Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tu EU musíš, Václave, sabotovat!

Mezi komentáři k udělení ceny Nobelova výboru se vymezoval - jako již obvykle - komentář Jířího Hájka, zástupce vedoucího Kanceláře prezidenta republiky. A opět nezklamal a zabodoval svou - až švejkovsky prostinkou - úsměvností.  

Žádná Nobelovka, dokud v EU nebude Rusko!

     Svými výroky na téma, že jde v souvislosti s udělením Nobelovy cena Evropské unii o pokrytectví, se opět vyhranil proti všemu a všem. Jako dokonalý Husita!

     Hledat v obecné země-kouli, jejíž odvěkou pra-esencí je samo pokrytectví a na něm založen běh věcí lidských, co je či není pokrytectví a fráze, je poněkud nešťastné.

    Pouštět se do rádoby filozofických diskuzí na prostoru menším než pět minut, které skýtá veřejná televize, s takto vyhroceným názorem, si koleduje nejen o značné nepochopení, ale hlavně je výrazem neprofesionality žurnalisty, kterým pan Hájek býval. Nemluvě o tom, že si patrně pořádně nepřečetl, co je podstatným argumentem a odůvodněním té ceny. Dlouhodobé historické zasazování se o neválčení v rámci Evropy. Minimálně Evropy a snahy o dosahování mírových řešení i na ostatních kontinentech. Fakt, že se na samotném evropksém kontinentu - vyjma Balkánu - od druhé světové neválčilo dlouhých 67 let, jistě není jen nějakou nahodilostí. Je přece zásluhou každého euroobčana a jeho dobré vůleo mír pečovat. Přece tato cena není oceněním pouze a výhradně politiků a establishmentů poválečné Evropy, ale je uznáním toho, že jsme se jako lidé poučili a že bereme na zřetel vážné chyby politických reprezentací našich předků, které veštvaly lidstvo do děsivých válečných konfliktů. Nic víc, nic míň.

     Proto je komentář "Hradu" tak drásající a ježí se při něm každému normálnímu člověku všechny chlupy nad takovou naivitou či arogancí a opovážlivostí.

Ostatně, dobýt Pražský hrad tak, a takovými metodami a charakterovými lidskými a občanskými vlastnostmi, jak to učinil pan Klaus, je, věru, velmi nešťastné. A leckoho by jistě zajímala např. otázka, kdeže měl a má občan Klaus své lustrační "papíry" ještě z dob tzv. reálného socialismu v Československu a poté? Ne-li snad dokonce třeba - skrze Prognostický ústav - přímo v Moskvě, která v EU není? Toť otázka; ale taky možná současně zdvižený prst ke zpozornění, pro kohože všeho by mohl člověk, který to dotáhl až tak vysoko i přesto, čím vším musel projít ve své době, a pro koho musel pracovat, aby si vybudoval v minulém režimu kariéru. Jisté je, že občan Klaus určitě nepatřil nikdy mezi významné disidenty, kteří se otevřeně a nepokrytě protivili bolševickému totalitnímu režimu. A nechť tedy nyní nesoudí a neháže kameny po Evropské unii.

     Svět byl, je a bohužel patrně bude i dál, přece rozdělen na znepřátelené tábory řízené různými rozvědkami a realizované skrze různé agenty, někdy i dvojité či trojité. To si jistě nemůžeme dělat žádné iluze, že by tomu tak nebylo - a to i v dnešní době. Vždyť přece v každém rozpočtu každého státu jdou pravidelně obrovské prostředky právě do zpravodajských služeb. A jistě při takovém tvrzení nejde o žádnou špionománii, nýbrž o reálné vidění světa.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdenka Ulmannová | pátek 12.10.2012 14:50 | karma článku: 11,54 | přečteno: 672x
  • Další články autora

Zdenka Ulmannová

Ach, ta pohlavnost!

Tak nějak jsem při pohledu do "ženských" rubrik médií znejistěla, zda jsem vůbec žena. Ani nevím, co si s tímto rozčarováním nad kritérii pro ženu počít.

24.1.2019 v 13:26 | Karma: 16,81 | Přečteno: 756x | Diskuse| Společnost

Zdenka Ulmannová

Konečně komunismus!?

V souvislosti s Babišem bylo řečeno tolik, že už skoro není co dodat... Snad jen, že pod pod vedením dalšího Slováka česká zem konečně dojde po sedmdesáti letech od Gottwalda ke komunismu!

19.11.2018 v 10:22 | Karma: 23,75 | Přečteno: 838x | Diskuse| Politika

Zdenka Ulmannová

U nás v Babišově, aneb vítejme v zemi estébáků!

Čapí hnízdo se stalo novodobým symbolem neodpornějších koloritů minulé totalitní éry a komunistické, estébácké moci. Pokud sociální demokraté setrvají ve vládní koalici s Babišem, podřezali sami sobě větev v příštích volbách.

15.11.2018 v 9:55 | Karma: 31,97 | Přečteno: 1271x | Diskuse| Politika

Zdenka Ulmannová

Logika věci samostatného státu, aneb co vlastně oslavujeme?

Když se připravuje jakákoliv změna, musíme se nejprve ptát, co je motivem, co nám změna přinese v širším kontextu a dlouhodobém horizontu, jakou výhodu změna znamená ihned a jakou do budoucnosti, co díky ní získáme pozitivního, co

26.10.2018 v 11:33 | Karma: 7,78 | Přečteno: 281x | Diskuse| Společnost

Zdenka Ulmannová

Otevřený dopis fotbalistovi

Kam až hodláte zajít ve své aroganci a pocitu nadřazenosti? Zdá se, že přemýšlíte pouze svými údy, leč nikoli mozkem, hodným člověka...

24.10.2018 v 10:13 | Karma: 34,05 | Přečteno: 2217x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Při výbuchu a požáru ve sklepě domu na Přerovsku se zranily dvě ženy

10. května 2024  14:15,  aktualizováno  14:30

Při explozi ve sklepě rodinného domu v Jezernici na Přerovsku se dopoledne zranily dvě ženy. Výbuch...

Autobus s dvacítkou lidí se v Petrohradě vřítil na most a spadl do řeky

10. května 2024  14:27

V centru Petrohradu v pátek přišli o život nejméně čtyři lidé, když z mostu do řeky Mojky spadl...

Koalice utne obstrukce. Chcete na hokej, to je celá pravda, řekla Schillerová

10. května 2024  5:43,  aktualizováno  14:20

Přímý přenos Vládní pětikoalice prosadila, že o návrhu opozice na vrácení návrhu na zavedení korespondenční...

Rusko útočí na Ukrajinu z nového směru. Bránit Charkov zamířily posily

10. května 2024  12:40,  aktualizováno  14:05

Ruské jednotky se pokouší prolomit ukrajinskou obranu v pohraničí na severu Charkovské oblasti,...

  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik