Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pane Babiši, ruku na srdce.

Stačilo jen málo a před zhruba 3 lety jsme se mohli i osobně poznat. Život chtěl jinak a na rozdíl od jiných přispívatelů tohoto blogu nemám snahu se stavět do role novodobých Havlíčků-Borovských a dávat  na obdiv svou odvahu tím, že bych pana prezidenta počastoval slovem opilec, nazýval ho diktátorem nebo bývalého ministra financí zlodějem atd.  Inu máme svobodu slova, bohužel ale i absenci elementární slušnosti. Věřte, nechci vás vulgárně napadat tak, jak to dělali a dělat budou jiní, které motivuje hlavně jejich závist. Nechci se přiklonit ani k názorům na internetových diskuzích, že jste lump či falešný mesiáš  ani k druhému táboru, který ve vás vidí skutečného spasitele. Politika není zrovna mým hrníčkem kávy a musí to už být, abych do ní od sportu zabloudil.  Zaujalo mě však a k sepsání článku vyprovokovalo vaše vyjádření, že rozdělení na pravici a levici je jen pouhé klišé. V tom jsem s vámi zajedno. Sám se ptám sám sebe, co že vlastně jsem, když sympatizuji s řadou názorů „zprava“ a blízké jsou mi i mnohé „zleva“.

To pravicově-levicové klišé mě oslovilo natolik, že když už jsem vás neměl štěstí poznat osobně, seznámil jsem se nyní, když se o vás tolik píše, alespoň s vašimi názory. Ze zvědavosti, zda i tam najdu průnik našich názorových množin. A věřte, že jsem nevěřil svým vlastním očím.  Dovoluji si shrnout pár vašich vyjádření:

-          chci, aby naše děti chtěly v naší zemi žít

-          do politiky jdu ze zoufalství, řídí nás neschopní, kteří by se v normálním životě neuplatnili

-          mou vizí je solidární stát, bohatí se musí postarat o ty sociálně slabší

-          pryč se zkompromitovanou garniturou ODS, ČSSD, TOP 09, VV a KSČM.

 

Ruku na srdce, pane Babiši, myslíte tato vaše vyjádření opravdu upřímně a ne jako váš dobrý známý Stanislav Gross?  Ruku na srdce, pokud by jste tato vyjádření slyšel od někoho jiného, nepovažoval by jste dotyčného za populistu nejhrubšího zrna?  Jak si mám vysvětlit, že ty které označujete jako neschopné, ty kteří stáli či stále stojí  na  piedestálu zkompromitované garnitury politických stran (to jsou také vaše slova),  navštěvujete při oslavách jejich narozenin či zvete na narozeniny své nebo asistujete při jejich svatbě?  Já se osobně přiznám, že mít na politiky takto vyhraněné názory, nedovolí mi má hrdost ani pozdrav natož pak podání ruky.

Vážený pane Babiši, ano čtete správně vážený. I přes ten populismus, ze kterého jsem mírně řečeno v rozpacích, si vás vážím. Z vlastních zkušeností vím, co je to řídit firmu a proto, jak říkají Francouzi „mon chapeau“.  Dovedu vás pochopit. Uspět v politice a být v čele těch, kteří přinesou tu kýženou změnu, po které náš národ už dlouho volá, je jistě nemenší výzva než byla před 20 lety vize vybudování vašeho agroimpéria.  Věřte, že bláboly, které napsal  pan Petr Holec z Reflexu, jsem musel přejít s útrpným úsměvem na rtech a vzal jsem je jen jako další mílový krok Reflexu, kterým se přiblížil, tento kdysi dávno čtivý časopis, k žumpě blížícího se zapomnění. V roli  Sibyly, královny ze Sáby, vám prostřednictvím Reflexu prorokuje pan redaktor špatný konec v politice. Já vám naopak budu přát, aby se vám vaše politická vize naplnila stejně, jako vize podnikatelská. A to i přesto, že se vám denně hlásí až stovka nových sympatizantů. Jak říkáte, slušných a schopných lidí, s dobrou pověstí tam, kde žijí. A právě z těch, možná ne ze všech ale z většiny, mám strach. I ten Standa Gross byl na začátku slušný mladík a možná i schopný strojvůdce. A David Rath rovněž. Představenstvo firmy, dozorčí radu jde, pokud je to vůle vlastníků, poměrně rychle odvolat, management okamžitě.  Ale poslance? Ti si korýtko užívají a nic na tom nezmění ani vazba.  Ale i tak si na závěr střihnu taky trošku populismu ….. přeji vám ať se vám to podaří, už kvůli tomu dobru těch našich  dětí a vnoučat. Ale volit vás či někoho jiného nebudu. Ve dnech 25 – 28.10. je totiž v Ostravě generálka na Mistrovství Evropy veteránů v basketbalu. A tam nemohu chybět. Výčitky svědomí za absenci u voleb ale rozhodně mít nebudu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jindra Svojan | neděle 18.8.2013 12:20 | karma článku: 16,55 | přečteno: 1279x
  • Další články autora

