Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

O boji s přírodními katastrofami a s chorobami. Jak správně na to?

   V první řadě je potřeba vědět, že ve skutečnosti jsou odrazem toho, jací my sami jsme. Že jsou odrazem pravdy o našem nitru. Že jsou vnější a viditelnou manifestací našeho odklonu od harmonie stvoření, stanovené Vůlí Stvořite.

   Jakýkoli dlouhodobý odklon od této harmonie, projevující se způsobem našeho uvažování a charakterem našeho chtění, se po čase zhmotní, zviditelní a transformuje navenek do podoby nemoci, přírodních katastrof, nebo jiných ataků přírody, jako jsou například nejrůznější škůdci, útočící na zemědělské plodiny.

    Ataky přírody, nebo nemoci nejsou tedy jevy náhodné. Je to něco, co k nám přichází proto, aby nás to donutilo prožívat naše nesprávné postoje, naše chyby a naši hříšnost. Je to zpětná vazba všeho nesprávného, špatného a disharmonického, co neseme v sobě. V případě nemoci se jedná o individuální zpětnou vazbu a v případě přírodních katastrof o kolektivní zpětnou vazbu. Účelem je donutit nás prostřednictvím negativního prožívání, abychom se tím začali zabývat, abychom to začali chápat, a abychom se na základě toho začali měnit k lepšímu.

    Jednotlivé nemoci našeho fyzického těla zrcadlí naše osobní a individuální chyby, omyly, špatné chtění a disharmonické vnitřní stavy, kterými se odkláníme od Stvořitelem vyžadované harmonie ve stvoření. Přírodní neštěstí, nebo trvalé a systematické působení škůdců proti snahám lidí, zrcadlí všeobecný a kolektivní hodnotový odklon národů, nebo celého lidstva od Stvořitelem vyžadované harmonie ve stvoření.

    Nevědomým, nesprávným a elementární pochopení postrádajícím přístupem vůči chorobám a přírodním atakům je snaha eliminovat je pouze čistě fyzickými prostředky. V případě nemocí medikamenty a v případě přírodního dění různými preventivními opatřeními. Samozřejmě, že lidé se mají a musí bránit vůči nemocem i vůči nepřízni přírody, ale nikdy by to nemělo zůstat jen ve fyzické rovině. Vždy by to mělo jít dál, až ke snaze o duchovní pochopení příčiny dění a o eliminování jeho účinků prostřednictvím duchovní změny sebe samých k lepšímu.

    Pokud to ale lidé nedělají a křečovitě zůstávají pouze na fyzické bázi dokazují, že nechtějí chápat, o co tady ve skutečnosti jde. Dokazují, že se nechtějí zamyslet nad sebou a dojít k pochopení. Dokazují, že nemají ochotu měnit věci k lepšímu skutečně efektivním a pravým způsobem. Čili změnou sebe sama k lepšímu.

    Místo toho, ve snaze zbavit se nemoci, nebo nepřátelských ataků přírody, využívají medikamenty, chemii, postřiky, nebo jiná materiální protiopatření. Jen, aby se nemuseli vnitřně pohnout. Jen, aby se nemuseli hlouběji zamyslet nad životem a jeho hodnotovým směřováním. Jen, aby nemuseli začít pracovat na sobě samých. Jen, aby nemuseli hledat souvislost a logickou vazbu mezi mezi kvalitou svého chtění a čistoty vlastního nitra, a mezi na nás dopadajícími ataky nemoci a nepřátelství přírody.

    Lidé musí v první řadě pochopit a poté přijmout fakt, že každému odklonu od harmonie, který je zraňuje v podobě nemoci, nebo nepřízně přírody, předcházelo jejich vlastní, vnitřní a osobnostní odchýlení od harmonie. Musí pochopit, že to v první řadě oni sami porušili Stvořitelem vyžadovanou harmonii, prostřednictvím vlastního, nedostatečně dobrého a nedostatečně čistého chtění. Prostřednictvím vlastní, pouze na matérii zaměřené hodnotové orientace.

