Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Hnědá náckovská košile! Aspoň podle volební kalkulačky!

Neotvírejte volební kalkulačku! Může vás vyděsit stejně, jako vyděsila mě! Považuji se za tolerantního člověka se sociálním cítěním, názory a postoje hodnotím podle jejich obsahu a prospěšnosti a ne podle toho z jaké strany politického spektra přicházejí. Hru na pravici a levici považuji za něco, co vymysleli na své cestě ke korýtkům ti, kteří se postupně sami pasovali do role nadlidí.

Přátelé,  vždy jsem si myslel, že s Mgr.Vandasem a jeho příznivci sdílím  jen  jediné, tedy pouze stejné občanství. Skutečnost, že se ze všech kandidujících stran, které odpověděly v souladu se svým programem na 80 otázek, ze kterých  pak volební kalkulačka vypočítává míru společných názorů, shoduji právě s DSSS, tedy stranou jejíž název, podobně jako pan Hůlka v případě SPOZ, nejsem schopen ani správně definovat, mě velice zaskočila. Stejně jako fakt, že v těsném závěsu si pomyslné stříbro mých shodných výsledků odnesli Občané 2011 (pozor nezaměňovat s ANO pana Babiše), tedy hnutí o jehož existenci jsem neměl prakticky ani tušení, natož pak o jeho programu a lídrech. A abych kompletoval „sbírku medailí“, tak bronz patří Pirátům a mě se nechce věřit, že je to jen proto, že nesouhlasím s poplatkem za prázdná paměťová média.

Jak je to možné, ptám se sám sebe. Jsem jediný, komu jeho, myslím, že celkem všeobecně respektované a mezi lidmi hojně rozšířené názory oblékly hnědou náckovskou košili? Nebo je všechno jinak v tomto našem českém „matrixu“, jak ostatně signalizuje obsazení druhého a třetího místa. Komu věřit?  Jsou ti, kteří u mě uspěli podle volební kalkulačky, skutečně jen pohrobci znovu vskřísených nacionálních socialistů a jejich volební program je jednou velkou lží? Nebo je to jinak a jen mediální prezentace na objednávku orientuje náš úhel pohledu záměrně negativně. Nebyl jsem asi sám, kdo v reportážích o demonstracích v Litvínově, Duchcově, Č.Budějovicích i Ostravě viděl kromě hrstky extrémistů, na které se zaměřovaly televizní kamery, drtivou většinu místních obyvatel včetně maminek s kočárky. A nasadit někomu psí hlavu a získat pro následné plivání nadšené příznivce, na to jsme přece v Česku machři. Stačí se jen podívat čím ještě dnes, více než půl roku po prezidentských volbách, procházejí oba finalisté. A také na volební billboardy. Ne na ty, kde politici  propagují sami sebe, ale na ty, kde haní své soupeře. Kdysi se říkalo, že Evropa končí u Hodonína a pak už začíná Balkán. Při pohledu na naši politickou kulturu mám pocit, že se hranice posunula k Aši.

Na začátku jsem vás varoval před otevřením volební kalkulačky. Skutečně, máte-li alespoň elementární představu o tom, co bude obsahovat vaše volební obálka, tak volební kalkulačku neotvírejte. Já to udělal spíše ze zvědavosti, jak taková záležitost vůbec funguje. A také v naivní představě, že se utvrdím v názoru.  A na místo abych se zbavil pochybností o své volbě, jsem dnes ve velkých rozpacích, ke kterým mě přivedly mé následné úvahy. Vím jistě, že můj hlas Mgr.Vandas a jeho strana zcela určitě nedostane. Mé pochybnosti přebíjejí až rádoby líbivý volební program. Do voleb zbývá  týden a tak  k definitivnímu rozhodnutí zůstává ještě dost času. Mě i vám.

Autor: Jindra Svojan | pátek 18.10.2013 17:29 | karma článku: 12,84 | přečteno: 770x
  • Další články autora

Jindra Svojan

Chudáci děti

Původně jsem psal článek pro http://www.basketbal-klatovy.cz. Okolnosti, o kterých je zmínka v závěru, mě přesvědčily o tom, že si článek zaslouží své místo na mém blogu.

25.3.2021 v 11:57 | Karma: 8,07 | Přečteno: 255x | Diskuse| Sport

Jindra Svojan

Máme svobodu.

Potřetí v tomto roce byly sportující děti vyhnáni z hal a tělocvičen. Třetímu zavření škol zabránily jen vyhlášené vánoční prázdniny. Vláda má plná ústa nežádoucí vysoké mobility lidí ale MHD je přeplněná a bez jakýchkoli opatření

18.12.2020 v 13:20 | Karma: 18,07 | Přečteno: 342x | Diskuse| Politika

Jindra Svojan

Vraťte dětem sport!

Lékařská komise ČOV a drtivá většina pediatrů varují před tvorbou generace „covidových dětí“. Souboj zastánců „zpřísňování“ a „uvolňování“ graduje. Tisíce úředníků na ministerstvech plodí „úderné nesmysly“ Ztratil se zdravý rozum?

30.11.2020 v 15:52 | Karma: 15,53 | Přečteno: 329x | Diskuse| Sport

Jindra Svojan

Jak je libo. Hitler v lednu a také v prosinci. Heydrich v únoru ...

Nestačily hrnečky, teď už zdaleka ne "naše", ale nevím čí vojsko, vyrukovalo s trhacím kalendářem. Opravdu skvost.

28.5.2020 v 20:07 | Karma: 22,38 | Přečteno: 498x | Diskuse| Politika

Jindra Svojan

Trenére, musíte …!

Toto je čtení pro trenéry. Pochopí, že „v tom” nejsou sami. Také pro ty, kteří si trenérskou práci malují v růžových barvách „naprosté a oddané součinnosti po linii rodiče – sportující dítě – trenér“.

6.12.2018 v 11:04 | Karma: 21,04 | Přečteno: 500x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Ani vás nepustí do haly. Podvodů při prodeji lístků na MS v hokeji přibývá

6. května 2024

Organizátoři i policie varují: Kupovat vstupenky na mistrovství světa v hokeji od někoho jiného než...

Katar plánuje vyhoštění lídrů Hamásu, ale není kam. Jordánsko je zpět nechce

6. května 2024

Premium Katar je místo, kde si lídři teroristické organizace Hamás léta užívali pětihvězdičkového luxusu....

Za bydlení politiků platíme tisíce, vládní byty a vily mnozí z nich nevyužívají

6. května 2024

Premium Stát jen za tento rok zaplatí za bydlení v Praze mimopražského ministra školství Mikuláše Beka...

Izrael zavřel hraniční přechod do Pásma Gazy. Humanitární pomoc tam končí

5. května 2024  14:36,  aktualizováno  22:53

Izraelská armáda v neděli oznámila, že po ostřelování uzavírá hraniční přechod Kerem Šalom, určený...

  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1840x
Jsem z největšího moravského města v Čechách. Kdysi jsem vystudoval VŠ v Liberci a v textilní branži se pohyboval i na vysokých manažerských postech, kromě ČR také například v Alžírsku a Číně. Po roce 2000 jsem se věnoval krizovému manažerství. Na stará kolena jsem vystudoval Trenérskou školu FTVS Univerzity Karlovy a mohu se tedy v posledních letech, s ohledem na finanční nezávislost, věnovat profesionální trenérské a manažerské práci v basketbalu, mé životní lásce.