Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

A zase ta čekárna...

O to se s Vámi musím podělit!!! Předem upozorňuji některé kritiky, že toto není obdoba mých předchozích článků, na téma: "co jsem zaslechl v čekárně", neboť ten vtipný pán, to, co ze sebe vypustil, myslel určitě naprosto vážně, navíc za souhlasného mručení, pokyvování a úsměvných poznámek ostatních čekajících. Tudíž mě nikdo nemusí kritizovat za to, že se cizí hovory neposlouchají.

a takhle jsem si tam připadal...

Začalo to tím, že ve chvíli mého příchodu tam jeden uvědomělý pracující, který zde byl v pracovní době, na což má samozřejmě nárok, ale dle jeho pracovitých řečí by tam měl chodit po nocích, aby svému milovanému zaměstnavateli neškodil, jak všichni ti ostatní, kteří tam jsou také zaměstnáni, ale pracovat se jim nechce, tak jak jemu.

To ovšem nebylo nic proti tomu, co následovalo, když přišel velmi dobře a zachovale vypadající pán v důchodovém věku a začal celou čekárnu, kde v té době sedělo asi dvacet lidí oblažovat svými výroky na všemožná témata, které prý, jak sám říkal, ve většině případů vyčetl z internetu. Dokonce nás seznámil s adresami stránek, ze kterých všechny ty konspirační teorie vyčetl. Muselo mu dlouho trvat, než se je všechny naučil nazpaměť a to i s www tečka... jak nám je jmenoval, protože já si nezapamatoval ani jednu.

Zpravodajství začalo celkem nevinně z domácích luhů.

Dostali jsme veškeré informace o Havlovi, z jaké rodiny pocházel, jak to bylo s jeho disidenstvím a jak bylo s ním všechno v devadesátýmosmým(což jsem ani netušil, že v 98 byla nějaká revoluce) vrcholnejma představitelama KSČ domluvené. Samozřejmě došlo i na majetky a to všechny, neoprávněně nabyté a to nejen u Havla.

další domácí zpráva ekonomického charakteru byla, když prohlásil: "Všechno se prodalo, nic není české, ani ta Česká pošta, ani České dráhy".

Do této chvíle jsem ještě stále byl tak nějak na pochybách, jestli si nedělá legraci pro zkrácení dlouhé chvíle při čekání.

Ovšem to, co nás čekalo ve zprávách ze zahraničí, mě utvrdilo, že tomu všemu bezmezně věří a co víc, devadesát procent posluchačů tomu uvěřilo pravděpodobně též. Dovedu si živě představit, jak to s patřičným přikrášlením prezentují dále.

Teď už mě a asi dvěma dalším začal tuhnout úsměv na rtech, s obavou o naši budoucnost. Ostatní opět souhlasně pokyvovali, občas prohodili doplňující poznámku, že jako ano, že to také slyšeli nebo pociťují na vlastní kůži.

Američani mají technologii na vyvolání zemětřesení, v kterémkoliv místě naší planety... následovalo několik poznámek o Japonsku a indickém oceánu.....

Američani umí pohnout, či přenastavit zemskou osu.... co umí, oni jí dokonce pohnuli, což mu potvrdil i kamarád, který žije v Kanadě a který mu telefonoval, že mu poslední dobou slunce svítí do oken, do kterých dříve nikdy nesvítilo...

nikdo si neumí představit, co se musí vyvinout za úsilí, v této chvíli zachovat vážnou tvář.

Ještě před tím, než mě sestra zavolala, jsem se dozvěděl, že i když se říká, že třetí světová válka není, ani nezačala, tato už dávno probíhá po celém světě a další, vlastně bitvy nás čekají v Sudánu a Sýrii. Samozřejmě, nejraděj by si začali i v Iráku a Iránu(pro jistotu jmenoval země obě, zřejmě se mu pletou), ale bohužel tam z Izraele bez tankování nedoletí, takže je to pasé...

