Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nepotěšila jsi mě, a ani já tě nepotěším, milá vládo

Přišel čas vysvědčení, tak co ho dát i naší vládě? Myslím, že to není vůbec špatný nápad. Ostatně bychom na to jako její volitelé měli mít právo. Vždyť demokracie spočívá v tom nechat lid mluvit. Dejme se tedy do toho! Snad vládní energie začne konečně jít směrem k lidem a ne naopak. Jsem si ale jistý, že takové vysvědčení, které by teď dostala naše vláda, by jí ani ten největší školní lajdák nezáviděl. Bude to pořádný výbuch!

Říct, že naše vláda ve většině svých počinů propadá, je  těžký eufemismus. Je to ještě horší. Snad jen z bezobsažných sáhodlouhých debat bez jasných výsledků, při kterých sem tam někdo usne, mají páni ministři výbornou. Co ale čekat od vulgárních a bezohledných buranů, korupčníků, alkoholiků, rádoby moralistů, plzeňských studentů práv a v neposlední řadě těžkých spáčů? Vlastně lze čekat všechno, jenom ne výsledky. A když už nějaké přijdou, nejsou vůbec uspokojivé. Proč tedy takové neschopné lidi volíme, když mají hlavu napulírovanou a nohy od bláta? Asi proto, jelikož jsou na kandidátkách jen fotografie od ramen nahoru. Mimo to se v naší zemi zcela logicky ti úspěšní a schopní do politiky nehrnou, protože kdo něco umí, ten to dělá a kdo to neumí, ten to učí. Já osobně bych na kandidátky přidával fotky rukou. Hned by se poznalo, kdo má špínu za nehtama a kdo je zvyklý tvrdě a poctivě pracovat.

Už jednou jsem ve svém článku zmínil naprosto výstižnou definici principu fungování našeho státu, která zní: Na dvě krávy si vezmete od banky půjčku ve výši 2 miliardy korun a odstěhujete se na Bahamy. Banka posléze zjistí, že to nebyly krávy ze zlata, jak bylo soudním znalcem doloženo, ale dvě rachitické kozy. Rozdíl zaplatí daňoví poplatníci a soudní znalec bez újmy pokračuje ve své živnosti. Jestli vám to něco připomíná, pak vítejte doma - v České republice. V zemi v níž se lid bojí svojí vlády a ne vláda svého lidu. Kde majoritní skupinu politiků tvoří odpadlíci neúspěšní ve svém oboru s touhou po sebeobohacení. Kde se vláda snaží o finanční regulace, kde se jen dá, přestože má ve vlastních řadách miliardové úniky. Kde ten úspěšný živí z daní toho neúspěšného a ten mu závidí, protože je úspěšný. Kde být proti zneužívání sociálního systému znamená být rasistou. Kde se vyslovení pravdy stává trestuhodnou záležitostí. Tak nějak bych definoval současný stav v naší zemi vytvořený devíti předchozími, ať už levicovými, pravicovými nebo úřednickými vládami a umocněný vládou současnou. Tak tedy nepotěšila jsi mě, a ani já tě nepotěším, milá vládo. Tentokrát za čtyři a mysli na to, že ani dostatečná tvému lidu nebude stačit věčně.

 

Autor: Jáchym Stolička | úterý 31.1.2012 23:45 | karma článku: 25,88 | přečteno: 1523x
  • Další články autora

Jáchym Stolička

Lidská hloupost je větší zlo než terorismus nebo islám

Člověk je od přirozenosti agresivní a bojechtivý tvor. Ohlédneme-li se do historie - na všechna zla, která člověk na člověku páchal - nemůžeme ani dnes pracovat s východiskem, že jsme od přirozenosti mírumilovní tvorové.