Jindra Svojan

Chudáci děti

Původně jsem psal článek pro http://www.basketbal-klatovy.cz. Okolnosti, o kterých je zmínka v závěru, mě přesvědčily o tom, že si článek zaslouží své místo na mém blogu.

25.3.2021 v 11:57 | Karma: 8,07 | Přečteno: 255x | Diskuse| Sport

Jindra Svojan

Máme svobodu.

Potřetí v tomto roce byly sportující děti vyhnáni z hal a tělocvičen. Třetímu zavření škol zabránily jen vyhlášené vánoční prázdniny. Vláda má plná ústa nežádoucí vysoké mobility lidí ale MHD je přeplněná a bez jakýchkoli opatření

18.12.2020 v 13:20 | Karma: 18,07 | Přečteno: 342x | Diskuse| Politika

Jindra Svojan

Vraťte dětem sport!

Lékařská komise ČOV a drtivá většina pediatrů varují před tvorbou generace „covidových dětí“. Souboj zastánců „zpřísňování“ a „uvolňování“ graduje. Tisíce úředníků na ministerstvech plodí „úderné nesmysly“ Ztratil se zdravý rozum?

30.11.2020 v 15:52 | Karma: 15,53 | Přečteno: 329x | Diskuse| Sport

Jindra Svojan

Jak je libo. Hitler v lednu a také v prosinci. Heydrich v únoru ...

Nestačily hrnečky, teď už zdaleka ne "naše", ale nevím čí vojsko, vyrukovalo s trhacím kalendářem. Opravdu skvost.

28.5.2020 v 20:07 | Karma: 22,38 | Přečteno: 498x | Diskuse| Politika

Jindra Svojan

Trenére, musíte …!

Toto je čtení pro trenéry. Pochopí, že „v tom” nejsou sami. Také pro ty, kteří si trenérskou práci malují v růžových barvách „naprosté a oddané součinnosti po linii rodiče – sportující dítě – trenér“.

6.12.2018 v 11:04 | Karma: 21,04 | Přečteno: 500x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  21:31

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl terčem atentátu, je mimořádně vážný....

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Básník, sekuriťák, sympatizant opozice. Kdo je podezřelý z útoku na Fica

15. května 2024  17:45,  aktualizováno  22:34

Navrhl jsem smrti, abychom si potykali, a ona... se rozplakala. Tak začíná jedna z básní 71letého...

Všechny nás to zasáhlo. Situace je napjatá nejen na Slovensku, reagoval Fiala

15. května 2024  21:29,  aktualizováno  22:05

Premiér Petr Fiala ve středu večer na CNN Prima News ohledně atentátu na slovenského premiéra...

VIDEO: V Istanbulu vzplála Atatürkova oblíbená restaurace, oheň zasáhl i bazar

15. května 2024  21:43

Znamý Egyptský bazar v Istanbulu ve středu zasáhl požár. Plameny se začaly šířit z komína více než...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  21:31

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl terčem atentátu, je mimořádně vážný....

  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1840x
Jsem z největšího moravského města v Čechách. Kdysi jsem vystudoval VŠ v Liberci a v textilní branži se pohyboval i na vysokých manažerských postech, kromě ČR také například v Alžírsku a Číně. Po roce 2000 jsem se věnoval krizovému manažerství. Na stará kolena jsem vystudoval Trenérskou školu FTVS Univerzity Karlovy a mohu se tedy v posledních letech, s ohledem na finanční nezávislost, věnovat profesionální trenérské a manažerské práci v basketbalu, mé životní lásce.