Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

netbooster

2. 9. 2012 7:32
Ach jo

drahá paní, před kritizováním je třeba o (V)DSL, Wifi atd. nejprve něco vědět, nezlobte se. Zaprvé DSL používá na druhém konci, který vi nevidíte, tzv. agregaci, typicky 1:50, u některých služeb 1:20, neboli je možné, že váš 25 Mbit sdílíte s celou vaší ulicí, vesnicí, blokem. Zkuste se podívat do ceníků operátorů, kolik stojí dedikovaná linka - to by se vám asi platit nechtělo. Za druhé DSL je asymetrické, tedy "hodně" dovnitř, málo "ven". Rychlost vašeho Facebooku nebo Novinek tak "překvapivě" může ovlivnit i to, že ten vláček sice fofruje dovnitř ale plazí se ven, takže ve špičkách už je upload natolik zatížený, že i kdyby jste měla dovnitř 100 Mbit, TCP spojení vám stejně pojede v Kbits. Zatřetí je tedy zřejmé, že internet vám skutečně "funguje jak má", a teoreticky začtvrté si tedy můžete stěžovat jen na modem, ALE dostane stejně stejný modem, a od konkurence (např.: T-mobile) kupodivu také - proč? Protože pro VDSL tady v republice moc modemů k dostání není.

0 0
možnosti
N

netbooster

2. 9. 2012 7:41
Re: Ach jo

No a za páté - s tou Wifi je to pravda. Tedy u Wifi v pásmu 2,4 Ghz. Pračka nebo televize je sice úlet toho operátora, nicméně je pravda, že některé domácí spotřebiče s ní mouhou interferovat, např.: mikrovlnná trouba. A za poslední - WiFi je úzké hrdlo, a při špatné konfiguraci AP nebo Wifi interface ve vašem notebooku může způsobovat snadno zpomalování nebo výpadky. Suma sumárum - operátoři za těch pár stovek měsíčně nenabízejí žádné zázraky, a zcela obyčejnou nespolehlivou a negarantovanou službu. Mají to v obchodních podmínkách i ve smlouvě. Minimální osvěta zato masivní marketing má bohužel za následek, že veřejnost je přesvědčená, jak je to všechno super hyper, pravdou ve skutečnosti ale je, že je to naprostá mizérie. Technická podpora na lince čtoucí z manuálu pro telefonní operátory za to skutečně nemůže :-)

0 0
možnosti
AJ

astrudina

1. 9. 2012 22:22
Já také volám .. na poušti...

nedávno jsem opět volala a s operátorem jsem proběhla celé povinné kolečko - restartovat modem (dělala jsem 5x); máte starý typ modemu (nemám, mám ho rok a na vaše doporučení koupený od vás - to nemáte záznam?..); jde vám telefon (jde) atd-  za chvíli volal jiný a řekl mi, že mi pošlou technika od kyslíků, ale pokud zjistí, že mám vadný mnodem, bude ta návštěva stát 900,- (no prosím..).

Tak pán přišel, zjistil, že nám minule jiný expert dal nějaký pochybný kabel, který to někdy pouštěl a jindy ne, pral se s tím cca hodinu a dnes to jakž takž funguje...

ale kdyby k nám vedl nějaký kabel, tak jdu k UPS hned!

0 0
možnosti
AJ

astrudina

1. 9. 2012 22:23
Re: Já také volám .. na poušti...

jo, zapomněla jsem napsat - jde vám pevná linka? (no jde, vždyť si z ní zrovna voláme...)...;-)

2 0
možnosti
NS

blogNiki

1. 9. 2012 12:03
Moji milí diskutující

vidím že někteří potřebují doplnění informace o to, že modem skutečně vypadává ve chvíli kdy není na něj napojeno více PC a obvykle v nočních hodinách, kdy jak zde někdo uvádí je pravděpodobnost menšího zatížení ústředny. Jak řekl jiný milý pán na podpoře nesnažící se udělat ze zákazníka blbce, v podstatě "sedíme" na ústředně. :-)

0 0
možnosti
PH

petrph

1. 9. 2012 9:30
to se mi ale stáválo běžně

Že když jsem měl ještě na ADSL modemu připojený počítač přes ethernet a současně na tom modemu zapojil WIFI, tak rychlost rapidně poklesla. Esli vono to není logický.., ta kapacita se musí nějak rozdělit...

