Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Výročí a sebe chválení

Dneska píši blog, abych se prostě a jednoduše chlubil a chválil. Zdá se, že únor pro mě začíná být, či spíše že si toho teprve teď všímám, důležitý měsíc. Na měsíc únor, připadá totiž několikero výročí. Pro mého tátu byl zřejmě důležitý měsíc leden. V lednu se totiž narodil, oženil i zemřel, no a možná i plodil, ale to jsou jen dohady. Já se v únoru nenarodil, ale pár rozhodnutí a začátků se mi v únoru přihodilo.

Trochu tímto vlastně navážu na svůj předchozí blog. V letošním únoru je tomu právě deset let, co jsem se rozhodl přestat pít alkohol. Nejenže jsem se rozhodl, ale taky jsem to udělal. Od té doby jsem střízlivý. Pravda, jestli jsem střízlivý i v uvažování, toť jiná otázka. A jak , že se to váže k minulému blogu? Udělal jsem to najednou. Žádné postupné snižování, náhražky, nebo podobné berličky nefungují. Ne že bych si to uvědomil hned, taky jsem zkoušel asi tak jedno desetiletí, to udělat jinak, ale po tomto únorovém rozhodnutí roku 2003, mi to najednou došlo. Je potřeba se opravdu rozhodnout a pak to „jen“ udělat, nebo v tomto případě by se dalo i říci nedělat. A to najednou a úplně abstinovat. No a tak mám letos desetileté výročí a jal jsem se za to chválit.

Před osmi lety, jsem se rozhodl, že přestanu kouřit. Úplně jsem přestal možná až o měsíc později, v tomto si nejsem jistý, ale zapadá mi to do koncepce, tak to tak nechám. A samozřejmě zase jsem to po předchozích zkušenostech udělal najednou. Kdo totiž používá ty různé náhražky, tak podle mě přestat nechce, jen to nějak ošidit. A tak se stává, že zhusta tito pijáci nealkoholického piva, dětského šampáňa a podobných věcí, se jen udržují v tom, co dělali předtím a hrají hry s okolím a často i samy se sebou, na ty co pro to přece něco dělají.

Jako třeba kamarád, který se na návštěvě u nás snažil, nás snažil přesvědčit, že elektronická cigareta, není cigareta, a tedy ji může kouřit i u nás v bytě, a že ho to ochrání od „normálního“ kouření, a že přece proti tomu nemůžeme nic namítat a vůbec to přece nevadí a jinde se taky mohou elektronické cigarety kouřit apod. No, nepochodil. Ujistil jsem ho, že mi to smrdí, a že mi to rozhodně také vadí, když kouří u mě doma a basta. Samozřejmě, neuběhlo moc času a on zase kouřil a stále kouří cigarety „normální“, protože vlastně nikdy kouřit nepřestal. To byl jen jeden příklad, a že jich znám o hodně víc. Jediný kdo na tom vydělává, jsou výrobci takovýchto náhražek a také samozřejmě jejich marketingové firmy.

Před sedmi lety v únoru padlo konečné rozhodnutí o mém odjezdu do Anglie. Pak jsem ještě vyjednával se zaměstnavatelem, lidmi kolem sebe a taky se sebou. Dohodl se s naším florbalovým týmem, že tam zůstanu do konce sezóny, ne že bych byl tak skvělej hráč a že by se bez mé maličkosti neobešli, ale bylo nás celkem málo a cítil jsem jakousi zodpovědnost vůči ostatním. Také jsem byl rozhodčí nominovaný za tento tým a každý v té době musel mít aspoň dva rozhodčí v týmu, kteří vypomáhali pískat jiné pralesní ligy a také vyšší ligy u nižších věkových kategorií. Taky jsem dohodl se zaměstnavatelem na dodržení jistých podmínek, no a pak v květnu, už jsem se rozjel za kanál.

Původně jsem sin říkal, že vyjedu tak na dva roky, naučit se angličtinu a rychle zpět. Situace se ale změnila. A tak jsem po třech letech tady po splnění požadavků na přijetí, začal navštěvovat vysokou školu, přímo tady v Norwichi. Sice jsem ji nezačal studovat v únoru, ani neskončil, ale můžu tvrdit, že jsem se pro to v únoru rozhodl, aby se mi to „rýmovalo“. Tu školu jsem taky úspěšně dokončil a jsem teď specialista na všechno. Jsem skvělej, já vím! Možná už na to přicházíte taky a taky mě pochválíte či podpoříte.

