V následujících dnech bude počasí u nás ovlivňovat tlaková níže, která se bude udržovat nad střední...

  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik