Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Můj muž je prý krasavec….

  Musím se přiznat, že jsem si toho ze začátku téměř nevšimla. Měl vyholenou hlavu, takže jsem si myslela, že skrývá pleš, oblečení na něm viselo a jeho triko s vodorovnou ryskou překladu od sušáku na prádlo napovídalo, že je sám, dokonce bez žehličky. Líbil se mi tak nějak normálně.

 

Našemu setkání dopomohla náhoda, já byla nenamalovaná a za sebou 12km jízdu na kole v lehkém tílku  na noční směnu. Potom, co mě málem přejel svým x tunovým autem jsme si vyměnili narychlo svoje telefonní čísla a pokračovali dál.  Neunikl mi jeho pohled do mého výstřihu, moje bujné trojky mi leckdy dokázaly napovědět. Nemýlily se ani tentokrát.  Do postele dobrý, pomyslela jsem si. Byla jsem tenkrát záměrně  sama a vůbec mě nenapadlo, že by jsme spolu mohli provádět něco víc, než veletoče v posteli, natož abychom spolu zůstali.

Ale světe div se, stalo se. K rodinnému domku jsme si pořídili 15 slepic a něco málo zahrádky.

 Když někam přijdeme, pozornost se ubírá směrem k mému muži, je totiž zároveň šíleně ukecaný, vedle něj se stačím jen nadechnout a než počkám, až domluví, tak zapomenu, cože jsem to vlastně chtěla říct. Častokrát se stane, že mě obviní, že ho neposlouchám. Že řekne dvě slova, začnu nad nimi přemýšlet a konec jeho souvětí už neslyším. Je to docela možné. Moje kapacita je zřejmě naplněna.

Občas se stává, že mu prodavačka v obchodě vrátí hotovost úplně jinou, než má, visí na něm očima, červená se, naslouchá tomu, co jí říká. Vím to, byla jsem tomu několikrát svědkem. Kolegové v práci mu říkají plemeník a na kolegyně z legrace  volá : „ Mám ženu a neváhám se ji použít!“, když s nimi klábosí a vzájemně  flirtují. On si to vychutnává a u kávy mi o tom vypráví. Z legrace mu říkám, že kdyby předcvičoval u nás v sokolovně, tak přijdou cvičit ženské všech věkových kategorií.

Se sousedkou mají už své nepsané rituály, když ho vidí zalévat, jde si ona zapálit a přes plot neustále klábosí, nejednou byla naše zahrádka přelitá tak, že by se tam dala pěstovat rýže. Jednou jsem i slyšela souseda, jak naháněl sousedku, jestli náhodou neříkala, že bude vytírat, že tam tak furt vykecává.

Kolegyně v práci se mě jednou zeptala: „Ty brďo, ty máš tak šikovného chlapa, nebojíš se? To já bych takového krasavce nechtěla, bála bych se, že mě bude podvádět a že mi uteče“.

„Když bude chtít být se mnou, tak se mnou bude. Co ti na to mám říct?“ pravím zamyšleným hlasem, její reakce mě překvapila. Ale byla to upřímná reakce.

„Víš, to máš  jako s krásnou ženou. Muži se jí častokrát bojí. Bojí se ji oslovit, že uslyší nesouhlas, bojí se, že se ztrapní. Nebo se muž bojí, že mu zrovna taková žena  bude nevěrná. Ale právě tahle krásná žena umí říct svoje NE, umí odmítnout toho, koho chce odmítnout, nemá problém s tím, že by se pouštěla do čehokoliv s cizím mužem právě proto, že dostala jednu jedinou šanci a ta se nemusí opakovat. Je zkrátka zvyklá na pozornost mužů a vypěstovala si asertivitu."

Můj muž si je dobře vědom toho, že by s ním hned tak nějaká žena nevydržela. Nejspíš by se užárlila.

Sice nekouří, téměř nepije, netoulá se po nocích a z práce letí kydat hnůj, řezat dřevo a kutit, ale ti, kteří ho neznají, si domýšlí a on je v tom záměrně nechává.

Tak jako každý, i on má ovšem své chyby. To ženy vůbec netuší a on se jimi samozřejmě žádné nechlubí.

