Facka českým voličům

Prozatímní rozhodnutí Ústavního soudu je víc než symbolickým ukončením okurkové sezóny. Snad ani nemá příliš smysl rozjímat nad tím, zda je nebo není toto rozhodnutí v pořádku, od toho jsou tu povolanější. Faktem ale zůstává, že se dá přirovnat píchnutí do vosího hnízda. Politici totiž mají už od jara jasný jízdní řád a s takovou komplikací počítal asi jen poslanec Miloš Melčák a dva vyhoštění ruští agenti. 

V této nečekané situaci se objevují komentáře poukazující na to, že nafoukaní politici dostali přes prsty a měli by se z toho poučit. S tou první částí souhlasím a s tou druhou nepočítám. Je pravda, že česká politická scéna není ani kultivovaná, ani orientovaná na řešení skutečných problémů a potřeb. Kde je ale kořen toho všeho s čím tu musíme žít? Je snad chyba jen v politicích? V politicích určitě ano, ale to je jen jedna strana mince. Tou druhou jsme my voliči. Jsme to my pravoplatní voliči (a je jedno, zda k volbám chodíme nebo ne), kdo neseme velký díl zodpovědnosti za to, co se v politice a ve společnosti děje. Ti neschopní politici, ti co myslí jen sami na sebe, ti se totiž k moci nedostali pomocí zbraní a násilí, ale byli řádně zvoleni ve svobodných a demokratických volbách. Rčení že každý národ má takovou vládu a takové politiky jaké si zaslouží, platí o našem národě měrou vrchovatou. Dokud budeme volit tytéž osvědčeně neschopné a léty prověřené politiky, pak neočekávejme žádné zásadní změny k lepšímu. Stále budeme svědky dočasných, ale nekončících řešení typu předseda Vlček nebo letních vlád. 
A tak politici, ale dost možná především voliči dostávají hned na začátku školního roku od Ústavního soudu důtku (facku či přes prsty chcete-li). Po dvaceti letech nepřesvědčivých výsledků na straně politiků i voličů už nemáte nárok. Zapomeňte na svobodné, demokratické či dokonce předčasné volby. Dokud se nepolepšíte, nebudou žádné.  


Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Mrázek | středa 2.9.2009 7:00 | karma článku: 16,55 | přečteno: 1286x
  • Další články autora

Tomáš Mrázek

ČSSD je v rozkladu

7.6.2010 v 7:33 | Karma: 21,39

Tomáš Mrázek

Když žhář dělá hasiče

15.9.2009 v 14:15 | Karma: 23,25