No a před dvěma lety, a taky v únoru, a to vím úplně přesně, jsme měli první rande naživo s mojí milou. Prvně jsme se viděli tváří v tvář. Předtím jsme se už znali delší dobu z diskuzí, chatu a pak taky jsme si často volali na skypu, ale naživo to bylo poprvé právě v únoru. A tady se musím taky pochválit, protože jsem to s mojí milou v míru a lásce vydržel a hodlám v tom pokračovat. Jsem prostě dobrej. Hehe, abych nedostal do držky. Taky chválím svoji milou, páč to se mnou v lásce velké vydržela a ještě drží, děkuji. A jestli neumřeli, tak tam spolu žijí spokojeně dodnes. A zazvonil zvonec…

Tak jsem si sem dneska přišel pro pochvalu a podporu v dalším příštím, ať je to co je to. Chvalte, nestyďte se a nešetřete s tím.

No a to je pro teď asi tak všechno

Autor: Lukáš Štika | sobota 9.2.2013 14:04 | karma článku: 6,03 | přečteno: 230x
  • Další články autora

Lukáš Štika

Husák a Tymošenkov

Jak se některé osudy mohou podobat a přitom tak lišit. Kdysi jsem slýchal takový vtip, že dobrou průpravu či výuční list na presidenta může člověk dostat v kriminále. Četl jsem v poslední době články o několika lidech, kteří celkem ovlivňovali dění ve světě.

23.2.2014 v 18:16 | Karma: 20,28 | Přečteno: 901x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Štika

Křivolaké jazyky

Před chvilkou jsem jinde napsal, že dojídám zbytky, dívám se na hokej a bavím se u toho. Třebas: Írat bojuje, Zdeno Čára vyhazuje na Šakeru, Hanzůl mu to bere, Rozéval střílí a Lako chytá...

18.2.2014 v 23:02 | Karma: 4,51 | Přečteno: 181x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Štika

Anglické pocity

Měli jsme návštěvu a já si úplně živě vzpomněl, jaké to bylo zezačátku. Jaké to je v cizí zemi, kde vám nerozumí a vy nerozumíte jim.

4.2.2014 v 10:09 | Karma: 11,06 | Přečteno: 524x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Štika

Když pravá jede doleva

Politika jako všude jinde, tak i tady je plná zákrut a občasných podivností. Všude se koukají na čísla a snaží se oslovit voliče i za cenu populismu. U levých stran mě to nepřekvapuje ani trošku, protože ty na tom staví. Levicoví politici se vždycky chlubí cizím peřím a slibují nesplnitelné, někteří tomu dokonce věří, i když ví, jak to dopadlo v dřívějších dobách a třeba i jiných státech, že se to prostě zaplatit nedá. Když se tito dostanou k moci, tak většinou zjistí, že to málo co mohou použít z kapes lidí, jim nebude stačit, snaží se pak zvýšit daně a vytvářet paniku. Pak to co se nedaří hodit na někoho jiného atd...

2.2.2014 v 10:50 | Karma: 10,61 | Přečteno: 441x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Štika

Líná huba...?

Jak jsem už psal v minulém blogu, nějaký čas jsem pracoval pro agenturu tady v Norwichi. Funguje to tak, že buď zavolají a jedete makat, nebo nikdo nevolá a pak práce není. Mohou zavolat třebas v pět ráno nebo před půlnocí, máme tu něco pro tebe na dnešek - bereš? No a buď řeknete, že jo jedu, nebo že ne – nejedu.

18.8.2013 v 8:30 | Karma: 7,69 | Přečteno: 388x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Zřícená dálnice v jižní Číně má již 36 obětí, další pátrání komplikuje počasí

2. května 2024  6:23

Nejméně 36 lidí zemřelo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila...

Poslanci mají jednat o změně zákoníku práce, o minimální a zaručené mzdě

2. května 2024  5:42

Poslanci by měli na mimořádné schůzi začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 566x
pracující student, usazující se větroplach a snílek


taky autor projektu www.lshorizons.com

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené články