Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O záření univerza a o lidské schopnosti ovládat hmotu

Předem však upozorňuji, že nepůjde o žádná levná kouzla, ale o odhalení naší elementární schopnosti ovlivňovat hmotu a určitým způsobem ji ovládat.

Všechno kolem nás ve stvoření je postaveno na záření a je ve skutečnosti zářením. V první řadě je třeba vědět, že celým universem proudí základní záření Světla, které je zdrojem pro všechna ostatní záření ve stvoření. Obrazně si to můžeme přirovnat k obrovskému vánočnímu stromku se spoustou barevných ozdob. Elektrický proud, který všechny tyto ozdoby napájí není vidět. Je to však zásadní a nejdůležitější energetický potenciál, umožňující ozdobám, aby svítily.

Elektrický proud je jako základní záření Světla, napájející a dávající životní energii nejrůznějším bytostem ve stvoření, aby každá z nich mohla zářit svým vlastním způsobem, a tak vysílat do celku stvoření své vlastní, jedinečné vyzařování.

Všechno existující nějakým způsobem vyzařuje. Kámen, rostlina, zvíře, strom i člověk. A všechna tato záření, čerající energii z pomyslného elektrického proudu prvotního záření Světla, se vzájemně ovlivňují. 

Také lidé se vzájemně ovlivňují vyzařováním své osobnosti. Ovlivňují se vyzařováním svého cítění a myšlení, jakož také vyzařováním svých slov a činů. A ovlivňují se buď pozitivně, nebo negativně. Podle toho, zda oni sami pozitivním, nebo negativním způsobem zhodnocují základní Světlé Boží záření.

Pozitivní zhodnocování základního záření můžeme vidět všude v přírodě. Všechno, co žije v přírodě radostně čerpá ze záření Světla a zhodnocuje ho správným, čili světlým způsobem. Přírodní svět a všechny živé bytosti v něm zhodnocují základní Světlé záření přesně ve smyslu jeho Světlé a Čisté podstaty, což lze jednoznačně vidět v tom, co příroda vytváří. Je to zdravé, krásné, svěží, čisté a harmonické.

A stejným způsobem, ve smyslu Světlé podstaty Pánova záření, které přijímá, měl působit také člověk, na základě čehož by také on, podobně jako příroda, vytvářel věci čisté, dobré, světlé a krásné.

Člověk však zneužil Světlé záření, ze kterého smí čerpat, a svým vyzařováním tvoří z něho věci špatné, nesprávní, nepěkné, nemocné, falešné a nečisté. A takovýmto negativním způsobem ovlivňují lidé nejen sami sebe a svůj lidský svět, ale i svět přírody a přírodních bytostí, které jsou pod tlakem vyzařování lidí nuceny formovat a vytvářet špatné věci, projevující se v podobě přírodních katastrof, anomálií, neštěstí, nebo působením nejrůznějších škůdců, škodlivě namířeným proti lidem a jejich aktivitám.

Ve stvoření se tedy každý z lidských jedinců nachází v obrovské síti záření, které ho ovlivňují buď pozitivním, nebo negativním způsobem. Ať už se jedná o lidskou společnost, nebo o přírodní dění. Zásadní otázkou zůstává, jak si máme v této situaci správně razit cestu všemi těmito zářeními, abychom s jistotou směřovali ke štěstí, radosti a míru? Jak se vyhnout negativním zářením a nenechat se jimi ovlivňovat? A naopak, jak k sobě přitáhnout pozitivní záření a využít je k vlastnímu pozvednutí?

Chce-li člověk dosáhnout toho, aby k němu v jeho životě proudila pouze záření dobra, může tak učinit jedině skrze své vlastní obrácení se k dobru. Tím, že se naplno zaměří na dobro, čistotu, lásku k bližním a harmonii, které se snaží za všech okolností vyzařovat prostřednictvím svého myšlení, cítění a pozitivního přístupu ke všemu živému.

