Steven Seagal je Rus!

To by ještě šlo, ale on je snad už i Bělorus. Řeknu vám, je to rána, můj postpubertální akční hrdina se bratří s Putinem a v jakési „běloruské trojce“ s Depardieum provozují prý nějaké perverzní agrohrátky s diktátorem Lukašenkem.

Když jsem něco podonného před pár lety četl o Gérardu Depardieu, nějak mě to z rovnováhy nevyvedlo. Francie a Rusko měly k sobě blízko vždy, vyhlídka daňového ráje je lákavá a navíc je Gérard chorobný tlusťoch a alkoholik. To je samo o sobě dostatek důvodů pro získání ruského občanství. Motivace Kremlu je pak poměrně jasná: Elitity světové kultury chtějí býti „Rusy“. Nejsem si tedy úplně jistý, jestli Vladimir Vladimirovič zacílil úplně přesně, ale známí lidé to nepochybně jsou.

Steven mě ale zklamal, to jen tak nepřebolí. Bojovník za práva slabých a utlačovaných, vždy spravedlivý, ochotný riskovat život pro bezohlednými vůdci pošlapávané ideály se takhle spustí. Kdyby alespoň ten Putin cvičil aikido, ale on se dal do spolku s judistou. No, nevím…

K tomu ještě, jak jsem předeslal, jezdí k běloruskému prezidentovi na jeho farmu (nebo je to spíše kolchoz… to by to zase nemohl být jeho, když je to „kollektivnoje chozjájstvo“, tak nevím). Prostě k němu někam jezdí, sečou spolu trávu a on mu dá potom výslužku. Naposledy to prý byly melouny a mrkev. Co myslíte, že s tou mrkví dělá? Odveze ji do Ameriky a tam ji chroupe? Akční hrdina? Mrkev?

Někde jsem četl, že moje generace je prý typická ztrátou ideálů, to mě docela rozhodilo, ale pak jsem ovšem četl zase někde jinde, že si to myslí každá generace a každá generace si to myslí vcelku oprávněně. To mě uklidnilo.

Steve, odpouštím ti!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Turner | sobota 5.11.2016 9:40 | karma článku: 19,17 | přečteno: 511x
  • Další články autora

Jiří Turner

Je Země plochá nebo dutá?

15.5.2024 v 8:16 | Karma: 16,63

Jiří Turner

Respektujte můj názor!

7.5.2024 v 10:36 | Karma: 19,78

Jiří Turner

O mrtvých jen dobře?

26.4.2024 v 9:39 | Karma: 23,02