Kolíkáři versus černí pasažéři

Méně důležitá témata odpoutávají pozornost od témat důležitějších. Aspoň v politice to platí stoprocentně. Prezidentská volba v těchto dnech odčerpává pozornost od daleko horšího bahénka v politickém rybníku. Takže abychom nezapomněli... Tak například to, co mě nejvíc v poledním roce šokovalo:    Když se Čunek dostal tím neodpornějším, nejpopulističtějším a nejtrapnějším trikem do svých státních funkcí. Postavit si kampaň na laciném sprostém rasismu totiž může jen nezralý ubožák, ne však politik.

  Nicméně celá vláda včetně členů vládní koalice tomu sekunduje. Bursík bezhlasně tu a tam sice pootře nejasným slovem na adresu Čunka, ale že by kvůli něčemu tak lidsky i politicky zásadnímu třeba rozbil koalici a jasně zvolal s bouchnutím pěstí do stolu:

´S rasisty se nemluví, natož nesedí v jedné vládě, buď tedy já, nebo Čunek,  Toplánku!´... to zase neřekne, protože korýtko je přece jen dobře teplé a příliš štědře výnosné.

Pod čarou si asi Bursík bručí pod fousy: ´Co bych vlastně lamentoval nad rasistou Čunkem, když sám premiér používá citace ze slovníku fašistů, a prochází mu to...´

Jenže už se sám sebe Bursík zřejmě nezeptá, že to Topolánkovi a Čunkovi prochází právě kvůli tomu, že Bursík mlčí, jen se trošinku ošívá, ale pěstí do stolu nebouchne a nepohrozí odchodem z takové hnusné vlády podvraťáků a přeběhlíků. Možná se jednou bude sám za sebe stydět, až si zalistuje v análech svých pamětí a uvidí tam svůj vládní podpis v jedné řadě s Čunkovým... ach jo... Ani Bursík zřejmě není zdaleka vyspělým politikem, který vidí dopředu. Jinak by musel dohlédnout, že je to vlastně on, kdo by mohl určovat hru, tón, styl a kulturu současné vládní koalice, a konec konců i ovlivňovat kulturu toho chachara s ostrými supersprostými rysy sedícího v premiérském křesle, když to nedokáží křesťanští lidovci a ztratili s příchodem Čunka veškerou soudnost a etický rozměr své strany. Vždyť spojení Topolánek-Čunek - to je nedopatření, o němž lze hovořit snad jen ve středním rodě. Velké hloupé, zpupné, lačné, nafoukané dítě. Dnes si přece ani malý školáček-uličník nedovolí malovat hákové kříže na zeď. Natož posílat esemesky z fašistického slovínku.  Že ale zaznívají přímo z Úřadu vlády, je hrůzostrašné!

Náckové si libovolně pochodují městy, zakládají Národní gardy s dlouhými noži, ale vláda, která je tu od toho, aby střehla nad nepravostmi, má ve své partaji aktivního fašouna a pořadatele těch nacistických provokací. A i když se Topolánek formálně proti tomu ohradí, jeho hulvátské náckovské manýry mu nikdo neodpáře. Místo toho, aby se nad sebou zamyslel, pozastavuje činnost zcela nevinným ostatním neparlamentním stranám a občanským iniciativám a šikanuje je byrokratickými klacky, točíc se na tom, že v jednom zcela zbytečném pitomém formuláři je třeba jen jedno bezvýznamné slovíčko navíc, konkrétně ve zprávě auditora o ověření účetní uzávěrky je napsáno "výrok bez výhrad", ale podle papalášů tam má být napsáno výrok "bez výhrad". Za pousnuté uvozovky - za tuto bagatelní a co se obsahu sdělení týče zcela nepodstatnou věc v byrokratopisu - žene neparlamentní stranu ke správnímu soudu, jenž je pak pro-vládně podlézavě a bez jakékoliv povědomosti o míře těchto bezvýznamných chybiček šmahem označuje za podrývání autority státu!

