Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Převlečen za prezidenta

„No ahój! Kde se tady bereš?" Mávala na něho rozjásaně z protějšího chodníku. „Tebe už jsem neviděla ani nepamatuju! To jsem ráda, že tě vidím!" „Já taky..." odpověděl a vrátil jí pobavený úsměv.

„A co Ilona, už byla tý operaci, konečně? Doufám že už zase vidí jako zamlada. To víš, zmladit se o tři dioptrie je fakt ta nejlepší investice, jakou pro sebe člověk může udělat... Byli jste v létě na tý Korsice? Škoda, že nám do toho vlezla ta klukova promoce, protože určitě bych si ten výšlap do hor udělala s vámi. A co Petr s Marií, zvládli to nakonec? Marie mi říkala, že jí dělají nějaký potíže v práci, potkali jsme se minulý týden náhodou v bance...Víš, že Luboš bude asi přece jen dělat ten konkurz do toho rádia? Moc se mu do toho nechtělo, ale nakonec jsem ho přesvědčila. Konec konců, v tom svým plátku je už patnáct let a tak je potřeba trochu provětrat křídla...Jo, hele, slyšel jsi už ten drb o Lachoutovi? Tak to si poslechni, víš o tom, že se zase bude rozvádět? Prej už to s ním chudinka Jarka nemohla vydržet, a dokonce snad v tom bylo i domácí násilí. No, on byl vždycky divnej. Pamatuješ, jak se vždycky předváděl a frajeřil? Už na škole to byl nafoukanej pošuk. Tak má, co si zasloužil...A co říkáš těm tancům kolem prezidentský volby?" Vychrlila jedním dechem.

„To je fakt, jsou děsný. Ani jsem netušil, že to bude takhle náročný. Lidi si pořád nemůžou zvyknout, že to není fotbal, kde se hraje jen o to, aby byl míč pořád ve hře..." mrkl na ni spiklenecky.

„Máš svatou pravdu, jak jde o prachy - a o ty jde vždycky - tak se páni partajníci točí jak na obrtlíku. Už je to trapný, jak si říkají o úplatky. Vůbec už nemají žádnou záklopku a ani si nedávají práci s tím, aby to nevypadalo jako obchod. Kam jenom ten svět spěje, ach jo... Mimochodem, byl jsi v tý Americe, jak jsi říkal posledně?"

"Jo, byl..."

„A dobrý? Jak se ti tam líbilo?"

„Dobrý. Ale i tam je to dneska trochu hustější. Taky tam přituhuje. To víš, prezidentský volby  jsou prezidentský volby..."

            U protějšího chodníku zastavilo tmavé auto. Vystoupili z něj dva muži.

„Konečně jsme vás našli, pane profesore. To nám nedělejte, potulovat se v dnešní době jen tak volně po ulicích není zrovna bezpečné. Jako kandidát na prezidenta se vystavujete zbytečnému nebezpečí. Musíte být opatrnější. Zvláště když teď volba graduje do finále. Nikdy nevíte, komu všemu můžete ležet v žaludku. Jen si vzpomeňte na Dubčeka..."

„Nic se neděje, pánové. Dovolte, abych vám představil paní....ehm..... Náhodou jsme se potkali a tak jsme dali kus řeči. Musím uznat, že to bylo velmi milé a osvěžující setkání v té naškrobené atmosféře, kterou teď zažívám. Ale musím uznat, že máte moc prima přátele. Určitě bych se s nimi taky rád seznámil. Musíme si někdy zavolat. Já jsem na Korsice sice taky byl, ale to už je fůra let, takže bych ten výšlap mohl dát s vámi. Určitě jste normální fajn parta - takové vztahy jsou už dneska mezi lidmi skoro vzácností. Kolik let už se vlastně znáte?"

„Ježíši, pardon.... Promiňte... Já jsem si vás asi spletla... Vy jste opravdu pan... Tak to je teda trapas... Promiňte... Jste totiž tak strašně podobný kamarádovi Jeníkovi, že je to až neuvěřitelný. Tak to jste mě tedy dostal! Aspoň že máte smysl pro humor. Kdyby se volilo přímou volbou, určitě byste můj hlas dostal už kvůli tomu, že umíte držet  hru a nezkazíte humor v žádné situaci. Navíc, změna je někdy dobrá i na prezidentských postech... Tak to se do té naší partičky určitě hodíte..."

