Facka na Sobotkovi není zločinem

Socdemokrat Sobotka dostal v Brně po hubě a dal tak uálům (uál = intelektuál bez intelektu) příležitost k meditacím o povaze naší demokracie, o rizicích, které pro ni představuje jedna soudružská facka.

Volební urny.

Sobotka je člověk, který se podle dostupných zpráv živí tím, že chodí po náměstích a vykřikuje, že všechny okrade a zbídačí, což má vzhledem ke své praxi zřejmě skutečně v plánu- jedna dobře míněná rána pěstí bývala odjakživa vnímána jako adekvátní reakce na podobné slovní ataky. Jako přiměřená obrana vůči zloději a lupiči, který potřebuje pořád víc a víc peněz na své soukromé investice, protože jeden byt, na který si nakradl, mu zřejmě nestačí. Brněnští sígři hráli vždycky na jiném hřišti než pražská intelektuální elita a když tam Sobotka vlezl, měl být obeznámen s parafrázovaným výrokem z "Adély"- "Vy tu nedisputujete? Ne, my se tu fackujeme." Jak je to v hantecu, nevím.

Zlé jazyky tvrdí, že demokracie je vláda lůzy, vláda odpadu z ulice, jehož charakteristikou je zejména to, že je ho hodně a že se nedá jen tak vyčistit. Je myslím nepopíratelné, že dnes aktivní politici jsou z valné většiny právě takovým odpadem, který by se jinde než v politice neuživil. Rath, Sobotka, Paroubek, Topolánek, Svoboda, Kalousek a já nevím, kdo ještě- svěřili byste těmto lidem něco, na čem by vám skutečně záleželo? Nechali byste je na jedno odpoledne hlídat své dítě? Půjčili byste jim klíče od auta? Já tedy určitě ne, ale jsem lůzou donucen svěřit jim své peníze, svůj majetek, dovolit jim ovlivňovat můj život. Tahle lůza se totiž každé 4 roky zvedne z gauče, vzpomene si, že na meetingu dostala pivo za 2 Kč a v naději, že pivo tolik bude stát i po volbách, jde zvolit nějakého soudruha Odpada. Soudruhu Odpadovi tím vytvoří čtyřletou, ani teoreticky nezničitelnou, příležitost krást.

Kolik vlastně stojí 1 hlas voliče? Průměrně bych řekl, že to bude tak do 50ti, možná 100 Kč. Velrybáři z ODS byli popotahováni za to, že za guláš nabírali nové spolustraníky, aby posílili svůj vlastní vliv. Bože, vždyť právě to je podstata české postmoderní demokracie! Koupím ti guláš a pivo a ty mi za to umožníš okrást tě. Za další pivo se sám stáhneš z kůže, souhlasíš?  Začal s tím kdysi Kožený a bylo to tenkrát drama antických rozměrů. Jak ale pravil p.Marx, dějiny se nám opakují- co kdysi proběhlo jako tragédie, vrátilo se v repríze jako fraška. V takové frašce plné šašků je nám dnes dáno žít.

Asi nejde nic dělat s tím, že stranická podoba demokracie, jak ji známe z Čech, je v současné době orientována na lůzu. Jediné, s čím můžeme něco dělat, je nepodělat se z toho, když se lůza na náměstích pěkně po soudružsku profackuje. Není to na metál, ale ani na 6 let šatlavy.

Autor: Vojtěch Toráč | neděle 9.5.2010 23:15 | karma článku: 30,78 | přečteno: 1498x
  • Další články autora

Vojtěch Toráč

Bezhlavá svoboda slova

22.10.2020 v 14:33 | Karma: 17,03