Co tedy podrývá autoritu státu víc?

Fakt, že v samotné vládě sedí rasisti, kteří nazývají občany „černými pasažéry", že se v zemi aktivizuje nacistická gerila, anebo skutečnost, že si např. spolek „marušek" ženské strany nedokázal opatřit finanční zdroje na to, aby si zaplatil lobbyistu ve Sněmovně, který by jim dával echo, že je cifršpioni v Parlamentu, (kteří jsou nadto jejich konkurencí), hodlají odstřelit a dusit i za to, že v kolonce nemají správně vyplněné uvozovky a ty nuly ve výkaznictví o majetku jejich maličké pidistrany na dvou formulářích, ale jen na jednom ?! Jestliže autoritu státu mohou podle našeho establihmentu podrýt i posunuté uvozovky u jednoho slova, co se pak stane, až vypukne třeba zemětřesení, povodeň nebo válka?!

Ano, milé ženy a muži. První ženská politická formace se nelíbí Mirku Toplánkovi a mužo-stranám tak moc, že na ni zahájil hon na čarodějnice. Jako inkvizitora si najal soudce z Nejvyššího správního soudu, aby je setřásli a zdržovali v nadcházejících krajských volbách aspoň tím, že je budou buzerovat pozastavením činnosti kvůli naprosto zanedbatelné byrokratické volovině. Prosím, kdo má zájem nahlédnout, oč vlastně jde a jaká šikana se děje na pozadí blokací činnosti malých neparlamentních politických stran, nechť se zajde podívat do oddělení knihovny v Poslanecké sněmovně, kde jsou ony výkazní formuláře evidovány, a posoudí sám, jak zde pracuje naše vláda, Parlament a Nejvyšší správní soud, a za jaké nepatrnosti šikanují občany této země a krátí je na jejich sdružovacím a shormažďovacím právu! Když mají zakázat činnost a promenádu s hákovými kříži náckům, tak se vymlouvají, že nemají nástroje, jak je skrouhnout, ale jak jde o buzeraci ženských, které nejsou zběhlé a nemají peníze, aby si najaly drahé parlamentní poradce na to zbytečné a kontraproduktivní papírování, tak na to okamžitě ve vachrlatých výkladech zákonů klacek najdou.

Ono totiž všechno souvisí se vším, a určité projevy jsou symptomatické.

Fakt, že náckové zde, v Česku, v tuto chvíli, mají žúr, a vozí se kromě na slabých, chudých a handicapovaných, taky po politicky organizovaných ženách, (tedy těch, které se s  „modrými ptáky" nepeleší), je také symptomatické.

Milé voličky a milí voliči, až se budete v příštích volbách rozhodovat, komu vhodíte hlas do bedny, pokuste se nezapomenout, že propagovat rasismus byť jen verbálními či jinými náznaky je trestným činem, a že takové ptáčky máme přímo ve vládě!

Doufám, že se nechcete dožít okamžiku, kdy například staré, opotřebované, vaše ženy-matky budou jednoho dne posílat do plynu, zavírat do rezervací či dusit jako nadbytečný lidský zdroj na minimálních mzdách u škopku i vzdor vysokoškolským znalostem jako nepotřebné „černé pasažérky" jen proto, že je třeba v práci vyhodili a nahradili mladším kusem. Onen výpad o černých pasažérech totiž mířil (kromě Rómů) i na vás! Protože pokud se ocitnete v záchranné sociální síti státu, jste podle pánů ministrů darmožrouty, kteří nemají nárok na slušné zacházení, natož slušné oslovení či pomoc.

