Katastrofální zpravodajství ČT

Od veřejnoprávní televize, dotované také našimi poplatky by člověk očekával objektivní a vyvážené zpravodajství. Žel někdy je to horší než na Nově, dnešní Události (2.6.) jsou toho dokladem – jedním slovem katastrofa.

iDnes

Ano, některé části naší země jsou zasaženy (opakovaně) velkou vodou v důsledku vytrvalých srážek. Žel dnes si živel vyžádal i oběti na životech. Myslíte, že se o tom něco ve zprávách dovíte? Nakonec ano, ale musíte si dlouho počkat, podle redaktorů jsou mnohem důležitější zprávy, které je třeba občanům sdělit. Povolební vyjednávání je nepochybně důležitou zprávou a voliči doufají, že budeme mít konečně stabilní vládu. Nedivím se tedy, že těmto jednáním se věnuje zpravodajství jako události číslo jedna. Pak už bych ale očekával informace právě o postižených místech, lidech a jejich problémech. Ale nedočkám se, jsou opravdu naléhavější zprávy. Je třeba sdělit, že podnikatel Bakala věnoval před volbami několika stranám finanční dar. Zajímavé, ale kromě socialistů to nikoho ze židle nezvedne. Stejně tak ani zpráva o tom, že prezident právě večeří, předpokládám, že to ve večerních hodinách dělá každý den, i když ne třeba se zástupci minulé sněmovny. A co teprve zpráva o tom, že Jiří Paroubek rozeslal straníkům dopis, v němž hodnotí, analyzuje a kritizuje. Po deseti minutách, kdy už většina lidí u zpráv nesedí, protože má na starosti třeba děti a předpokládá, že vše podstatní již bylo řečeno, se teprve divák dozví, že někdo trochu více pršelo a bylo pár mrtvých.

Nedá mi to a dívám se na zprávy televize Nova. Povolební vyjednávání, prezidentova večeře a povodně. To je pořadí hlavních zpráv a již po pěti minutách i zbytek ČR ví, že lidé na Moravě mají problémy a mnozí již tento rok po několikáté. A nemůžu se ubránit dojmu, že celý ten blok je prostě přehlednější i obsažnější. A ptám se proč? Záplavy už zevšedněly za posledních 14 dní? Nebo je to tím, že zatím je Praha podobného živlu ušetřena? Už vidím to zpravodajství ze zatopené Prahy v mimořádném a kontinuálním vysílání ČT. Žel voda je zatím jen na Moravě. A já jen doufám, že nekompetentnost některých lidí dojde jejich nadřízeným dříve než velká voda do Prahy. Předřadit prezidentovu večeři, Bakalovy peníze či Paroubkův dopis před zpravodajství o živlu, který postihl lidi napříč politickým spektrem je, podle mého, obyčejný hyenizmus redaktorů ČT. Nevím, zda to s tím souvisí, ale někde jsem slyšel, že ryba smrdí od hlavy.

Autor: Tomáš Mrázek | středa 2.6.2010 21:05 | karma článku: 47,38 | přečteno: 32480x
  • Další články autora

Tomáš Mrázek

ČSSD je v rozkladu

7.6.2010 v 7:33 | Karma: 21,39

Tomáš Mrázek

Když žhář dělá hasiče

15.9.2009 v 14:15 | Karma: 23,25

Tomáš Mrázek

Facka českým voličům

2.9.2009 v 7:00 | Karma: 16,55