 Holedbá se, že jako profesionální řidič má psychotesty, o čemž občas ve skrytu duše pochybuji a obviňuji ho, že mu je udělila nějaká mladá psycholožka, na kterou zamrkal. Za jeho slovní zásobu v autě by se nemusel stydět ani dlaždič. K mému velkému překvapení, nadává na řidičky, ve kterých se poznávám já samotná. Zatím to úspěšně tajím. Když jedeme autem, vyžaduji, aby řídil on, protože on to samozřejmě umí nejlépe! Jakmile začne nadávat, vyslechnu si dvě první slova a zbytek už nevnímám. Takhle nám to nádherně klape patnáct let.

 

 A že nečte moje blogy? To mi nevadí. Nečte je, protože jak tvrdí, on je pevně nohama na zemi, zatím co já si létám někde v oblacích. A někdo to tu přece musí pevně držet. No ne?

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Světlana Machalová | středa 4.12.2013 14:54 | karma článku: 20,20 | přečteno: 1206x
  • Další články autora

Světlana Machalová

Pamatuješ, jak jsme spolu kradli hrozny?

"Pamatuješ, jak jsme spolu kradli hrozny?" zeptal se jí a očima zavadil o kanylu, která mu do žil vlévala život. "Ne, je mi to líto, zlato..." řekla něžným hlasem. "Od té doby jsem na tebe nemohl zapomenout."

24.5.2017 v 9:58 | Karma: 23,43 | Přečteno: 833x | Diskuse| Poezie a próza

Světlana Machalová

S tebou i bez tebe, budu to já…

Občas se Evy kolegové ptají, kdy se bude vdávat. Vždy odpovídá, že by ráda, ale nikdo ji nechce. Ač tato věta vždy vyvolá úsměv na tváři všech zúčastněných, protože za Evou se vždy chlapi otáčeli, skrývá v sobě netušenou realitu všedních dnů.

7.4.2015 v 9:37 | Karma: 16,85 | Přečteno: 832x | Diskuse| Poezie a próza

Světlana Machalová

Problémek single lady

Jmenuji se Alice. Kdo mě nezná, pomyslí si, že tahle holka přece nemůže mít žádný problém. Jsem docela pěkná, štíhlá brunetka, soběstačná, samostatná, chytrá... a přeci.

26.2.2015 v 13:48 | Karma: 20,54 | Přečteno: 1986x | Diskuse| Ostatní

Světlana Machalová

Už to nechci vědět, tati…..

  Když jsem byla malá, ptala jsem se táty, jak lidé těsně před smrtí poznají a cítí, že umřou? Posledním dechem pronesli, že umírají a v momentě umřeli. Táta mi tenkrát řekl, že neví, ale že mi to jednou určitě poví.

11.7.2014 v 9:28 | Karma: 25,22 | Přečteno: 1438x | Diskuse| Poezie a próza

Světlana Machalová

Když ublížil ten, co měl milovat………..

„Cože Světli, ty jsi sama? Ty, taková královna?“ koukal na mě před lety můj kolega František. "Královna? Děkuju Františku, představ si to, už to tak bude. Teď nechci hezkou chvíli žádného chlapa ani vidět.“

3.4.2014 v 20:16 | Karma: 19,75 | Přečteno: 1016x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Černochová: Česko vydalo na obranu v loňském roce méně, než se čekalo

12. května 2024  22:05,  aktualizováno  22:07

Česko loni vydalo na obranu 1,37 procenta hrubého domácího produktu (HDP). České televizi to v...

Průzkum: Největší potenciál oslovit voliče v eurovolbách mají shodně ANO a STAN

12. května 2024  21:10

Největší potenciál oslovit voliče při červnových volbách do Evropského parlamentu mají hnutí ANO a...

Za lov velryb se nestydí. Japonsko povolí odlov dalšího druhu plejtváka

12. května 2024  21:06

Japonsko zařadí plejtváky myšoky na seznam komerčně lovených velryb. Informoval o tom ve čtvrtek...

Putin chce vyměnit ministra obrany. Místo Šojgua navrhl Andreje Bělousova

12. května 2024  20:34,  aktualizováno  20:46

Ruský prezident Vladimir Putin navrhl jmenovat dosavadního prvního místopředsedu vlády Andreje...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3944x
Je mi 41 let, pracuji v dopravě, převážně v mužském kolektivu a psaní je můj relax. Ráda jezdím na kole. Můj koníček je chov slepic, v současné době téměř 30 kusů.  Neberte vážně to, co zde píšu, jsem vrbou svým kamarádkám a potřebuji to nějak ventilovat. Tak jsem si vybrala Vás :-)

Seznam rubrik