A v neposlední řadě si zkuste uvědomit, že ti všichni, kdo vás dnes dusí třeba v práci, jsou obvykle majitelé nebo vlastníci z titulu nástupnických vztahů, (čti často násilných a loupeživých), kteří se tváří, že pro vás jakoby vytvářejí pracovní příležitosti. Ale takhle to není. Oni pro vás nic nevytvářejí, jen vás udržují v mýtech, že jim máte být zavazaní, že vás nechají vydělat a že údajně díky nim nepojdete hlady a na souchotě. I vy se přece podílíte na jejich ziscích svou pracovní silou, dovedností, umem, know-how, talentem, a i vy vytváříte hodnoty, bez kterých by jejich podniky a živnosti nefungovaly! Oni, ti mocní a superbohatí, jsou obvykle jen bezohlední sobci bez sociální inteligence, pokud vás takhle dusí, a jsou to jen tupí predátoři, kteří si už kdysi dávno zakolíkovali všechna - i ta vaše - teritoria a možnosti obživy, a jen z titulu ostrých drápů, zubů, loktů a bedostatku lidské etiky postavili před ně plot a řekli pod hrozbou síly: ´To je moje!´ A vy dnes často ani nemáte šanci si postavit vlastní střechu nad hlavou, zajistit existenci svým dětem, protože vám zakolíkovali všechny pozemky, všechna teritoria a zdroje, aby na nich měli jen sami svůj soukromý byznys. Kupčí s pozemky, akciemi přírodních komodit, dolují ze země vodu, uhlí, ropu, která je přece i Vaše!

A vám tak de facto zamezili rovný přístup k obživě a berou Vám Vaše rovné šance. Uvědomte si, že nejste černé pasažérky a černí pasažéři, pokud se náhodou ocitnete na pracovním úřadu jako nezaměstnaní, nýbrž že vždy jste naopak obětmi něčí arogance, bezohlednosti a primitivismu. Být silný, bohatý a nerozdělit se - je totiž primitivismus. A o to je větší ostudou, jsou-li bohatí často jen kvůli tomu, že jste vy, námezdní zaměstnanci příliš mírné a mírní, a bojíte se ozvat a bránit.

            Kdybych byla já „černá rómská pasažérka", bez práce a bez možnosti si ji v rasistickém čunkovském prostředí opatřit, zcela jistě bych v rasistickém prostředí našich bílých škol a bílých dětiček, vychovávaných bílými tatíčky typu Čunek, taky neposílala své děti do školy, už proto, že bych neměla to srdce se dívat na to, jak mi s pláčem chodí domů ze školy už jako malí prvňáci, a naříkají, že je bílí kluci, gadžové, zase na záchodě nutili lízat mísu a řvali na ně „chlastej ty černá svině!"

A v důsledku toho by pak moje děti neměly rovnou šanci získat stejné vzdělání za stejných podmínek jako ty bílé, a pak by zase nesehnaly práci...  protože to špatné postavení romské komunity ve společnosti pramení právě z tohoto hrůzného diskriminačního rasistického kolotoče.

            Takhle to totiž vypadá, když se ve vládě zahnízdí hnědý mor.

Humanista Čapek tomu při nástupu fašismu říkal „Bílá nemoc". A opravdu by mě moc zajímalo, co by  řekl na to,  co se děje dnes...v jeho demokratické vlasti, jejíž demokratickou tvář kulturně zušlechťoval spolu s tatíčkem, a mimo jiné i feministou, Masarykem. Patrně se teď oba obrací v hrobě. Pak cítím jako svou tichou vzpomínku a povinnost říci: „Pane Čapku, nebojte se, my se nedáme! Moc dobře si totiž pamatujeme Vaše lidská slova :

Nikdo si nesmí myslet, že je něco víc nebo něco lepšího, než ten druhý. Možná, že toho má víc v makovici, možná, že nosí lepší košili. Možná, že má fortelnější ruce, možná, že má větší bicepsy. Ale tohle všechno ho jenom zavazuje! Jenom zavazuje k tomu, aby toho udělal víc; tím víc pro ty s menšími bicepsy a s horší košilí".

