Čínská schizofrenie našich vlastenců, polemika s L. Větvičkou

Zdá se, že našim vlastencům je bližší čínský kabát než česká košile z Jitexu Písek. Nejinak je tomu i u našeho milovníka konspiračních třesků plesků

Zdá se, že osud jedné jediné Číny leží našim vlastencům stejně, nebo i více jako osud naší vlasti. Jako jim vadí naše závislost na Bruselu, to, že nám Brusel do všeho montuje, tak stejně, nebo ještě více, jim vadí nezávislost Tchaj-wanu na Číně.

Chtějí, prahnou po tom, doslova touží, aby Tchaj-wan byl nedílnou součástí jedné Číny zrovna tak, jako byl český stát po celá staletí nedílnou součástí Svaté říše národa německého, která se nyní přetavila do Evropské unie.

Není proto divu, že všichni naši vlastenci povstali jako jeden muž na povel a unisono odsoudili M. Vystrčila za jeho návštěvu Tchaj-wanu, který je našim vlastencům, spolu s Bruselem příslovečným trnem v oku i v patě.

„Špatná není Čína, že nám vyhrožuje! Špatný je Vystrčil, protože jel na Tchaj-wan, kam se jezdit nesmí, protože je to taky Čína,“ opakují do omrzení naši vlastenci.

Nejnověji se do chóru našich vlasteneckých hlasů, které si notují čínským establishmentem, připojil i náš světoznámý, zejména Frýdecko-Místecku, klavírní virtuos Ladislav Větvička, který lká nad tím, že jsme rozzlobili všemocnou Čínu, takže náš osud je de facto zpečetěn, svoji historickou partii jsme dohráli.

Dosud nerozborné česko-čínské přátelství je najednou v troskách a může za to jediný člověk, jehož jméno vyslovují naši vlastenci s největším odporem. Vždyť nechybělo mnoho a Peking by nás osvobodil od bruselského jha a dal nám konečně okusit svobodu!

A teď si o tom můžeme jen nechat zdát!

„Čína se na nás zlobí, je po fajnych obchodech! Hajzlpapír do Číny vyvážet nebudeme a ani ty Dukovany nám Číňani nedostaví!“ rve si náš virtuos vlasy, místo toho, aby náříkal nad cenzurou internetu v Číně.

Nebo je snad taky pro zavedení systému sociálního kreditu i u nás?

Chtě nechtě se ale v rámci této vlastenecké tragikomedie nabízí otázka, zlobí-li se na nás teď Čína, jaký je potom vliv Miloše Zemana na jeho čínský protějšek?

Zdálo se, před onou prokletou návštěvou neméně prokletého Tchaj-wanu, že tento vliv je nebetyčný, že český prezident a čínský prezident jsou nejlepší kamarádi, že jsme nyní pro Čínu tím, čím jsme byli pro USA za Havla.

Ale ukazuje se, že jako byl Havel v konečném důsledku zcela bezvýznamný pro USA, tak je i Zeman docela bezvýznamný pro Čínu, že je pro čínský establishment zrovna takovým přítelem asi jako dalajlama.

Nuž přejme si, jelikož jsme taky čeští vlastenci, aby Tchaj-wan šťastně spočinul v lůně jedné Číny, a jeho návštěva tak už nebyla sebevraždou.

A nám přejme, jelikož jsme vlastenci, prezidenta, který bude pro svůj čínský protějšek skutečným přítelem, protože jen tak se i nám  v rámci jedné Číny dostane aspoň trochu důstojného zacházení, a někdy i ta trocha důstojnosti stačí ke štěstí víc než dost.

 

Autor: Karel Trčálek | čtvrtek 10.9.2020 19:08 | karma článku: 27,75 | přečteno: 1139x