Tímto způsobem nejen že správně využije základní Světlé záření v jeho čistém a pozitivním smyslu, ale zároveň k sobě přitáhne všechna okolní světlá záření, která k němu začnou proudit. Takovýmto způsobem přináší člověk požehnání nejen sobě, ale jeho štěstí a radost působí blahodárně na lidi i na přírodu. Znamená to tedy, že ten, kdo v sobě přechovává radostné a čisté chtění, si je schopen zářením své osobnosti bezpečně razit cestu vpřed všemi ostatními zářeními, která ho na ní budou ještě i podporovat.

Čisté, dětsky radostné záření naší osobnosti, plné důvěry v dobro a Světlo nás spojuje s harmonií stvoření a činí nás vládci nad všemi ostatními zářeními. Svým Světlu otevřeným vnitřkem jsme schopni pozitivně ovlivňovat pozemský svět. Otevřeností svého nitra vůči Světlu se máme vědomě spojovat s vyššími zářeními, která pak mohou skrze nás přicházet do hmotného světa, aby jej povzbuzovali, povznášeli a uzdravovali. 

To je ten nejzákladnější způsob, jakým máme vládnout hmotě! 

Máme jí vládnout jako světlé bytosti, pozitivně ji ovlivňující prostřednictvím svého radostného úsilí o dosažení vlastního vyššího zušlechtění.

Je pouze třeba, aby lidé konečně pochopili, že záření je skrytou podstatou všeho a uvědomili si, že klíč k zásadní změně k lepšímu v rámci společenských poměrů i v rámci přírodních podmínek na naší planetě je v nich samotných, a v jejich vlastním nastavení k vše objímajícímu, čistému a dobrému chtění.

Ale buďme ještě trochu konkrétnější. Jak například můžeme zůstat zdraví a stálé mladiství?

Člověk může skrze jemné vyzařování svého cítění a myšlení ovládat své hmotné tělo, které je také jen zářením. Může například způsobit, že jeho tělo zůstane zdravé a mladistvé tím, že nechá zevnitř navenek volně působit věčné mládí svého ducha. Tím, že vnitřně žijeme v čisté dětské radosti, pozitivně ovlivňujeme zdraví svého fyzického těla. Přesně tak, jak se moudře a pravdivě říká, že radostná mysl je polovina zdraví.

Jak můžeme skrze vyzařování své osobnosti formovat svůj budoucí osud?

Pokud v sobě například dlouhodobě přechováváme a pěstujeme vnitřní nejistotu, strach a obavy, formujeme si sami pro sebe ve své budoucnosti nezdar a nemoc.

A naopak, pokud ve svém nitru vědomě pěstujeme odvahu, důvěru, čistotu a víru v dobro, formujeme si sami pro sebe ve své budoucnosti radost, mír a zdraví.

A jak je to s nemocemi?

Nemoc je také jen zářením. Je to zakalené záření, které může mít různé důvody. A to buď vnitřní, nebo vnější.

Například různé lidské slabosti jsou negativním zářením, které nás odděluje od harmonického záření stvoření. To přináší nejprve chřadnutí a deformování jemnějších obalů, obklopujících naše duchovní jádro, a nakonec se to projeví v záření pozemského těla v podobě nemoci.

Všechno negativní a neharmonické, co v sobě vnitřně dlouhodobě pěstujeme, nám tedy přináší zakalení záření naší osobnosti a potom nemoc.

Ať má však zakalené záření v těle člověka v podobě nemoci jakoukoli příčinu, dá se vždy rozpustit a prosvětlit přílivem silného, čistého záření z výšin stvoření. Neexistují totiž žádné hranice, protože všechny světy, úrovně a těla jsou jen záření. A každé zakalené záření ve formě nemoci je možné změnit za pomoci vnitřního naladění na Světlé vyzařování pomáhající a uzdravující Lásky Boží.

Při vroucím, čistém otevření se v důvěře v pomoc Nejvyššího, může k nám začít proudit záření, které v prvopočáteční čistotě Světla může způsobit zázračné vyléčení. Každé zázračné vyléčení má svůj počátek v záření Světla, které přichází do lidského těla, aby jej prosvětlilo a zjasnilo. 

Předpokladem toho je však v první řadě pochopení duchovní příčiny nemoci a naše snaha o odstranění této příčiny. A v druhé řadě je to dětsky důvěřivá a pokorná otevřenost našeho nitra směrem ke Světlu, v touze po zjasnění nemoci, která je zakaleným zářením.

