Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Když se na to podíváme z širší perspektivy, a to kontinuálně třeba 100. let, tak uvidíme zajímavý fenomén a to generační, kde v každé generaci část populace dojde do své stabilní fáze vnímání reality a jako přes kopírák, se zde stále dokola v rámci generací opakují ty samé projevy – tedy fáze lidského osobnostního vývoje.

Mužské pokolení, tíhne k lidskému inženýrství, a různé snaze vést či spasit svět, typickým projevem je zde náboženství, jež nese znaky autority, hierarchie, rituálů, anebo správa společnosti. Zatím je pak vlastně chování levé mozkové hemisféry, jež zpracovává vjemy v rovině naší blízkosti, tedy vidění na blízko, kde je pak cit pro realitu, řád, autoritu, hodnoty, a to vše lze snadno z projevů dotyčného vyčíst.

Zde pak je spektrum od přírodní formy, kde je šamanství a spjatost s přírodou a planetou, zde je člověk ještě součástí většího celku skupiny. Pak je osamostatňování a proces oddělování kde se nejdříve formuje EGO, osobnost, a zde je fenomén monoteistických, náboženství, a víra v jednu autoritu, a to jak na rovině duchovní, tak světské. Duchovní rovina vlastně zde zastupuje tento přechod z jedné roviny existence na druhou osobnostní a zatím nepoznaného a neroztříděného. Pokud už se rozvíjí duševní – celostní perspektiva, tedy jak se naše chování projektuje na okolí a práce se zpětnou vazbou, tak zde už jsou hermetické nauky a mystika. Za rok se narodí u nás cca. 119. tisíc lidí a musí si projit mnoha fázemi rozvíjení poznání – vědomí a tím pádem nakonec opět zde bude část, jež bude v této typické fázi projevu ... . Za další a další a další roky ... , tak že je to vlastně neustálý koloběh, tzv. probuzených. Zde už selhává naše evoluce a drží nás v pasti a nevědomosti, neboť neumíme, jak si vystoupit ze své existence a podívat se na to z druhé strany, či nemáme kontinuální časovou inteligenci, vnímat posloupnost vývoje dějů v měsících rocích, staletích. Co si pamatujeme z druhého dne.

0 0
možnosti
MR

To stojí i za neustálým rozvracením společnosti, takto generačně probuzených, neboť zde jako na běžícím pásu se neustále rodí další generace a tyto generace pak procházejí cestou mnoha fází, kde se učí mluvit, psát, sociálně vnímat, různě testovat své okolí, rodiče, vztahy atd., a tím pádem pochopit a uchopit realitu zde. Je to čistě o psychologii a fungování mozku, a lze se to naučit i číst a je to i vlastně východiskem z tohoto bludného kruhu různých spasitelů či diktátorů, lidských inženýrů, do té doby, než část populace dojde do stavu, kdy už překoná tyto sebe projekční fáze na okolí a začne se procesem třídění, oddělování zrna od plev a pak pochopení, jak vlastně vnímáme svět a jak to formuje náš mozek, což nám pak rozvine další inteligence, jež už "odstíní" tuto osobnostní, lidskou, mozkovou sebeprojekci, a tím pádem objeví úplně jinou realitu, a vlastně to už bude nový evoluční lidský druh, jež bude mít tyto inteligence, vnímání a k tomu i kontinuální časovou inteligenci, schopnost vnímat a pracovat s ději v širším časovém měřítku.

Zde už bude i psychologický popis těchto fází, jejich typické projevy, vnímání světa, hodnoty ... . Problém je, že v těchto fázích jsou uzavřeni sami do sebe, a svoji realitu vnímají jako realitu všeho a přes to nejde vlak. Proto je to vlastně i tzv. druhá puberta, a to osobnostní, kde se oddělujeme od lidského rodu, kmene, hodnot, autorit. Je ti pak i známá snaha změnit, přetvořit svět, což je i typické pro pohlavní pubertu, zde třeba bylo hnutí Hippies, New Age, arabské Jaro, anebo multikulturalismus.

0 0
možnosti
Foto

Tenhle autor je extrémní variantou náboženského fanatika.

Furt mele dokola to samé o jakémsi vnitřním zraku, o odrazu pravdy v našem nitru, o potřebě se vnitřně pohnout.

0 0
možnosti
JM

J77a77n 78M46a53r94e63k

18. 6. 2023 17:40

Jak správně na to? Nedočkavě čekám, až nám to vysvětlíte....

1 0
možnosti
Foto

To je snad jasný, ne?

Až dostanete třeba těžkou angínu, tak se musíte vnitřně pohnout, podívat se na tu angínu vnitřním zrakem, nebo pochopit odraz pravdy ve vašem nitru. Jakmile to dokážete, angína bude pryč a nebudete na to potřebovat ani antibiotika. (:-D

0 0
možnosti