Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hokejisty nemají Švýcaři lepší. Trenéra bohužel ano

Hokejistům bych nechtěl nic vyčítat. I všechny posily chtěly bojovat. Některé jako Plekanec a Židlický přijely, i když se to nečekalo. Plekancovi patří absolutorium, nejen za výkon. Ale snažili se i ostatní, jimž se třeba tolik nedařilo.

 

Já však vyčítám trenérovi, že příliš míchal sestavou a neměl žádnou trvalou osu mužstva. Však si to projděme:

V prvním zápase s Bělorusy se ukázalo, že z posil z NHL se chytil zatím jenom Voráček. Nehrála naopak špatně evropská řada Hubáček-Novotný-Irgl, která potvrdila dobrou formu z přípravných zápasů, ačkoliv byla až ve čtvrté formaci.

Ve druhém zápase s domácími Švédy zklamala opět zámořská řada Fleischmann-Hanzal-Vrbata, s příchodem Kováře se rozehrála i řada Tenkrát-Kovář-Hertl, kde zejména Hertl opět hrál výborně. Dobře hrála také řada Tlustý-Hudler-Voráček, hlavně Hudler, ale i Voráček. Hubáček-Novotný-Irgl dostávali málo příležitostí, ačkoliv to neodpovídalo výkonům z prvního zápasu.

Ve třetím prohraném zápase se Švýcary (ten ve skupině) se potvrdilo vše, co platilo v předchozím zápase. Vynikl Hudler dvěma góly a také Hertl, na němž se vyfaulovalo v dosavadním průběhu MS několik hráčů. Řada Vrbata-Hanzal-Fleischmann znovu byla nejhorší.

Ve čtvrtém zápase s Dány, kde jsme utrpěli jednogólovou výhru, rozházel Hadamczik kromě první řady Voráček-Hudler-Tlustý úplně všechno, takže rozbil řadu Vrbata-Hanzal-Fleischmann tak, že je rozdělil každého do jiné řady. Byla to křečovitá snaha, aby se chytili, ale místo toho potopili i dosud jakž takž hrající formace. Nepochopitelné bylo, že výborně hrajícího Hertla po druhé třetině stáhnul ze hry.

Trápení pokračovalo v pátém zápase se Slovinci, kde v první řadě nahradil Tlustého Vrána a Hadamczik se vrátil ke kompletní evropské řadě Irgl-Novotný-Hubáček. Hanzal s Vrbatou se propadli do čtvrté řady, což mělo nastat už dávno. Dobře hrál Hudler a chytil se Koukal. Úplně nepochopitelně zase místo Hertla začal hrát Vrána. Ten však ve druhé třetině utrpěl otřes mozku, Hertl jej nahradil a hru první řady ještě oživil.

Teprve v šestém zápase proti Kanadě se setava konsolidovala asi do optimálního složení s útoky: Voráček, Hertl, Hudler - Irgl, Novotný, Hubáček - Fleischmann, Kovář, Tlustý - Vrbata, Hanzal, Koukal. Bohužel to po zlepšeném výkonu na Kanadu nestačilo.

V sedmém zápase proti Norům posílil tým Plekanec, nahradil Kováře a z třetí řady se stala první, a to i výkonem. Mužstvo posílil v obraně také Židlický a vysoká výhra nad Nory sice byla povinností, ale nebylo ji možné přeceňovat.

Ve stejné sestavě jsme nastoupili i do čtvrtfinálového zápasu, opět se Švýcarskem, které bez porážky vyhrálo naši skupinu. Před zápasem jsem tipoval výsledek 2:1, ovšem v náš prospěch. Věděl jsem, že Švýcaři jsou na rozdíl od nás sehrané, urputné a dobře vedené mužstvo. Proto jsem tipoval málo gólů, ale vlastenecké srdce mi nedovolilo pomýšlet na prohru a vyřazení (tedy 7. místo).

Nechci naše mužstvo kritizovat, dělali co se dalo a dokonce mohli i vyrovnat. Kontrastovala však jistá nesehranost a slabá forma některých zámořských hráčů, zejména Vrbaty. A tady musím opět zkritizovat našeho trenéra za koučování v poslední fázi zápasu. Nechápu, proč tolik prostoru ke konci dostával Vrbata, a to i v přečíslení. Když se střelecky nedostal z útlumu ani proti Norům, nelze se divit, že selhal i v samostatném nájezdu pár minut před koncem. Bylo už delší dobu jasné, že dnes gól nedá.

