Ani euro na euroval

Slovenský parlament si zaslouženě užívá své hodiny slávy, politici oprašují své znalosti angličtiny a promlouvají do kamer mezinárodních televizních štábů. Na Slovensku se hraje o budoucnost Evropy, ale nic se tak horké jíst nebude...

Richard Sulík

1.) Je to jenom HRA. Jak řekla premiérka země, když hlasování dopadne jinak, než by demokraté v Evropě chtěli, může se hlasovat znovu. A znovu. A znovu. Dokud se demokraticky nerozhodne správně.

2.) Je to hra, která nemá reálný dopad. Posílení eurovalu sice musí podpořit všechny země eurozony, ale podle rakouského ministra zahraničních věcí to půjde i bez Slovenska. Logiku v EU nehledejme.

3.) Na politickém kolbišti se argumentuje jako v reklamě na prací prášek. Podle ministra financí I.Mikloše je 81% odborníků pro navýšení eurovalu. Škoda, že neřekl, kolik % lidí na Slovensku je pro to, aby Mikloš spadl do kanálu.

4.) Podle premiérky Radičové je třeba odstoupit od vládního programu a prekabátit sa, když zafouká jiný vítr z Bruselu. "Vláda, ktorá nevníma zmenu situácie, si nezaslúži vládnuť." V EU je černá bílá, dluh je nárok, vládní program je leták na aktuální den. Po použití vyhoďte.

5.) Tradičně EUhujeři vytahují kartu "všichni to schválili, tak přece nebudeme za osly a schválíme to taky, ne?" Buď jsi příčetný nebo jsi proti nám, jinou možnost v EU nenabízejí.

6.) Na poznámku, že na euroval by nikdo normální nedal ani cent ze své vlastní kapsy, reagoval Dzurinda: "Koľkože by sa vyzbieralo centov na štátny rozpočet, ak by ľudia mohli dobrovoľne rozhodnúť." Dejte nám tu možnost a uvidíte, že se ze státních výdajů budete muset bát jen o svou existenci. Na Slovensku stejně jako v Čechách.

7.) Postřeh nejbolestnější - Slovensko má v osobě Richarda Sulíka a strany SaS poklad, k němuž můžeme v ČR jen závistivě vzhlížet. Respect, bratia!

EU je podnik několika mocných nemocných, kaprů, kteří si svůj rybník nevypustí. Buď bude pokračovat EU a zbankrotujeme všichni, ale EU aparátčíci se budou mít 20 let královsky. Nebo se EU rozpustí, budeme se mít všichni lépe, ale EU aparátčíkům skončí roky požehnané. Co byste zvolili vy je jedno, na tuhle otázku smí za vás odpovědět jen EU aparátčík. Ani nedutám, jak se asi rozhodne...

Autor: Vojtěch Toráč | úterý 11.10.2011 17:35 | karma článku: 29,17 | přečteno: 1223x
  • Další články autora

Vojtěch Toráč

Bezhlavá svoboda slova

22.10.2020 v 14:33 | Karma: 17,03