1 0
možnosti
W

Wolf778

1. 9. 2012 12:07
Re: to se mi ale stáválo běžně

Kapacita linky by se dělila teprve tehdy, kdyby si ji nárokovaly oba stroje, tzn. jak počítač připojený ethernetem, tak notebook na WiFi by musely ve stejný okamžik přenášet opravdu hodně dat. Nějaké brouzdání po netu by nemělo mít na rychlost na druhém stroji pozorovatelný vliv.

0 0
možnosti
JH

George.Camomile.blog.idnes.cz

31. 8. 2012 20:17
Já žádný odborník na VDSL nejsem, ale myslím. že

pokud je vzdálenost k ústředně v pořádku, tak rychlost pro jednotlivého účastníka závisí hlavně na agregaci, neboli sdílení datového toku s ostatními účastníky. Ve špičce rychlost vždy poklesne (je věcí obchodní strategie poskytovatele jak vysoký stupeň agregace zvolí a jakou minimální rychlost bude garantovat). A ve tři ráno to určitě "sviští" plnou rychlostí.

U wi-fi se mi v bytových podmínkách nikdy nestalo, že by elektrické rušení ovlivňovalo nějak významně rychlost.

A jedna historka. Kdysi, je to asi deset let jsem se nastěhoval do bytu na Zahradním Městě a ke kabelovce, která v domě byla jsem si objednal Internet. Byly ale nějaké problémy a já jsem musel instalaci dokončit sám dle pokynů z ústředny. A nedovedete si představit tu rychlost, jakou ta linka šlapala. Druhý den mi nastavili omezení dle mého tarifu a bylo vymalováno. Ale i tak to připojení chodilo skvěle.

0 0
možnosti
JH

duch zavražděného iuose

31. 8. 2012 19:04
hmm

oni by se lidi z technický podpory neptali několikrát, kdyby neměli zkušenosti s tím, že jim uživatelé tvrdí, že "nejsou idioti a samozřejmě, že to mají zapojený" a pak se po půl hodině dohadování zjistí, že mysleli jiný kabel ;-)

3 0
možnosti
NS

blogNiki

31. 8. 2012 19:08
Re: hmm

njn to je fakt, ale "laškovat" s někým kdo pracoval v podobné funkci ač jiném oboru fakt není zrovna příhodné ;-D neni blbec jako blbec ;-) tady snaha udělat ze mě blbec přímo číšila ;-)

0 0
možnosti
PJ

PájaZítra

31. 8. 2012 18:09
ale ono je to opravdu tak

telefónica u VDSL/ADSL ručí za rychlost pouze při připojení počítače ethernet kabelem a navíc garantuje pouhou polovinu maximální objednané rychlosti (začátkem roku jsem tam pracoval na technické podpoře, tak to vím naprosto přesně)

čili - když má někdo zakoupeno těch 25 Mbps a chodí mu to jen 13 Mbps byť po ethernet kabelu, je to v pořádku, nemá nárok na stížnost, taktéž nemá nárok na stížnost, když přes WiFi mu to lítá třeba jen 3 Mbps (a že modemy Comtrend bez externí anténky jsou na tom s tou wifinou fakt bídně)

jinejma slovama - zlatá kabelovka... 30 mega a za pětinu ceny VDSL...

1 0
možnosti
PT

_peta303

31. 8. 2012 18:59
Re: ale ono je to opravdu tak

Pokud ta kabelovka funguje, protože proti UPC je kyslík svatý....

2 0
možnosti
W

Wolf778

31. 8. 2012 18:06
Mno, to se Vás hezky zbavili

Pravděpodobnost, že Vám něco domácí WiFi zaruší natolik, že to srazí rychlost připojení na 300 kb/s, je skoro zanedbatelná. Ale není nic snazšího, než pokusně notebook připojit ethernetovým kabelem. Problémy nejspíš přetrvají, a pak si to s nimi můžete celé zopakovat :-)

1 0
možnosti
W

Wolf778

31. 8. 2012 18:11
Re: Mno, to se Vás hezky zbavili

A pračka nebo televize rušící WiFi existuje spíš jen v mytologii zbožných přání pracovníků technické podpory. Když už něco ruší, tak to bude nejspíš WiFi od sousedů.

1 0
možnosti
  • Počet článků 161
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2245x
Kavárenská povalečka, vážně i nevážně.