„Naopak, potěšení bylo na mé straně! Mimochodem, nemáte dnes večer čas. Rád bych vás pozval i se vašimi přáteli na takový malý míting u číše vína. Budou tam ještě i nějací mí přátelé, umělci a jeden kolega novinář tam bude křtít svou novou knížku... Moc by mne to potěšilo, kdybyste přišli. Fakt, upřímně, a to myslím smrtelně vážně."

„To jste mě trochu zaskočil - ale vlastně, proč ne, tohle je taky taková příležitost, která se neodmítá, stejně jako výlety na Korsiku..."

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdenka Ulmannová | čtvrtek 31.1.2008 16:01 | karma článku: 13,69 | přečteno: 1496x
  • Další články autora

Zdenka Ulmannová

Ach, ta pohlavnost!

Tak nějak jsem při pohledu do "ženských" rubrik médií znejistěla, zda jsem vůbec žena. Ani nevím, co si s tímto rozčarováním nad kritérii pro ženu počít.

24.1.2019 v 13:26 | Karma: 16,81 | Přečteno: 756x | Diskuse| Společnost

Zdenka Ulmannová

Konečně komunismus!?

V souvislosti s Babišem bylo řečeno tolik, že už skoro není co dodat... Snad jen, že pod pod vedením dalšího Slováka česká zem konečně dojde po sedmdesáti letech od Gottwalda ke komunismu!

19.11.2018 v 10:22 | Karma: 23,75 | Přečteno: 838x | Diskuse| Politika

Zdenka Ulmannová

U nás v Babišově, aneb vítejme v zemi estébáků!

Čapí hnízdo se stalo novodobým symbolem neodpornějších koloritů minulé totalitní éry a komunistické, estébácké moci. Pokud sociální demokraté setrvají ve vládní koalici s Babišem, podřezali sami sobě větev v příštích volbách.

15.11.2018 v 9:55 | Karma: 31,97 | Přečteno: 1271x | Diskuse| Politika

Zdenka Ulmannová

Logika věci samostatného státu, aneb co vlastně oslavujeme?

Když se připravuje jakákoliv změna, musíme se nejprve ptát, co je motivem, co nám změna přinese v širším kontextu a dlouhodobém horizontu, jakou výhodu změna znamená ihned a jakou do budoucnosti, co díky ní získáme pozitivního, co

26.10.2018 v 11:33 | Karma: 7,78 | Přečteno: 281x | Diskuse| Společnost

Zdenka Ulmannová

Otevřený dopis fotbalistovi

Kam až hodláte zajít ve své aroganci a pocitu nadřazenosti? Zdá se, že přemýšlíte pouze svými údy, leč nikoli mozkem, hodným člověka...

24.10.2018 v 10:13 | Karma: 34,05 | Přečteno: 2217x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

V Dillí naměřili rekordních 52,3 stupně. Šetřete vodou, nabádají úřady občany

29. května 2024  11:04,  aktualizováno  14:03

Meteorologové v indickém hlavním městě Dillí ve středu naměřili rekordní teplotu 52,3 stupně....

Prima chystá českou verzi show Who is Asking. Moderovat bude Dejdar

29. května 2024

Skupina Prima přichází s českou verzí vědomostní televizní soutěžní show Who is Asking? Soutěž...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla znalcům

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Posílili jste národní hrdost, řekl Fiala mistrům světa. Dostal dres a medaili

29. května 2024  8:12,  aktualizováno  13:45

Premiér Petr Fiala uvítal v Kramářově vile hokejové mistry světa. Poděkoval jim za zisk titulu. „Je...

Karban a Karban, s.r.o.
Řidič/ka dodávky/skladník

Karban a Karban, s.r.o.
Praha
nabízený plat: 36 500 - 40 000 Kč

  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik