A teď si zrestartujeme modem! Kdo, já nebo vy?

Tohle byla moje otázka na požadavek restartu modemu při telefonátu s jistou technickou podporou operátora poskytující  VDSL  připojení. 

Jasně, že myslel mě, ale chtěla jsem ho taky trošku poškádlit. Používající množné číslo člověka na druhém konci "drátu" mě už chvíli vytáčelo, skoro jako bych při volání o "pomoc" na této lince vytočila číslo na předpotopním klasickém telefonu s kolečkem uprostřed.

Co naplat, připadala jsem si jako blbec. Již poněkolikáté jsem řešila s touto technickou podporou kolabování jejich modemu. Ano, jsem žena. Ano, vím  co je modem. Dokonce i vím co znamená rychlost připojení atd. Ano poznám, když pevný počítač je vypnutý „drahá“ technická podporo.  Skutečně mi nemusíte opakovat 4x že to mám zkontrolovat. A dokonce ani 5x zda je notebook připojený přes kabel. Byl!

I při udávané rychlosti 25 Mb/s  kterou operátor nabízí, občas se stane, že je rychlost 300 kbit/s. Při průběžném měření je i 27 Mb/s. což je moc hezké. Přesto rozhodně nehodlám dávat na kontrolu za spoustu peněz ani pevný počítač dokonce ani notebook. Notebook na všech wifi připojení funguje zcela bez problému. Chci, aby mi fungoval internet tak jak má a nemusela jsem čekat 3 minuty na načtení stránky!

Kde je asi chyba? Asi to bude skutečně modemem, který je zralý na reklamaci. Ale není nad snahu udělat z uživatelky blbce, že.

Po několikaminutovém "laškování" o funkčnosti modemu na kabelu a připojení přes WIFI, nechyběla perlička na závěr. Skutečně prý není možno garantovat rychlost připojení přes WIFI a klidně se může stát, že se z VDSL rychlosti stane vytáčené internetové připojení z roku 1995. A proč? No protože WIFI může rušit například pračka nebo zapnutá televize.  To vám teda pěkně děkuji za rozšíření znalostí, tohle by nenapadlo ani mě. Myslím že ten smích, který se ozval z mého sluchátka směřujícího na druhou stranu slyší "podpora" ještě teď.

Tak zase příště „milá“ technická podporo – zavoláme si a zrestartujeme modem. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Nikol Syrovátková | pátek 31.8.2012 17:51 | karma článku: 16,34 | přečteno: 1662x
  • Další články autora

Nikol Syrovátková

Plnit si sny – New York

11.2.2019 v 7:30 | Karma: 22,52