Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P31e40t15e18r 89S18m95r59e45k

12. 4. 2014 16:21

Ako...dal ste si námahu to treba oceniť. Veľa krát je tam len slovičkárenie, každopádne tu snáď nechcete tvrdiť, že si tam polievku neprihrieva aj to tvrdé jadro nacistov, ktorých by bolo treba urýchlene izolovať od ostatných normálnych ľudí  ??

0 0
možnosti

Klíčové pro posuzování událostí na Majdanu je neresptování soudního zákázu demonstrací tamtéž od počátku prosince 2013 do konce března 2014. Kdo nererspektuje soudní zákaz, tak je ho nutné považovat za extreministu. Vzhledem k tomu,že tito extremisté se hlásí k nacionalismu, mohou být klidně označeni za fašisty.

1 3
možnosti
OK

To jsme tu byli vlastně všichni extremisté, kteří jsme nesouhlasili s minulým lidově demokratickým režimem.

0 0
možnosti
OK

Leccos co píšete je podnětné, ale celé to shazujete především stylem, z něhož více než demokracii bližší polemika názorů čiší odsuzování člověka, jenž si dovolil míti jiný názor. Paradoxně se tomu děje v textu, kde se stavíte do role většího demokrata než váš oponent. Obávám se, že je tomu naopak. Svoboda, na níž stojí demokracie, totiž vyžaduje toleranci a respekt. Nemusíte souhlasit s názory druhých, ale nesmíte jim upírat právo na ně a už vůbec byste neměl druhé lidi odsuzovat jen proto, že jsou nositeli jiných názorů než vy.

PS: Cermanův článek jsem si přečetl a rozhodně je kvalitnější než ten váš, i když se vším nesouhlasím.

3 0
možnosti
MK

Asi tak, styl je na zvolené téma naprosto nevhodný.Rv

0 0
možnosti

A60l28o91i50s 23Š92í61m63a

28. 3. 2014 8:01

Na blog moc dlouhé nestravitelné.

1 0
možnosti
JL

J83a62k35u52b 15L31é84d73l

28. 3. 2014 7:32

Přestal jsem číst někde v polovině. Je vskutku dojemné, jak někoho obviňujete z toho, že prohlašuje svůj názor na danou věc za jediný správný, a pak se přesně toho dopouštíte v každém ze svých bodů, a to se stejně emotivní a hloupou rétorikou, z jaké obviňujete pana Cermana ("odcizené, studené, technicistní prostředí", "katolicismus, plný předsudků a hořících hranic", "katolická a-morálka", ...) Ani Vy, pane autore, nemáte patent na pravdu a totální vhled do jakékoli problematiky, ač si to zřejmě myslíte.

P. Cermana neznám, nechci ho nijak dehonestovat ani obhajovat.

7 0
možnosti
FS

Pan autor se haní Cermana,ale myslím si,že právě on je demagog.

5 0
možnosti
OF

Prezydent

Po upadku monarchii austro-węgierskiej w 1918 roku, alianci uznali Masaryka za głowę rządu czeskiego, a w 1920 roku został wybrany pierwszym prezydentem Czechosłowacji. Stosunek Masaryka do Polaków i Polski z biegiem czasu się zmienił. Twórca Czechosłowacji był przekonany, że odrodzona Rzeczpospolita jest anachronicznym przeżytkiem, ze będzie klasycznym państwem sezonowym, rozdzieranym przez konflikty narodowościowe i pozbawionym szansy na przetrwanie między Niemcami i Rosją. 28 grudnia 1918, w przededniu aneksji Zaolzia pisał do E. Beneša: „Polakom nie szkodziłoby, gdyby oberwali po pysku, przeciwnie byłoby to z pożytkiem, ochłodziłoby to niebezpiecznych szowinistów”. Czechosłowacka delegacja w Paryżu planowała wtedy wytyczenie granicy z Polską w Bielsku Białej. To on nakazał armii czechosłowackiej zająć sporne terytorium na Olzą. W 1920 nie zgodził się na przeprowadzenie tam plebiscytu, zabiegał o wytyczenie ostatecznej granicy przez arbitraż mocarstw do czego doszło 28 lipca 1920 r., w najmniej korzystnym momencie dla Polski. Czesi sięgnęli po Zaolzie głownie z potrzeby korzystania z linii kolejowej, będącej wtedy jedynym połączeniem między Czechami i Słowacją. Dla Polski Zaolzie było sprawą symboliczną i Polacy liczyli na rozwiązanie siłowe tej kwestii (co nastąpiło w 1938 r.), dla Czechów było sprawą strategiczną. W lipcu 1920 Masaryk odradzał zachodnim dyplomatom udzielać jakiejkolwiek pomocy Polsce. Brytyjski dyplomata lord Edgar d'Abernon powtarzał słowa Masaryka: „abyśmy nie organizowali żadnej pomocy militarnej na korzyść Polski”. Masaryk był przekonany, że Wojsko Polskie nie zdoła odeprzeć nawały bolszewików, a uciskani polscy robotnicy i chłopi przywitają czerwonych komisarzy chlebem i solą. Podobnie jak solidaryzujący się z sowietami zachodni komuniści, czescy kolejarze nie przepuszczali transportów z zachodnią pomocą dla „pańskiej Polski”. Uważał, że Polska zdobyła zbyt duże terytorium i prowadziła złą politykę narodowościową. Uważał, konflikty polsko-niemie

1 0
možnosti
OF

Ti je z polké wikipedie. Stojí to za zamyšlení.

0 0
možnosti
TB

Nevím jak se k tomu vyjádří ostatní, ale věřím více Cermanovi než Vám.

Asi by šlo dloho debatovat nad vaším obsáhlým článkem, který asi stejně nikdo nepřečte celý, ani já to nezvládl a za druhou třetinou to vzdal.

ps Nejvíce s emi líbila hláška, že "logicky" se dotyčný nemá potřebu stylizovat, když říká  do svého časopisu jaký je.R^V

6 0
možnosti
ZK

Z43d19e78n86a 39K50o12č43í

28. 3. 2014 11:14

Mně stačily ty bláboly o Masarykovi a první republice. Autor nepochopil, že jsme si přivlastnili průmyslové srdce mocnářství a tím pádem jsme nemuseli ani nic budovat, protože všechno už bylo postavené.;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1288x
Kritický racionalismus, humanistický pragmatismus a konstrukcionismus jsou myšlenkové směry, které mě oslovují. Tomáš G. Masaryk, Karl R. Popper, Viktor E. Frankl a George Kelly jsou pánové, které obdivuji. Žasnu nad divy technické civilizace, jako je maják na Bell Rocku a nad divy přírody, jako je včelstvo. Jsem toho názoru, že svoboda člověka nespočívá v konzumu a expanzi, ale v dobrovolném sebeomezování se, s přihlédnutím k ostatním a k ostatnímu. Jsem ročník 68.

Seznam rubrik