    Pokud lidé takovýmto správným způsobem začnou hledat příčinu odklonu od harmonie v první řadě v sobě samých, najdou ji. Najdou příčinu, proč na ně dopadla ta, nebo ona nemoc. Najdou příčinu, proč jsou zraňováni a napadáni přírodním děním. A v prostém poznání příčiny bude zároveň ukázána i cesta, jak dojít k ozdravení. Jak z vlastního nitra směrem navenek eliminovat nepřízeň nemoci, nebo přírody.

    Pochopení a poznání příčin k nám může přijít různými cestami. Buď z našeho vlastního nitra, prostřednictvím citu a svědomí. Nebo prostřednictvím jiných lidí, prostřednictvím psaného slova, nebo nějak jinak.

    Poznání příčin a ukázání pravé cesty k ozdravení k nám však při naší vážné snaze určitě přijde. Přijde k nám, aby nám ukázalo, že se máme stát lidskou bytostí dobrého chtění a čistého myšlení. Že se máme stát člověkem, naplněným dětsky radostnou dobrosrdečností. Že se máme stát osobností spravedlivou, čestnou, laskavou a přátelsky naladěnou vůči bližním. Že se máme stát člověkem, směřujícím k Bohu a k jeho království nebeskému.

    Až nás tedy jednou zasáhne nemoc, přírodní neštěstí, nebo nějaká jiná nepřízeň přírodního dění, nepřechovávejme v sobě pocit nespravedlnosti utrpení, ale vezměme to jako podnět k hlubšímu zamyšlení. K zamyšlení nad tím, že utrpení k nám přišlo ze dvou důvodů. Proto, že jsme si ho my sami zapříčinili a proto, že nás chce svým tlakem změnit k lepšímu.

Autor: Milan Šupa | sobota 17.6.2023 16:04 | karma článku: 5,13 | přečteno: 123x
  • Další články autora

Milan Šupa

V pojmu Grál se naplní konečný osud každého člověka!

Vím, že pro širokou veřejnost bude tento text možná nepochopitelný a obtížně stravitelný. Ale přesto a právě proto je třeba o těchto věcech mluvit.

3.5.2024 v 16:00 | Karma: 0 | Přečteno: 2x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

O novém poznání, kterému to dnešní nesahá ani po kotníky

Všechno, co lidé vytvořili svým rozumem je špatné! I to, co se zdá být dobré a přináší nám blahobyt. Náš blahobyt totiž stojí proti přírodě.

25.4.2024 v 16:00 | Karma: 5,27 | Přečteno: 167x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Určeno všem budoucím bezrukým a beznohým

Tento text bude poměrně drsným popisem toho, co nás všechny čeká a co nikoho nemine. Jeho účelem je, abychom zůstali ušetřeni přicházejícího drsného zásahu do naší osobnosti.

19.4.2024 v 16:00 | Karma: 6,10 | Přečteno: 383x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Nejsme zvířata! Ale proč tak myslíme, jednáme a žijeme?

Člověk je člověk a zvíře je zvíře. To je každému jasné. Je však tragické, pokud člověk, který by měl stát výše, žije, tvoří, přemýšlí, chová se a funguje na základě principu, převzatého ze zvířecího světa.

12.4.2024 v 16:00 | Karma: 4,04 | Přečteno: 176x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Odhalení tajemství působení řeči

Řeč je dar. Je to schopnost prezentovat sebe sama, svou osobnost, své názory, postoje a hodnoty. Je to jeden ze základních způsobů, jak zviditelnit to, co v nás vnitřně žije a co námi hýbe.

5.4.2024 v 16:29 | Karma: 5,35 | Přečteno: 97x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 83
  • Celková karma 6,72
  • Průměrná čtenost 193x
Jsem člověk přesvědčený o tom, že to skutečné, pravé a pravdivé lze spatřit jen vnitřním zrakem. Právě o to se budu pokoušet ve svých textech.

Seznam rubrik