Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Stop rassismu!

Proti ukrajinské revoluci rozjela ruská média rozsáhlou, lživou propagandistickou kampaň, primárně zaměřenou na ruskojazyčné obyvatelstvo na jihu a východě země. Inu - bolševici, a jejich odkazu věrní potomci, v tom mají dlouhé tradice. Jako kdysi "Sověti" lhali o údajném ozbrojeném převratu a kontrarevoluci v Československu v roce 1968, tak nyní "noví Rusové" lžou o ukrajinském Majdanu v roce 2014. Pohled na zmanipulovaný dav je smutný a znepokojivý - ale proč si z toho, přes všechnu tragičnost okamžiku, neudělat tak trochu srandu. No ne? 

 

Všem! Všem! Všem!

Vnimánie! Vnimánie! Vnimánie!

 

Přátelé telezřítelé!

Poslední dobou se po ulicích a náměstích jiho a východoukrajinských měst pohybují podivní lidé divokého vzhledu i chování. Na Krymu jde přímo o kryminální živly. Chovají se hlučně a nepřístojně. Hlasitě řvou „Rassia!“ „Rassia!“ Z některých hrdel to zní jako „Razia!“ což je inovovaná forma osvědčeného a tradičnějšího hesla „Pogrom!“ Tito rassisté se mj. vyznačují tím, že nad svými hlavami na svých tyčích třímají vlajky o třech barevných pruzích. Tento symbol mezinárodního rassismu jest zároveň portrétem ideálního rassistického občana. Prozraďmež si tedy, co tyto barvy symbolizují:

Bílá = prázdná (vodkou vymytá) dutina lební

Modrá = carským výnosem povolená barva očí

Červená = krvavá bolševická tlama

Tito rassističtí turisté, obvykle dovážení z blízké, přitom tolik vzdálené země, též s oblibou skandují volnotržní  „Ber-kup! Ber-kup!“ čímž jasně prokazují svou ryze materiální hodnotovou orientaci/motivaci. Zvláště výrazným rysem jejich davu je intolerance k nositelům jiných symbolů, než jsou ty jejich rassistické. Obzvláště alergičtí jsou na kombinaci modré se žlutou, či na řepku olejku na nebesích. Výraznému běsnění podléhají, když se jim šáhne na Lenina.

Kupodivu - tito nepřístojně se chovající občané jsou na Ukrajině z neznámých důvodů tolerováni. Asi proto, že ukrajinská demokracie je ještě v plenkách, a tak se prozatím neumí proti takovým živlům adekvátně bránit.

V obraně proti podobným rassistům můžeme bratrům Ukrajincům pomoci i my, Češi, Moravané a Slezané. Setkáme-li se s projevy rassismu – spatříme-li onu pruhatou vlajku, uslyšíme-li typická hesla rassistů: „Rassia!“ „Rassia!“ „Ber-kup!“ „Ber-kup!“ neprodleně to nahlasme příslušnému uniformovanému zástupci státní moci výkonné, lidově zvanému „orgán“. Demokratické země pamatují na šíření rassismu zvýšenou sazbou.

Závěrem ovšem musím smutně a kriticky poznamenat, že i v naší rozvité zemi nebojujeme s rassismem a rassisty dostatečně. Nejprominentnější z českých rassistů, který byl dokonce za svůj příkladný rassismus v samotném centru světového rassismu – v Moskvě – vyznamenán, prozatím zaslouženému trestu uniká.

Putin (a další fašisté/bolševici) Tě provázej, Václave Klausi!  Nejlépe na nějaké sibiřské letovisko.

 

Video putinovského propagandistického kanálu Rassia T'dej:

 

Komentář k videu:

Ty černo-oranžové pásky, které si na své paže vážou donečtí příznivci KGB-miliardáře a cara vší Rusi Putina, symbolizují odpor proti ukrajinské tzv. oranžové revoluci, považované ukrajinskými Rusy za protiruskou. Říká se jí také georgiánská páska – podle řádu sv. Jiří z doby carismu. Pikantní na tom je, že bývá zároveň pokládána za symbol vítězství nad fašismem – a to navzdory faktu, že Svatojiřskými kříži byli dekorováni bělogvardějci za války občanské, jakož i členové ruské odnože SS a ROA - Vlasovci za Druhé světové.  Propagandistická akce "Georgiánské pásky" byla zahájena Ruskou státní tiskovou agenturou v součinnosti s prokremelským mládežnickým hnutím "Naši", "Studentskou obščinou" a dalšími v roce 2005. Byla to ruská odpověď na oranžovou stuhu, symbolizující  oranžovou revoluci, a na její popularitu mezi mladými lidmi. … Podle ruského deníku "Vedomosti" bylo v letech 2007-2010 na podporu těchto akcí ze státního rozpočtu utraceno více než 460 milionů rublů. 

Autor: Lubomír Šušlík | čtvrtek 6.3.2014 10:23 | karma článku: 10,60 | přečteno: 732x
  • Další články autora

Lubomír Šušlík

Zlatý střední John

O výhodnosti nezávazného kritikářství, o prospěšnosti poctivé a škodlivosti účelové statistiky, o černobílém vidění a hodnotovém zmatení, s příkladem nepoctivosti ruských médií, zapojených v informační válce proti Ukrajině, to vše s volební „Asistenční kartou Radka Johna“.

12.4.2014 v 3:07 | Karma: 8,65 | Přečteno: 546x | Diskuse| Politika

Lubomír Šušlík

Putin = Vor!

O jednom z největších zlodějů a podvodníků naší doby, o jeho motivaci, o jeho odpůrcích, kriticích a účtech, o palácích, letadlech, jachtách, zlacených záchodcích, a o jednom rozkrádaném agresivním a militaristickém státě.

8.4.2014 v 2:10 | Karma: 24,91 | Přečteno: 5691x | Diskuse| Politika

Lubomír Šušlík

Cermanovy lži: Seznam

O osobitých názorech jednoho osobitého historika, o „ukrajinských náccích“, o polopravdách horších lži, o antisemitismu, putinismu, s rozborem historikova hanopisu.

28.3.2014 v 6:24 | Karma: 14,54 | Přečteno: 1568x | Diskuse| Politika

Lubomír Šušlík

Kecal Okamura

O jednom (politicky) nekorektním a nevšedně výmluvném obchodníkovi s voličskými hlasy, o slušnosti vs. sprosťáctví, o vzpouře Ukrajinců proti policejní zvůli, a o tom, kdo je či není „fašistou“.

26.3.2014 v 14:54 | Karma: 14,13 | Přečteno: 1056x | Diskuse| Politika

Lubomír Šušlík

Mnichovan John

O amorální politice ústupků agresorovi, o nedostatku smyslu pro čest, poctivost a realitu, o neschopnosti rozlišit fakta od faktoidů, o nebezpečnosti ruského neototalitarismu, a o jednom poctivém Ukrajinci, farmáři, bojujícím s korupcí v Rusku.

24.3.2014 v 13:04 | Karma: 16,11 | Přečteno: 810x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1288x
Kritický racionalismus, humanistický pragmatismus a konstrukcionismus jsou myšlenkové směry, které mě oslovují. Tomáš G. Masaryk, Karl R. Popper, Viktor E. Frankl a George Kelly jsou pánové, které obdivuji. Žasnu nad divy technické civilizace, jako je maják na Bell Rocku a nad divy přírody, jako je včelstvo. Jsem toho názoru, že svoboda člověka nespočívá v konzumu a expanzi, ale v dobrovolném sebeomezování se, s přihlédnutím k ostatním a k ostatnímu. Jsem ročník 68.

Seznam rubrik