Ty středeční války nám nějak nejdou. Článek blogera J. Jandy se ukázal víc než prorockým!

Článek pana Jakuba Jandy stále ještě figuruje mezi nejčtěnějšími články. Doufejme, že panu Jandovi nějaký lančmít ještě zůstal, protože tahle noc nebude krátká

            Jak mile a bezstarostně působí nyní článek pana Jandy, kterému jeho autor dal jasnozřivý název „Ty středeční války nám nějak nejdou!“, protože válka začala opravdu až ve čtvrtek.

            Na člověka při jeho četbě dýchne nostalgie těch starých dobrých dob bruselského socialismu, který bychom my Češi, jak to predikuje pan Větvička, zcela jistě přežili, protože jsme smějící se bestie!

            I z článku pana Jandy dýchá takový milý, bezesporu švejkovský humor, na kterém si konec konců vyláme zuby i Putin, až se v Moskvě odhlasuje naše znovupřijetí do Varšavské smlouvy.

            A stejně tak mile a nostalgicky působí příspěvky v diskuzi, které tak věrně evokují tu dobu, která nám už díky bohu a Putinovi skončila, dobu bruselského diktátu, ze něhož se snad již brzy vymaníme.

            Tak například jistý pan Zavadil v této diskuzi píše: „Těch zaručených termínů, které tady dokonce prezentoval samotná prezident USA už tady bylo víc. Vlastně už 2 měsíce neustále straší, že ruský útok bude každým okamžikem.

Všechny lednové termíny už Rusáci prošvihli poslední zaručený termín 16.2.2022 v 2 hodiny místního času, taky.

Je to strašná nezodpovědnost Rusů, že nedodržují termíny útoků, které stanovila CIA. Nicméně členské státy NATO nelení a připojují se k rétorice Bidena. Dozvídáme se sice, že mnozí političtí činitelé těchto států ani neví jaká je současná mapa Evropy a co se na místě Rusko -Ukrajinské hranice děje, ale jejich víra a neotřesitelnost je pevná, proto se také dozvídáme, že Rusové jsou připraveni obklíčit Kyjev a jiné blbosti.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/usa-rusko-valka-ukrajina-zahajeni-utoku.A220220_081323_zahranicni_dape

USA, NATO a EU neodpovídají na konkrétní návrhy Rusů a místo jednání vyhrožují Rusům jen dalšími sankcemi. Putin má zatím svatou trpělivost. Jak dlouho ji ještě bude mít a kdy dojde se provokativní útoky Ukrajinské armády na Opolčence změní na reciproční výměnu vystřílené munice?

            A nějaký pan Loula zase v diskuzi píše: „Mně se ta nabídka hrozně líbí, je férová. A rád si také počkám, jak to dopadne. Osobně si myslím, že žádná válka nebude, ale že budou probíhat provokace obou stran na hranicích separatistických států a Ukrajiny.

Že se situace ještě vyhrotí tím, že další ambasády odejdou z Ukrajiny, stáhnou se další zahraniční investoři, řada Ukrajinců emigruje jednak do Evropy, jednak do Ruska, na Ukrajinu poteče ze Západu výzbroj a finanční pomoc, ale hospodářství Ukrajiny bude upadat. Ruský plyn do Evropy poteče, Nord StreamII se spustí - i když ten asi až někdy v létě - , východní křídlo NATO se posílí o další tisícovky vojáků. Západ uvalí na Rusko další sankce, třebaže Rusko nezaútočí.“

            A pan Králíček zase trefně poznamenal: „ S válkou to nevyšlo v prosinci, v lednu, v únoru to asi taky neklapne, tak snad ještě v březnu. A když ani v březnu neklapne, tak v zimě až zase zamrznou bažiny pro tanky, tak to na stopro vyjde!“

            A pan Novotný rovněž přispěchal se svou trochou do božího mlýna: „Válka mezi Západem a Ruskem nemůže začít, protože ještě nejsou ušité uniformy pro těhotné a není dost agregátů na osvětlování solárních panelů na tancích po západu slunce. Ani není dokončen výzkum pohonu využívajícího metabolismu klimaskeptických diverzantů. Nemluvě o tom, že ještě zbývá přepsat spousta pohádek, tak co nám to tady ten slinta Biden vykládá, to si jako myslí, že jsme připraveni na válku?“

            A pan Kounovský?

        Pan Kounovský píše: „Že je třeba vojáky minimálně jednou ročně vyhnat z kasáren, co nejrychleji a nejorganizovaněji nechat zaujmout bojové postavení na vzdáleném místě, patří k předpokladům úspěšného vedení boje v libovolné armádě a v libovolné době. Nikdo nemůže zakázat státu operovat svou armádou na svém území zcela libovolně. Všechna cvičení - i to společné s Běloruskem - byla korektně nahlášena sousedům.

Proč ale vydávat cvičení za přesun k zahájení války?

To je poměrně neobvyklá a riskantní strategie jak si ověřit ochotu protivníka riskovat vlastní krk a strukturu a limity pomoci NATO. Zjistili, že nic moc, k uhájení Ukrajiny dokonce velmi málo.

Putin, Lavrov ani Šojgu nejsou blázni, aby kvůli zkorumpované, chudé a rozkradené zemi riskovali zisky, které inkasují z Evropy za drahou ropu a plyn.

A až Ukrajina zjistí, že EU ani NATO o ni faktický zájem nemá (jako to už zjistilo Bělorusko), tak možná za pár let přijde za Putinem sama.

Zatím to vypadá tak, že válku s Ruskem nemá kdo financovat ani kdo v ní bojovat.“

            Jo, byly to tenkrát staré dobré časy, už jste si byli nafasovat ukrajinskou vlajku na americké ambasádě?

 

 

Autor: Karel Trčálek | čtvrtek 24.2.2022 19:09 | karma článku: 15,15 | přečteno: 296x