60,- Kč od ministra, je mínus 126,- Kč pro nemocnici

To je ale veřejný poprask. Ministr zdravotnictví byl hospitalizován a veřejně prohlásil,  že poplatek za hospitalizaci nezaplatil, protože nemusel.

Každý jiný hospitalizovaný poplatek za ubytování a stravu v nemocnici platí a to i kdyby tam vůbec nejedl protože byl na operaci, před kterou se nesmí jíst a po které se nesmí jíst opět. Takže všeho všudy jeho strava činila za 3 dny hospitalizace 1x suchý rohlík a čaj a 1x obědové „menu“ – čistý vývar + bramborová kaše.  Proč tomu tedy stále říkáme poplatek za lůžko a stravu?

Nu což, říkala jsem si. Je to ministr tak má málo a hlavně reálný svět jde nějak mimo něj.  Až když nastal mediální poprask ve stylu „platí, neplatí, platí, neplatí … „ se závěrem,  že mu bude poslána faktura na úhradu poplatku jsem si to jen tak lehce spočítala. A vyšlo mi toto:

Příjem:

Poplatek za noc v nemocnici   - 60,- Kč

Výdej:

Několik vyjádření do médií, zjišťování skutečnosti zda „ano nebo ne“, zpracování faktury, vytištění, apod.  160,- Kč (počítána průměrná hodinová mzda průměrné administrativní síly)

Odeslání Českou poštou – doporučeně – 26,- Kč

Součet 186,- Kč.

Náhle jsme v mínusu 126,- Kč.

Sice se to zdá jako pár korun, ale korunka ke korunce a ejhle máme tady účetní ztrátu a tak je nutno zvýšit "regulační" poplatky.  

Předpokládám, že pan ředitel a tiskový mluvčí zainteresované nemocnice nemají 160,- Kč na hodinu, ale snažila jsem se být přívětivá. Vždyť mít ve své nemocnici ministra je čest tak proč pořád někdo obtěžuje nepodstatnými otázkami?

Poplatník se nemá ptát, poplatník má platit! Tak pssst občani, když se mocní "baví" my budeme tiše šoupat nohama. A nebo už konečně ne ... ?

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Nikol Syrovátková | čtvrtek 28.7.2011 15:48 | karma článku: 22,59 | přečteno: 1557x
  • Další články autora

Nikol Syrovátková

Plnit si sny – New York

11.2.2019 v 7:30 | Karma: 22,52