Jsem opravdu rád, že jsem měl možnost, využít dobu čekání na ošetření u lékařky, ve společnosti lidí, kteří dovedou tak plodně a poučně okomentovat stav této planety...

Autor: Miroslav Stehno | sobota 5.5.2012 18:03 | karma článku: 12,91 | přečteno: 885x
  • Další články autora

Miroslav Stehno

Čest práci soudruhu řediteli....

Ale, tak jsem si vzpomněl, jak jsme jako devítileté děti dostaly nařízeno ve škole zdravit "Čest práci" a oslovovat učitele "soudružko/soudruhu".

29.9.2017 v 8:43 | Karma: 20,09 | Přečteno: 901x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Stehno

Čekáme na, čekáme že, prostě stále někde čekáme...

Myslím, že takový průměrný člověk třetinu života prospí, třetinu propracuje a třetinu pročeká. Čekáme asi rádi, proto jsme vymysleli čekárny, fronty, knihy, čtečky, chytré telefony, tablety, tablety (lexaurin), které to usnadňují.

12.5.2015 v 12:48 | Karma: 13,80 | Přečteno: 394x | Diskuse| Společnost

Miroslav Stehno

Aktovka

(osoby a události nejsou reálné, případná podobnost je čistě náhodná, při odposlechu fingovaného rozhovoru nebyla usmrcena žádná zviřátka a nikdo z účastníků si během smyšleného jednání nezapálil cigaretu) postavy: F - Štěpán FauliiJ - Jan Kulovičhlas z telefonu - hlas z tlf. názvy a zkratky: b.z. - bezcelní zona UA - Ucht Aizóna, Puchtin - vládce nejmenované říše Puchtinstán - nejmenovaná říšeEU - Echt Uizóna a.d - taková jedna smlouva

16.6.2014 v 7:06 | Karma: 11,84 | Přečteno: 296x | Diskuse| Politika

Miroslav Stehno

Tak jak to vidíš, lide obyčejný, lide odborový, lide koblížkový?

Kde jsou ideály, za které jsi házel lístky do uren při volbách? Co ti přinesl Paroubek blahé paměti, kromě toho, že slíbil? Co ti přinesl Zavadil blahé paměti, kromě toho, že ti uspořádal za tvé peníze zájezdy do matičky stověžaté, a že slíbil? Co ti přinesl Andréé (neblahé) nynější paměti, kromě několika koblížků před volbami?

10.4.2014 v 16:30 | Karma: 27,06 | Přečteno: 1425x | Diskuse| Politika

Miroslav Stehno

A pak proč muslimové neslaví Vánoce aneb jak to vlastně mohlo být..

Po množině článků a teorií, mnohdy až konspiračních, jak, proč a čím se to všechno stalo, dostal jsem nutkavou potřebu vysvětlit, jak to vlastně bylo dle mého názoru. Proč hned vytahovat kalibry teroristickejch útoků, když se můžeme klidně pokusit o docela prosté vysvětlení.

3.1.2014 v 15:15 | Karma: 20,71 | Přečteno: 1018x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Americký podmořský dron inspirovaný rejnokem už není jen vize, prošel testy

2. května 2024  19:28

Americká společnost Northrop Grumman dokončila testy podvodního plavidla bez posádky (UUV) s...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  19:28

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Jako v komunistickém Československu. Britský novinář obviňuje vlast z cenzury

2. května 2024  19:20

Velká Británie má problémy se svobodou slova, lidé se bojí říkat nahlas názory o kontroverzních...

Škodlivé ruské aktivity mimo jiné v Česku nás znepokojují, uvedlo NATO

2. května 2024  19:12

Severoatlantickou alianci znepokojují nedávné škodlivé aktivity na území členských států bloku,...

  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2003x
nechci být obyčejný člověk, dle kampaní ČSSD, ale jsem konzervativně založený, což se jistě každému líbit nebude. Ale co naplat, jsem prostě takový.No a v diskuzi jsem "miraska", i když to asi lze poznat.