CASA ministra financí

Tak nám pan Kalousek hlídá spíše CASU vojenskou než kasu peněžní. Náš současný ministr financí je hodně nervózní z rozjíždějícího se vyšetřování nákupu letadel pro naše vojsko. Asi se nelze moc divit, když se policie začíná nepříjemně vrtat v systému různých cenově nadsazených zakázek pro stát a jeho instituce. Systému, který tu již zřejmě léta docela úspěšně funguje a který zřejmě oběživem plní kapsy politikům a úředníkům měrou více než vrchovatou.

Tu se najednou objeví, že pan Kalousek volal policistovi vyšetřujícímu tuto záležitost. Dnes je v Respektu pro změnu zpráva o tom, že se člověk napojený na ministra financí měl před několika týdny setkat s nadřízeným onoho vyšetřujícího policisty. Pan ministr financí něco takového dnes v rozhovoru popírá. A jak jinak, že?! Těžko si představit, že ministr by něco takového kdy přiznal ... to už by si snad mohl rovnou začít na ministerstvu balit ... i když ono by i takové přiznání naši političtí matadoři "vhodně zaonačili" s tím, že se vlastně nic nestalo. A kdyby něco, tak nějaká "trafika" by se pro pana Kalouska našla.

V naší zemi platí presumpce neviny, tedy do doby pravomocného rozsudku se na obžalovaného hledí jako na nevinného (paní Parkanová není vydaná a není ani zažalovaná). V naší zemi také jsou vojenští odborníci, kteří určitě dokáží nejlépe posoudit vhodnost a využitelnost těchto letadel pro českou armádu. Nejsem odborníkem v oblasti práva ani vojenství. Spíše se snažím na věc koukat obyčejným selským rozumem.

Jak jsem napsal na začátku, pan ministr je hodně nervózní z vyšetřování. Otázka zní proč. Jestliže si je pan ministr tak jist, že v obvinění jsou bláboly a nesmysly, pak nechť hlasuje pro vydání paní Parkanové a tím pádem také proto, aby celou záležitost posoudil soud. Pokud by soud řekl, že k ničemu trestnému nedošlo, tak by nikdo nemohl říci ani popel. Takhle to ale vypadá, že se snaží paní Parkanovou a hlavně sám sebe chránit, aby některé informace neutekly k uším policistů, soudců a potažmo dalších občanů ČR. Ono by se pak třeba mohlo provalit i něco dalšího.

Možná je to jen můj názor, se kterým samozřejmě nemusíte souhlasit, ale zdá se mi jako by ti policisté ťali do živého. Jako by byli blízko blizoučko tomu, že by někomu mohli přerušit významný penězovod. A jako by se nám ta potrefená husa začala ozývat ... .

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Marek Šnobr | pondělí 9.7.2012 13:30 | karma článku: 33,88 | přečteno: 1745x
  • Další články autora

Marek Šnobr

Sever a Jih

16.8.2017 v 23:10 | Karma: 28,17

Marek Šnobr

Zpráva o stavu Unie

7.1.2017 v 0:06 | Karma: 19,10

Marek Šnobr

Rozdělená společnost (nejen v ČR)

9.11.2016 v 11:03 | Karma: 17,39

Marek Šnobr

Zbytečné kraje

8.10.2016 v 23:25 | Karma: 24,22