Přejmenujme kraje...

Jeden návrh bych tu měl. Přejmenujme Středočeský kraj na Středořecký kraj. Byť asi není mnoho lidí toho kraje, stojících v řadě, s rukou nataženou, dlaní nahoru, kteří by měli řecké rysy. Ba ani hejtman, jeden z nejpracovitějších lidí této republiky je nemá.

Nebo ano? Dle chování a způsobu jakým vykonává svou funkci, je to Řek jak vyšitej.

Je neuvěřitelné, kolik dokázal tento rádoby politik, který kolem sebe umi pouze plivat a dštít zlost, rozdat a rozfofrovat za pár let peněz z krajského rozpočtu, resp. peněz půjčených do krajského rozpočtu.

Nejsem si jist, jestli proplácením třicetikorun a proplácením jízdného lze ztrojnásobit zadluženost kraje, ale asi to udělá velkou část. No samozřejmě jsou tu i osobní věci pana hejtmana, o kterých jsem již psal dříve.

Ale co, až se dostanou oranžoví k moci celorepublikově, zvednou daně nejbohatším, bohatým, i těm méně bohatým , nějaké nové pro ně vymyslí a něco do krajů přihodí ze státního.

Také vám to tak připomíná to, co se dnes děje v EU, konkrétně v Řecku?

A jsem zvědav, jak se obyčejní lidé zachovají, až už nebude kde půjčovat, koho odírat a bude se muset začít šetřit a pokračovat v reformách.

Vyjdou do ulic jako Řekové a budou bojovat za sociální práva, nesmyslné doplácení toho, co každý, i ten nejchudší je schopen utáhnout? Nebo zalezou a budou v hospodách nadávat na oranžovou chásku, tak jak teď na modrou?

No, nechme se překvapit, co z obyčejného člověka, který se nechá uplatit třicetikorunou vypadne a co předvede.

Netěším se na to....

Autor: Miroslav Stehno | čtvrtek 3.11.2011 0:52 | karma článku: 21,62 | přečteno: 1054x