- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
TELECÍ GULÁŠ SADAŘE BRŮNY
Pro čtyři osoby:
600 g telecího krku
3 cibule
2 lžíce sádla
1 lžíce švestkových povidel
2 feferonky
1 menší mrkev
1 hrst sušených hub /stročky/
střídka chleba na zahuštění
hovězí nebo telecí vývar
kousek řapíkatého celeru
nové koření
pepř
jalovčinky
tymián
sůl
Postup: Maso si nakrájíme na větší kostky. Do hrnce dáme sádlo, mrkev, celer, cibuli a necháme zhnědnout, pak přidáme maso, papriku, feferonky, zarestujeme, přidáme koření, povidla, podlijeme telecím vývarem /vodou/ a dusíme do měkka. Když je maso skoro měkké, přidáme houby, deset minut povaříme, pak zahustíme chlebem a necháme dojít.
Jako přílohu podáváme bramboráčky
Další články autora |
Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...