Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Paroubkovo vadí – nevadí?

Reflex vadí-nevadí? Nejprve se zdálo, že kreace týdeníku Reflex Jiřímu Paroubkovi nijak zvlášť nevadí. A tak jsme se místo vyjádření o útoku na demokracii dočkali nezvykle mírného komentáře, kterým se nás snažil předseda ujistit o svém nadhledu, kterému chybělo jen trochu lepší tělo. Netrvalo dlouho a bylo všechno jinak. Jiří Paroubek se rozhodl celou záležitost řešit pomocí právníků. Proč ta náhlá změna? Že by ona tajemná hospitalizace, o které pořád nevíme, zda to byla plánovaná kontrola nebo důsledek rozrušení? Možná, že se do celé věci vložil David Rath, aby se svou žalobou na Reflex nezůstal osamocený. Škoda, že se původní Paroubkův klid nepřenesl i na jeho manželku. Oběma by to prospělo více než žaloba, o které soud těžko rozhodne do voleb. A být obětním beránkem po volbách, tak to asi nikoho už příliš nevzruší.  

Volební průzkumy vadí – nevadí? Komentáře volebních průzkumů ze strany ČSSD jsou vždy zárukou zajímavých výroků. Jeden průzkum vadí a druhý ne. A není překvapením, že nevadí ten, který pasuje ČSSD na vítěze voleb. Každá strana ráda poukazuje na ty lepší výsledky průzkumů, ale snad žádná do toho nevnáší tolik emocí jako ČSSD. Nepříznivé průzkumy jsou konspirací politických protivníků, kteří se snaží ČSSD poškodit. A ty příznivé samozřejmě reflektují realitu, což vždy potvrzují vlastní (záhadné) průzkumy. V této souvislosti je dobré zmínit také emoce týkající se TOP 09. Podle Paroubka jsou výsledky týkající se této béčkové ODS nevěrohodné bez ohledu na to, že tento výsledek potvrdily dva na sobě nezávislé průzkumy. Proč se ČSSD zlobí? Důvod je velmi jednoduchý. Jiří Paroubek a lidé kolem něj si mysleli, že ona béčková ODS nemá šanci udělat nějaký výrazný výsledek a pokud se dostane do parlamentu tak jedině proto, že odebere hlasy ODS a lidovcům. Ukazuje se však, že to nemusí být ani zdaleka pravda, což je pro ČSSD nepříjemné. I kdyby totiž volby dopadly podle průzkumu Factum Invenio, tak 101 hlasů pro levici je sice vítězství, ale v zemi politických přeběhlíků a jiných machinací jen těžko použitelné. 

Komunisté vadí – nevadí? A když už jsme u vztahu ČSSD a KSČM tak si není možné nepovšimnout stále nejasného postoje ČSSD navzdory proklamacím o platnosti bohumínského usnesení. Voliči se totiž přesvědčují, že minimálně na krajské úrovni to neplatí a stejné by to patrně bylo i tehdy, pokud by KSČM byla ochotná tolerovat menšinovou vládu ČSSD. Zatím si ČSSD neumí představit, že by s ní mohla být KSČM ve vládě. Ale to platí teď před volbami. Jak si tyto dvě strany dokážou vyjít vzájemně vstříc, to se teprve ukáže. Mně by ale nevadilo, kdyby skončily v opozici hned po volbách a tato hádanka vadí-nevadí, zůstala ještě dlouho nerozluštěna.


Autor: Tomáš Mrázek | pondělí 31.8.2009 11:15 | karma článku: 27,06 | přečteno: 1421x
  • Další články autora

Tomáš Mrázek

Praha, Brno, Paříž, hejtman patří za mříž?

Dění kolem poslance a hejtmana D. Ratha vzbuzuje emoce a víří vášně. Není divu. Obyvatelé země, která je ve vnímání korupce podle Transparency International na 57. místě světového žebříčku, mají o čem diskutovat. Možná jsme opět zahlédli špičku ledovce, ale to samo o sobě nic nevyřeší. To, co jsme opravdu zahlédli, určí až soud. Do té doby pořád platí presumpce neviny, a dokud nebude vynesen rozsudek, tak je třeba krotit vášně. Celá záležitost může mít mnoho podob, co se jejího zakončení týče.

16.5.2012 v 20:30 | Karma: 12,83 | Přečteno: 962x | Diskuse| Politika

Tomáš Mrázek

ČSSD je v rozkladu

To ovšem neznamená, že je to začátek konce této strany. Za určitých okolností to pro ni může být i počátek lepších zítřků. Ale popořadě.

7.6.2010 v 7:33 | Karma: 21,39 | Přečteno: 1507x | Diskuse| Ostatní

Tomáš Mrázek

Katastrofální zpravodajství ČT

Od veřejnoprávní televize, dotované také našimi poplatky by člověk očekával objektivní a vyvážené zpravodajství. Žel někdy je to horší než na Nově, dnešní Události (2.6.) jsou toho dokladem – jedním slovem katastrofa.

2.6.2010 v 21:05 | Karma: 47,38 | Přečteno: 32480x | Diskuse| Společnost

Tomáš Mrázek

10 příčin hořkého vítězství ČSSD

Příčin volebního vítězství ČSSD s hořkou příchutí pro jejího předsedu Jiřího Paroubka je celá řada. Mně však vyvstává pře očima těchto deset, které se na konečném volebním výsledku podepsaly.

30.5.2010 v 18:33 | Karma: 37,30 | Přečteno: 2883x | Diskuse| Politika

Tomáš Mrázek

Když žhář dělá hasiče

Na Marsu je to asi normální a Česká republika má být první pobočkou. Co nevidět se narodí první marťan zplozený na Zemi a tím definitivně začne éra, kdy ČSSD utvoří s mimozemskými bytostmi společnou vládu. Počátek tohoto zrůdného plánu se datuje do roku 2006, kdy Jiříkovi vzali zlí lidé kyblíček (rozuměj premiérské křeslo). Však to také ve svém projevu po skončení voleb požaloval celému národu a signál tohoto jedinečného výstupu se dostal až na Mars.

15.9.2009 v 14:15 | Karma: 23,25 | Přečteno: 1350x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Zákon proti úhynu ryb. Všechny trubky svedené do řek se budou zapisovat

2. června 2024

Premium Rybáři si všimnou úhynu ryb v řece. Hasiči, zatímco havárii likvidují, na webové aplikaci vidí,...

Náš Den D. Jak se Čechoslováci v srdci Francie postavili divizi SS

2. června 2024

Premium Byla to nerovná bitva. Proti hrstce partyzánů stála elitní německá divize SS Das Reich na tancích...

Australský stát jmenoval tajemníka pro „pro změnu chování mužů“

1. června 2024  20:18

Guvernérka australského státu Viktoria Jacinta Allanová jmenovala poslance Tima Richardsona jako...

Papež se sešel s Čaputovou a matkami dívek, co zemřely při nehodě autobusu

1. června 2024  20:09

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se v sobotu setkala ve Vatikánu s papežem Františkem. Na...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3741x
Tomáš Mrázek je protestantský duchovní, teolog, který považuje za jednu z největších hodnot svobodu. Současně si vědomuje, že největší hrozbou svobodě je mlčení a pasivita.