- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
parmazánová lízátka s mákemwww.bbc.co.uk
Co potřebuješ:
80g najemno nastrouhaného parmazánu
1 lžička máku
1 lžička sezamových semínek
Speciální vybavení: dřevěné špejle, nebo tyčky od nanuků, kulaté vykrajovátko, pečící papír
Postup:
Předehřej troubu na 220 stupňů. Na nejjemnější části struhadla nastrouhej parmazán. Společně s mákem a sezamem promíchej v mističce. Připrav si plechy s pečícím papírem. Do vykrajovátka nasyp malou směs v tenké vrstvě na pečící papír. Vykrajovátko slouží k pravidelným tvarům, takže pokud ho nemáš, nic se neděje. Zkus to od oka. Na plech by se mělo vejít tak 5 lízátek. Podle toho, jak velké je chceš mít. Na vytvořená kolečka polož špejli. Špejle by se měla dotýkat středu kolečka. Zbylou směsí zakryj konce špejlí, aby na nich po zapečení lízátka držela. Vlož do předehřáté trouby na 5 minut. Lízátka by měla mít zlatou barvu a jemně bublat. Poté plech vyndej a nech vychladnout cca 2 minuty. Pomocí špachtle nebo nože odděl od pečícího papíru. A ňamka je na světě……
Je mnoho variant na lízátka. Výborné jsou s eidamem a pistáciemi. Postup stejný, jen místo máku a sezamu přidej rozdrcené pistácie a podle chuti osol. Variant je plno, můžete přidat jakýkoliv druh ořechů a koření…..Dobré mlsání!
Další články autora |
Všelibice - Březová, okres Liberec
2 267 825 Kč