S odstupem pár hodin ovšem musím konstatovat, že spravedlnosti bylo učiněno zadost. Kanadský trenér pracoval koncepčně. Za pozornost stojí, že stavěl téměř jenom na evropských hráčích z méně prestižních soutěží a zatím dokázal zvítězit už v osmi zápasech. Zaslouženě. I když nehrají nijak atraktivní hokej, jejich hra je velice účelná. Hadamczik naproti tomu všechno vsadil na formu zámořských posil a místo sehranosti a koncepce sázel na individuality.

Ano, hokejisty máme zatím ještě lepší než Švýcaři. Ale mužstvo měli lepší oni. A začalo to u trenéra.

 

Před OH bychom se měli zamyslet, jestli by se základ kolektivu neměl formovat delší dobu. Hvězdy nejsou všechno.

 

 

Autor: Dušan Streit | čtvrtek 16.5.2013 23:02 | karma článku: 39,85 | přečteno: 5699x
  • Další články autora

Dušan Streit

Další zákeřná sketa – Viktor Nárožný

Nevím, jestli se jedná o alter ego Leo Wolfa nebo o reálného zákeřného fízla, který pomlouvačně kydá špínu s cílem mě znevěrohodnit.

27.3.2014 v 14:12 | Karma: 11,77 | Přečteno: 5380x | Diskuse| Hyde park

Dušan Streit

Atomová Julia by z vozíčku ubránila Krym

Na Bělehrad! Tato scéna Švejka mávajícího berlí na kolečkovém křesle se mi vybavila poté, co byl zveřejněn odposlech telefonátu Tymošenkové s bývalým místopředsedou ukrajinské bezpečnostní rady Šufryčem.

27.3.2014 v 12:03 | Karma: 42,50 | Přečteno: 4004x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Totalita protektorátní byla ještě zrůdnější než komunistická

Německá okupace byla horší než sovětská. A člen KSČ, který z ní po Listopadu vystoupil, aby dělal politiku jinde, je hoden většího opovržení než dnešní člen KSČM.

26.3.2014 v 11:32 | Karma: 44,06 | Přečteno: 8114x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Ministryně Válková, omluva zdaleka nestačí!

Tato předlistopadová členka KSČ, trvale bydlící v bavorském Pasově, která byla ještě v roce 2011 vedoucí katedry na plzeňských právech, jež sama získala profesuru na tak „prestižní“ univerzitě, jako je trnavská, se nikdy neměla stát českou ministryní, navíc v resortu spravedlnosti.

25.3.2014 v 12:02 | Karma: 38,45 | Přečteno: 2540x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Divadelní ministr obrany vs normální pán. Vadí ještě komunista víc?

V jídelně máme televizi a já mám hloupý zvyk při obědě přes protesty svého staršího syna pouštět ČT 24. A tak v neděli většinou vidím kousek Otázek Václava Moravce. Nemám ho rád, nedívám se cíleně, takže nevídávám začátek ani konec.

24.3.2014 v 11:15 | Karma: 43,15 | Přečteno: 4594x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

Policie prověřovala nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu. Zajistila 300 milionů

5. června 2024,  aktualizováno  8.6 21:12

Premium Česká policie v tichosti prověřovala třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní...

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...

Turek pod tlakem. Promazal sítě, ruší debaty. Zdviženou pravici řeší policie

6. června 2024  14:28,  aktualizováno  16:45

Lídr kandidátky Přísahy a Motoristů sobě Filip Turek se nezúčastní posledních debat před...

Zelenskému se hroutí mírový summit. Spojenectví s USA dostává trhliny

3. června 2024  17:52,  aktualizováno  20:53

Nedorazí ani Číňané, ani Saúdové. Z očekávaného mírového summitu ve Švýcarsku se omluvilo několik...

Ideální je vítězství, řekla šéfka TOP 09. Super by bylo dle SPOLU osm křesel

9. června 2024,  aktualizováno  22:49

Sledujeme online S očekáváními, že se koalici SPOLU podařilo vymazat náskok ANO, vyhlížejí výsledky eurovoleb...

Přísaha a Motoristé čekají, zda budou černý kůň. Turek vyhlíží post europoslance

9. června 2024,  aktualizováno  22:34

Češi už v evropských volbách své hlasy odevzdali, politici tak netrpělivě vyhlíží nedělní...

Levicová koalice Stačilo! doufá ve dva mandáty. Do štábu dorazil Dostál

9. června 2024  19:01,  aktualizováno  22:26

Sledujeme online Evropské volby dost možná rozhodnou o osudu celého projektu levicové koalice Stačilo! vedené...

Podle médií vyhrálo eurovolby na Slovensku hnutí PS, těsně před Ficovým Směrem

9. června 2024  10:07,  aktualizováno  22:18

Sledujeme online Sobotní volby do Evropského parlamentu (EP) na Slovensku podle neoficiálních údajů vyhrálo se...

  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...