Parmazánová lízátka s mákem

 Už máte dost brambůrků a keksů? Zkuste tento jednoduchý recept od Lorraine Pascale…Lízátka můžete připravit jako chuťovku pro přátelé nebo si je jen tak chrupkat u televize...      

parmazánová lízátka s mákemwww.bbc.co.uk

Co potřebuješ:

80g najemno nastrouhaného parmazánu

1 lžička máku

1 lžička sezamových semínek

Speciální vybavení: dřevěné špejle, nebo tyčky od nanuků, kulaté vykrajovátko, pečící papír

 

Postup:

     Předehřej troubu na 220 stupňů. Na nejjemnější části struhadla nastrouhej parmazán. Společně s mákem a sezamem promíchej v mističce. Připrav si plechy s pečícím papírem. Do vykrajovátka nasyp malou směs v tenké vrstvě na pečící papír.  Vykrajovátko slouží k pravidelným tvarům, takže pokud ho nemáš, nic se neděje. Zkus to od oka.  Na plech by se mělo vejít tak 5 lízátek. Podle toho, jak velké je chceš mít.  Na vytvořená kolečka polož špejli. Špejle by se měla dotýkat středu kolečka. Zbylou směsí zakryj konce špejlí, aby na nich po zapečení lízátka držela. Vlož do předehřáté trouby na 5 minut. Lízátka by měla mít zlatou barvu a jemně bublat. Poté plech vyndej a nech vychladnout cca 2 minuty.  Pomocí špachtle nebo nože odděl od pečícího papíru. A ňamka je na světě……

     Je mnoho variant na lízátka. Výborné jsou s eidamem a pistáciemi. Postup stejný, jen místo máku a sezamu přidej rozdrcené pistácie a podle chuti osol. Variant je plno, můžete přidat jakýkoliv druh ořechů a koření…..Dobré mlsání!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Mirka Stajkova | úterý 28.1.2014 21:30 | karma článku: 4,10 | přečteno: 164x
  • Další články autora

Mirka Stajkova

Chci prsa! Značka: Velká...

8.2.2015 v 3:35 | Karma: 36,48

Mirka Stajkova

Tati a jak se dělají miminka?

4.2.2015 v 10:08 | Karma: 22,95

Mirka Stajkova

Můj rok blogu na iDnes

29.1.2015 v 22:21 | Karma: 10,97

Mirka Stajkova

Bavorština podruhé

23.1.2015 v 11:19 | Karma: 25,76