Musí přijít noc, abyste uviděli hvězdy - Deník z karantény, den pátý

Než jsem šel večer spát, zaslechl jsem pípnutí telefonu. Přišla SMS od zástupce jedné z charitativních organizací: "Pokud potřebujete Vy nebo Vaši blízcí pomoc v souvislosti se současnou epidemií, dejte prosím vědět."

...

Mám z toho radost. Je to jedno z celé řady znamení, jak se u nás probouzí soudržnost a aktivně projevovaná ochota pomoci. Když přijdou těžké doby, znovu povstane lidskost. Musí přijít noc, abyste uviděli hvězdy.
Nejde teď akutně o mne a o mé blízké. Obtíže nouzového stavu zatím snášíme dobře. Ale za první, nikdy nevíte předem, jak se situace může zvrtnout ze dne na den. A za druhé, ta textová zpráva mi připomněla, že vnímavosti není nikdy dost.. Pokud se kdokoliv dostane do potíží, nesmí v tom zůstat sám.

Večerní nebe nad zahradou

„Každý má dvě možnosti. Jsme buď naplněni láskou anebo strachem.“ (Albert Einstein)

...

 

"Lidé na zodpovědných místech jsou nyní vystaveni enormnímu tlaku, nejenom politici ale například lékaři, kněží, záchranáři, členové krizových štábů, strážníci a další. Sami někdy pod tlakem valících se událostí nevědí přesně, co mají udělat a jejich práce je ještě více ztížena tím, jak jsou zároveň vystaveni nepochopení. Oni jsou teď pilíři, oni nesou tíhu, takoví, jací jsou, jiné nemáme. Prosím myslete na ně"
(Volně přepsáno z promluvy papeže Františka při přenosu ranní mše, 20. března 2020.).

...

Na břehu řeky

...

...

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Marek Trizuljak | pátek 20.3.2020 7:34 | karma článku: 19,27 | přečteno: 345x