Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Šavlozubé koťátečko

Chystáte se pro zvířátko do útulku? Těšíte se na oddané plyšátko, vděčné za to, že jste mu připravili teplý domov a báječný osud? Tak bacha, ať nedopadnete jako já s Terezou. Ochočila si mě parádně...

Tereza je zatím neobjevený živočišný druh. Pracovní název je Stolní šavlozubá kočka. Až tyhle bestie živočicháři zmapujou, Terezu mi odejmou a umístí v zoo do pavilonu velmi nebezpečných šelem.

Když jsem si ji před pěti lety dovezla z útulku, bylo to asi půlroční kotě. Od začátku se zdála kapku nervní, takže když na každý můj pokus o pohlazení hystericky reagovala všemi drápy, říkala jsem si: "Kdo ví, co má za sebou. Třeba na ni byli lidi zlí, tak jí to bude chvíli trvat."

Ano. Vezměme si to po pořádku:

Terezce zřejmě ubližovali lidé. Ze začátku mi každou návštěvu zmasakrovala tak, že jsem lékárničku preventivně vytahovala při každém zazvonění zvonku. Ale můžou si za to sami - já je všechny varovala, ať do tý její boudičky nestrkají ruku!

Terince asi taky ošklivě ukřivdili psi. Ančí by mohla vyprávět. Nesčetněkrát jsem dorazila domů, kde jsem našla psa s ublíženým, žalobnickým výrazem, natrženým uchem a kočkou zlomyslně se kochající svým dílem z bezpečí horní police knihovny. Ale to nic, Ančí se nechá litovat tááák ráda...

Chudák Terka asi dostala za vyučenou i od rostlin. Kytky v květináčích už totiž preventivně zredukovala na třetinu jejich původní velikosti a vázu s pugéty od jisté doby umisťuju až někam pod strop. Vše zelené Tereza bere útokem s rozběhem, vnoří se do toho a řeže a řeže, až listí lítá. Největší kočičí nebezpečí ze všech kytek je ale ten bambus na okně. Kdykoliv mu vyroste pár lístečků, jde mu je Tereza oholit a není spokojená, dokud z vázy opět nečouhá pouze klacek. Dekoratérka jedna.

Rozhodně významnou negativní roli v ranném dětství mého šavlozubátka musel sehrát i nábytek. Nábytek je úhlavní nepřítel. Skáče se na něj po dlouhém číhání a náležitém broušení drápů, aby to stálo za to. Díky tomu můj gauč vypadá jak drhaný, vše proutěné dělá dojem, že jsem do toho půl dne kopala a některé nohy nábytku jsou ohlodané. Zřejmě pokus o narušení stability soupeře. Neměla jsem ji nechat koukat na to judo.

Totální nepřítel jsou ale ručníky. Co ty musely Tereze v mládí provést... Tereza na ně má jasnej postup: Strhat, vytahat nitě, zmuchlat, vymést s nimi celou podlahu a počůrat. Hnusný, hnusný ručníky! Smrt froté!

Ale Tereza má i přátele. Její nejlepší kámošky jsou pračka a klávesnice. Do pračky se uchyluje po každém úspěšném boji. Občas mám pocit, že se naučí zavírat za sebou dvířka. Někdy je problém dostat ji ven, což slouží jako dobrá výmluva pro odložení domácích prací.

Klávesnice je gaučík. Teri se ráda válela i po té staré placaté, ale tu ergonomickou si užívá, jak kdyby to bylo masážní lehátko. Občas se jí zdají sny, při kterých ze spaní ťuká packama do kláves, ale její zápisky nedávají smysl, tak je zatím nezveřejňuju.

Terinka je prostě šavlozubej dáreček. Paní v útulku jsem tehdy říkala: "Mám doma psa, tak bych potřebovala nějakou kurážnou kočenku, která se ho nebude bát." Zapomněla jsem ale tenkrát říct, že není žádoucí, aby se pes bál kočky. Případně, aby se VŠICHNI báli kočky...

Zní to všechno děsně, co? A je to pravda pravdoucí, a přesto bych ji nedala ani za milión. Stačí, aby moje kotěnka přihopkala, se zamilovaným výrazem se mi opřela čelíčkem o tvář a zavrněla, a už mě má omotanou kolem packy. Dokáže být tak líbezná a sladká, že jí člověk odpustí všechno. Teda, skoro všechno. Terezo, o tý včerejší inventuře v botníku si ještě promluvíme, jasný?! ;)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tina Solanová | středa 15.8.2012 12:05 | karma článku: 32,99 | přečteno: 2212x
  • Další články autora

Tina Solanová

Reklama na květinovou babičku

To se ví, že TV reklamy mají ke všední realitě asi tak blízko, jako kdyby je vyráběla mimozemská civilizace, která zná život na Zemi jen z telenovel. Ale někdy to prostě praští mezi oči!

30.7.2014 v 8:52 | Karma: 32,58 | Přečteno: 2761x | Diskuse| Ostatní

Tina Solanová

Varák a azbuka

Sněmovna se chystá projednávat novelu zákona o reklamě, která by měla upravovat cizozajyčné názvy a reklamy. Koho by nenapadly Vary, žejo... a co si tom myslí domorodec?

20.6.2014 v 10:17 | Karma: 31,67 | Přečteno: 1864x | Diskuse| Ostatní

Tina Solanová

Těžkej život mýho psa

Bíglové se vyznačují hlubokým štěkotem. Má bíglice Ančí neštěká, hloubku svého hlasu si šetří na něco jinýho – na vzdechy. Dlouhé, bručivé, úlevné vzdechy.

20.5.2014 v 12:30 | Karma: 40,84 | Přečteno: 5317x | Diskuse| Ostatní

Tina Solanová

Vrcholová příprava na změnu času

Změna času je noční můra - teda na jaře, na podzim je to naopak požehnání. Letos mám to "štěstí", že se na ni můžu připravovat vpravdě olympijsky. Co to obnáší?

13.3.2014 v 22:01 | Karma: 32,62 | Přečteno: 2346x | Diskuse| Ostatní

Tina Solanová

Vot těchnika!

Mám velkou kancelář a klíče, které si se mnou pořád hrajou na schovku. I zatoužila jsem po pípátku – přesněji, hledači klíčů. Znáte to? Zapískáte a ono to na vás zacvrliká ...teda jsem si myslela.

21.1.2014 v 9:30 | Karma: 34,25 | Přečteno: 2770x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  20:39

Přímý přenos Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl ve čtvrtek terčem atentátu, je...

Do mostu v Texasu narazilo plavidlo a poškodilo ho. Do vody uniká palivo

15. května 2024  20:07

Do mostu v Galvestonu v americkém státě Texas ve středu narazilo plavidlo a do okolních vod uniká...

Na Slovensku není mír a smír, polarizace pokračuje, říká novinářka

15. května 2024  20:03

Premium Slovenské vládní strany po atentátu na premiéra Roberta Fica slovně útočí na novináře. Přidávají se...

ANALÝZA: Rusko natahuje frontu do šířky. Putinova letní ofenziva začíná

15. května 2024

Premium Vytváření nárazníkové zóny u hranic, nebo pokus o útok na druhé největší ukrajinské město? Nenadálý...

  • Počet článků 287
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2491x
Žena.

Seznam rubrik