3.12.2015 v 16:32 | Karma: 14,06 | Přečteno: 913x | Diskuse| Politika

Jáchym Stolička

Senzace okolo vojenského konvoje je zbytečná a hloupá

Kontext, ve kterém dochází k různým událostem, může z událostí jinak obyčejných a banálních učinit události neobyčejné a pozoruhodné. Takovéto události pak lidi buďto sjednocují, nebo, jako v tomto případě, rozdělují. Průjezd spojeneckých vojsk přes ČR se vzhledem ke kontextu, vnitropolitickém i mezinárodně politickém, takovouto neobyčejnou událostí stal. Otázka zní: Je senzace, ať už pozitivní nebo negativní, spojená s průjezdem spojeneckých vojsk přes naše území opravdu tak nutná?

29.3.2015 v 9:00 | Karma: 18,27 | Přečteno: 930x | Diskuse| Politika

Jáchym Stolička

Co lze z úspěchu ANO usoudit o stavu a budoucnosti české politiky?

Již před rokem jsem vyjádřil svou nedůvěru v politické hnutí ANO, které líbivou formou nabízí rychlé a efektivní řešení politické krize v zemi a lepší budoucnost jejím občanům. I přes výrazný úspěch hnutí jak v parlamentních, tak komunálních volbách má nedůvěra stále trvá. Důvody k ní jsou následující.

13.10.2014 v 8:00 | Karma: 19,63 | Přečteno: 1268x | Diskuse| Politika

Jáchym Stolička

Trest smrti nic neřeší. A vraždu dítěte už vůbec ne

Ve středu 10. 9. 2014 bylo nálezem mrtvého těla ukončeno pátrání po devítileté holčičce z Klášterce nad Ohří, která se v úterý nevrátila ze školy domů. Někdejší podezření, že dívka zemřela násilnou smrtí, se nyní potvrdilo, když policie dopadla muže podezřelého z vraždy holčičky. Tato tragická událost dala v médiích podnět k diskusi o tom, jaký trest je pro vraha dítěte adekvátní a zdali by takový člověk měl dostat trest smrti.

12.9.2014 v 17:37 | Karma: 10,51 | Přečteno: 1274x | Diskuse| Společnost

Jáchym Stolička

Slibujeme nesplnitelné, ale hlavně to voličům neříkejte

Vždy před volbami si kladu otázku, zdali si politici vůbec uvědomují, že sliby, které lidem v předovlebních kampaních dávají, často splnit nelze a je to z jejich strany účelová lež, a nebo jsou sami tak omezení a věří, že jsou tyto sliby schopni naplnit. V tomto období, kdy se politické strany snaží udělat dojem na co největší množství lidí, je dle mého názoru také nejvíce deklasován nápis na prezidentské standartě "Pravda vítězí". Proč? Prezident Edvard Beneš kdysi řekl, že lidé o pravdu ve skutečnosti vůbec nestojí. Naopak, chtějí žít v iluzi a nejvíce budou adorovat toho, kdo se jim o zachování jejich iluzí postará.

11.9.2014 v 10:20 | Karma: 12,01 | Přečteno: 528x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Město duchů Kirjat Šmona. Ostřelovaný sever Izraele, o němž se nemluví

23. června 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli Domy zničené raketami a dělostřeleckými granáty, žáci, kteří nemohou složit maturitu, požáry...

Rajchl má sponzory, kteří o darech nic nevědí. Pokud jdou vůbec dohledat

23. června 2024

Premium Strany a koalice musely tři dny před evropskými volbami zveřejnit na svých webových stránkách...

Prach bitvy opláchl v Suezu, jeho fotka stvrdila bleskový triumf Izraele

23. června 2024

Seriál Izraelský voják s tmavýma očima a zářivým úsměvem se stal ze dne na den hrdinou svého národa....

Egypt odebral licence 16 firmám kvůli pouti do Mekky, klienti měli běžná víza

22. června 2024  21:50

Egyptský premiér Mustafá Madbúlí v sobotu nařídil, aby bylo zbaveno licence šestnáct cestovních...

  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3342x
Občan ČR, hrdý vlastenec a názorově konzervativec, který se zajímá o svět, ve kterém žije, a jehož budoucnost mu není lhostejná. Váží si lidí inteligentních, čestných a pracovitých a v jednání dává přednost logice a rozumu před agresí a předsudky. Blog na iDNES.cz píše bezmála 5 let a je otevřen diskusi na jakékoliv téma.