            Ale jak patrno, pánové Čunek ani Topolánek zřejmě nepřečetli ani jednu Vaši knihu... A kdoví, jestli vůbec umějí číst... Protože i neporozumění textů a myšlenek lze považovat za analfabetismus. A zcela jistě za sociální analfabetismus. Protože jinak by nemohli být takhle hloupí a vypouštět tak stupidní hesla o černých pasažérech sociálního systému. Kdo si totiž tohle dovolí, pak slovo idiot není v jeho případě nadávka, nýbrž diagnóza.

Jestli budou v téhle zemi ve vládě fašouni a budou dál používat ty hrozné symboly a slogany, jaké používá Topolánek nebo Čunek, pak to není místo, kde bych chtěla strávit zbytek života, a asi požádám o politický azyl v nějaké jiné zemi, kde fašouny nemají aspoň ve vládě a takové čunkoviny tam neprocházejí! Anebo ještě lépe, napíšu stížnost k Mezinárodnímu soudu a Mezinárodní komisi pro lidská práva!  

   Pane Čapku, Vy jste multikulturní slovník obohatil slovem roboti, kdosi jiný z Čech výrazem tuneláři, já se pokusím jej obohatit o slovo piners - kolíkáři. Protože všechno, co hrozného se na téhle Zemi děje, způsobují právě ti „kolíkáři". Neboť oni jsou původci nerovnosti člověka nad člověkem, protože zakolíkovávájí možnosti obživy ostatním lidem a kvůli svému bezohlednému soukromovlastničení a chrapounství je staví za ploty zdrojů nezbytných pro přežití, ačkoli tahle planeta patří přece všem. Na jejich hlavu, těch kolíkářů, totiž padá zoufalství kolonizovaných, otročených, hladovějících, žíznivých, hladem nafouklých podvyživených bříšek dětí Afriky, Asie, a v přeneseném smyslu i Evropy, Ameriky, Austrálie a vůbec všech dílů světa, kde ještě lidé právem zažívají zlobu nad nenažraností a chamtivostí lidských predátorů. Jestliže někdo shůry, ba dokonce z vlády, dokáže na adresu těch nejchudších říci opovržlivě „černí pasažéři", kteří však neparazití, nýbrž se jen opírají o pomoc státu, protože jim není umožněno pracovat, pak je tupý ignorant, neschopný sebereflexe. Vždyť ani všichni Romové, co jich tady je, nespotřebují na sociálních dávkách tolik peněz, kolik si nahrabou sami parazitní vládní potentáti, ministři a další příživkové na státu pod rouškou státního úředníka.  Kým jsou pak ministři? Podle mne jsou černí pasažéři a tuneláři sociálního systému oni. To oni, Topolánkové, Čunkové, Kalouskové s jejich pohádkovými astronomickými platy žijí na státní útraty!

Proto mám vzkaz pro všechny, které štve arogance a hloupost lidí u vlády a u vesla! Nedejte se! Změnit to můžete jedině Vy sami! Štvou Vás, nadáváte na ně v hospodě a u televize? Nevolte je! To je jediná možnost, jak se nenechat urážet a nadávkami o černých pasažérech! To je jediná možnost, aby se peníze z Vašich daní nerozplynuly místo ve Vašem státě a Vaší státní sociální pokladně v jejich soukromých kapsách.

Proto na vás mají takový vztek: protože za každou jednu sociální dávku jedné chudé romské rodině by oni mohli mít víc rosbífů, lososů a kaviáru na svých jalových rautech na státní útraty!

Zdenka Ulmannová

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdenka Ulmannová | středa 6.2.2008 21:38 | karma článku: 12,04 | přečteno: 976x
  • Další články autora

Zdenka Ulmannová

Ach, ta pohlavnost!

24.1.2019 v 13:26 | Karma: 16,81

Zdenka Ulmannová

Konečně komunismus!?

19.11.2018 v 10:22 | Karma: 23,75

Zdenka Ulmannová

Otevřený dopis fotbalistovi

24.10.2018 v 10:13 | Karma: 34,05