Telecí guláš sadaře Brůny

Na starého Brůnu mám jen ty nejlepší vzpomínky. Nejen, že uměl báječně vařit, ale ještě uměl pokácet stromy, vypálit zahradu a nakonec skočit i do studny.

TELECÍ GULÁŠ SADAŘE BRŮNY
Pro čtyři osoby: 
600 g telecího krku
3 cibule
2 lžíce sádla
1 lžíce švestkových povidel
2 feferonky
1 menší mrkev
1 hrst sušených hub /stročky/
střídka chleba na zahuštění
hovězí nebo telecí vývar
kousek řapíkatého celeru
nové koření
pepř
jalovčinky
tymián
sůl
Postup: Maso si nakrájíme na větší kostky. Do hrnce dáme sádlo, mrkev, celer, cibuli a necháme zhnědnout, pak přidáme maso, papriku, feferonky, zarestujeme, přidáme koření, povidla, podlijeme telecím vývarem /vodou/ a dusíme do měkka. Když je maso skoro měkké, přidáme houby, deset minut povaříme, pak zahustíme chlebem a necháme dojít.
Jako přílohu podáváme bramboráčky

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Mika | neděle 22.2.2015 11:33 | karma článku: 13,62 | přečteno: 653x
  • Další články autora

Tomáš Mika

Námořnické maso (recept)

20.2.2015 v 13:33 | Karma: 13,07

Tomáš Mika

Nádražní znělky /úvaha/

18.5.2011 v 12:30 | Karma: 12,22

Tomáš Mika

Kuřba /povídka/

16.5.2011 v 15:34 | Karma: 15,67