Co dodat na závěr? 

Že je v našem vlastním zájmu i v zájmu celého světa, abychom se stali bdělými strážci svého osobního světlého vyzařování. Je v našem zájmu i v zájmu světa, aby vyzařování našich citů, myšlenek, ale i slov a činů bylo vždy čisté, radostné, dobré, laskavé a spravedlivé. 

Nikdy a v žádném případě se nenechme vnějšími ataky obrat o toto vyzařování. Kdykoli zjistíme, že nám myšlenky utíkají kde nechceme, uvědomme si, že naše myšlenky jsou záření, které chceme přivést k vyšší světlosti, aby skrze nás mohlo neustále proudit do stvoření požehnání světlé tvůrčí výstavby. Stačí jen okamžik a dobré, světlé chtění našeho ducha, ihned upraví druh našich myšlenek. 

Buďme světlem světa! Šiřme do něj světlo skrze nepřetržité světlé vyzařování naší osobnosti, kterým budeme vše kolem sebe posouvat k vyšší světlosti. Staneme se tak požehnáním pro svět a požehnání Světla Páně bude proudit také k nám samotným. 

 

Autor: Milan Šupa | čtvrtek 18.1.2024 15:28 | karma článku: 6,17 | přečteno: 147x
  • Další články autora

Milan Šupa

O novém poznání, kterému to dnešní nesahá ani po kotníky

Všechno, co lidé vytvořili svým rozumem je špatné! I to, co se zdá být dobré a přináší nám blahobyt. Náš blahobyt totiž stojí proti přírodě.

25.4.2024 v 16:00 | Karma: 5,24 | Přečteno: 163x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Určeno všem budoucím bezrukým a beznohým

Tento text bude poměrně drsným popisem toho, co nás všechny čeká a co nikoho nemine. Jeho účelem je, abychom zůstali ušetřeni přicházejícího drsného zásahu do naší osobnosti.

19.4.2024 v 16:00 | Karma: 6,10 | Přečteno: 383x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Nejsme zvířata! Ale proč tak myslíme, jednáme a žijeme?

Člověk je člověk a zvíře je zvíře. To je každému jasné. Je však tragické, pokud člověk, který by měl stát výše, žije, tvoří, přemýšlí, chová se a funguje na základě principu, převzatého ze zvířecího světa.

12.4.2024 v 16:00 | Karma: 4,04 | Přečteno: 176x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Odhalení tajemství působení řeči

Řeč je dar. Je to schopnost prezentovat sebe sama, svou osobnost, své názory, postoje a hodnoty. Je to jeden ze základních způsobů, jak zviditelnit to, co v nás vnitřně žije a co námi hýbe.

5.4.2024 v 16:29 | Karma: 5,35 | Přečteno: 97x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma: 4,87 | Přečteno: 87x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Von der Leyenová s kampaní navštívila Prahu, na Národní třídě čepovala pivo

30. dubna 2024  17:58,  aktualizováno  19:28

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v souvislosti s předvolební kampaní Evropské...

Skandály potápí AfD. V průzkumech je předehnali vládní sociální demokraté

30. dubna 2024  19:24

Vládní sociální demokracie (SPD) německého kancléře Olafa Scholze, která v posledním roce v...

Z Německa chtějí chalífát. Gangsta pop-islamisté jsou dosud nepoznaná hrozba

30. dubna 2024  19:23

O víkendu šokovala Německo, když na demonstraci v Hamburku vyzývala k vytvoření chalífátu. Tajným...

I na čarodějnice padaly rekordy. Nejtepleji bylo severně od Prahy

30. dubna 2024  18:41

Na 24 ze 168 stanic fungujících alespoň 30 let v úterý, poslední den měsíce dubna, kdy se tradičně...

  • Počet článků 82
  • Celková karma 6,73
  • Průměrná čtenost 195x
Jsem člověk přesvědčený o tom, že to skutečné, pravé a pravdivé lze spatřit jen vnitřním zrakem. Právě o to se budu pokoušet ve svých textech.

Seznam rubrik