Manželství pro všechny? Totální blbost!

Kdyby Bůh chtěl, aby dva jedinci téhož pohlaví mohli počít dítě, zařídil by to tak, že by je nechal počít dítě z Ducha svatého, zrovna tak, jak počala matka Krista, aniž by poznala muže...

Celkem vzato, Bůh toho moc nenamluví. Asi proto, že je věčný. Na těch pár slov, která tu a tam utrousil, mu stačilo několik minut. Několik minut proti celé věčnosti, po kterou existuje Bůh, to je naprosté nic.

Kdyby někdy Bůh chtěl psát své paměti, jmenovaly by se nejspíše: „Já, milosrdný, leč málomluvný Bůh.“

Říká se, že na počátku bylo Slovo.

Ale na počátku čeho?

Věčnost nemá počátek ani konec, a sám Bůh je nestvořený.

Je-li Bůh věčný a nestvořený, tak jen to, co je věčné a nestvořené jako Bůh, existuje a je skutečné, co není věčné a nestvořené, to zkrátka a dobře neexistuje.

Krátce řečeno: „Existuje jen Bůh a pak už nic!“

Nemluvil bych o těchto pro každého věřícího člověka tak samozřejmých a zcela jasných věcech, kdyby Bůh, po mnoha letech zase nepromluvil.

Stalo se tak dnes a Bůh na sebe vzal obligátní podobu hořícího keře, tentokrát červeného rybízu.

Tento keř zničehonic vzplál a z ohně, tedy nyní nikoliv ohně pekelného, ale nebeského a Božího, promluvil sám Bůh.

A co nám tentokrát sdělil?

Sdělil nám toto: „Kdybych chtěl, aby lidé vstupovali do manželství, tak bych do něj vstoupil taky. Ale já do žádného manželství nevstoupil a svého jednorozeného Syna, v jehož osobě jsem přišel na svět, který je mojí vlastní představou, jsem počal a zplodil mimo svazek manželský.

Pravím vám, že není žádného manželství, kterému bych já, Bůh, žehnal, není žádného manželství, které by bylo spojeno v nebi!“

No, když to říká Bůh, že manželství je blbost, tak to bude asi pravda, protože, kdyby to nebyla pravda, vstoupil by i Bůh do svazku manželského.

A je-li manželství blbost, pak je i blbost manželství pro všechny, leda by všichni lidé, bez rozdílu pohlaví, žili v jednom velkém manželství s Bohem.

Ale víc už Bůh sdělit nestačil, protože přijeli hasiči a začali keř hasit. Je sucho a hořící keř mohl by se snad změnit v jednu velkou a neuhasitelnou zápalnou oběť...

Autor: Karel Trčálek | pondělí 17.7.2023 19:22 | karma článku: 31,71 | přečteno: 7002x