Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Neurvalými provokacemi za jeden chlívek navíc!

Jednou ročně nás v práci při „hodině zdravé výživy“ externí anorektická trenérka mučí vzorky jakési mimozemské hmoty, kterou my, stokiloví pivní kulturisté, musíme posvačit a básnit při tom, jak je to báječné a jak jsme happy.

Řeknu vám, je to mučení vpravdě nelidské, a proto se vždy ihned rekreujeme obklopeni zmírňujícími prostředky, jako jsou slanina, čabajky, buřty, utopenci, vlašák a na radiátoru ohřátá sekaná. Sice je poté po určitý čas zasedačka pro slabší povahy nepoužitelná, ale my jsme vyléčeni a můžeme opět podávat očekávané pracovní výkony.

Posledně na nás slečna trenérka dorážela rafinovanými otázkami, k čemu jsme poznatky z posledního tréninku ve své každodenní životosprávě využili. Inu, to víte, my ostřílení kanci nemůžeme útlocitné slečně jen tak beze všeho vyjevit nahou pravdu, k čemu nám poslední trénink byl. Kolega, nemoha si vzpomenout na žádnou zdravou výživu, alespoň lhal, že nejedl vůbec, aby si šplhnul. Místo pochvaly byl však poučen, že je to typický příklad nezdravé výživy.

Nicméně, přes všechna spáchaná příkoří jsme kolektivně dospěli k názoru, že přeci jen by tu a tam někdo mohl ke svačině donést něco netradičního, aby ostatní žrouty vyprovokoval k úvahám, zda je vlažná sekaná za pět korun skutečným vrcholem přestávky, a taky aby to v zasedačce porád nesmrdělo jako v bufáči naproti bahnhofu.

A tak opravdu tu a tam někdo vyrukoval s nějakou tou „provokací.“ Jednou za měsíc to přežijeme, je u toho sranda a slečna trenérka bude napříště mile ohromena. Dokonce se „provokace“ časem přitvrzovaly. Nejprve se provokovalo třeba jogurty a ovocem, pak někdo přitáhl polystyrén, sušené vločky, jakýsi ptačí zob a posléze i kdovíco v povědomé mimozemské hmotě.

Tak trochu neplánovaně jsme zjistili, že spíše než zdraví fyzické si utužujeme zdraví duševní. Však si to někdy zkuste, jakou strašlivou morální energii musíte vynaložit na konzumaci hrsti sušených anilínově zelených bobulí, zatímco žrout naproti za stolem se cpe nedělním řízkem od panímámy, zakusuje ho romadurem, mlaská u toho jako bezzubý klokan a ještě se vám tlemí, že jste kytkožrout.

Ostatně, od doby, co v zasedačce pěstujeme šnytlik, s těmi kytkožrouty to zase není tak docela od věci. I když - kolega kaktusář amatér nedávno láteřil, že mu někdo opižlal jeho vzácné exempláře a jal se obratem v knize úrazů pídit po zápisu, zda si někdo v pracovní době neprošpikoval hrtan kaktusovými ostny.

Ale já věřím, že až tak neurvalé naše provokace přeci jen nejsou. Zkrátka, i provokace má jisté meze. Jednak se v práci má pracovat a ne provokovat, jednak přeci nemůžete denně provokovat s kdovíčím v rosolu. A kromě toho, na záchod to z kanceláře máme docela daleko.

Ačkoli, teď mne napadlo, že běh, byť po provokaci, je rovněž zdravý – ne? Vzhledem ke kapacitě záchodů ovšem nesmí běžet více než dva provokatéři současně.

Každopádně už máme pádnou odpověď, až se nás slečna trenérka zase optá, k čemu nám poslední trénink byl dobrý. No přeci k tomu, že od léta budeme mít o jeden chlívek na záchodě víc!

Autor: Zdeněk Šindlauer | neděle 14.2.2016 7:35 | karma článku: 22,98 | přečteno: 1185x
  • Další články autora

Zdeněk Šindlauer

Vy uličníci, vy chcete zbourat most?

No počkejte – to jenom tak nemůžete! Most u Červené nad Vltavou přeci není k tomu, aby po něm jezdily vlaky! Ten je tam proto, aby upomínal na moje znalosti, píli a námahu, a že jsem spoléhal a nezakolísal.

9.5.2021 v 7:35 | Karma: 27,21 | Přečteno: 608x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Šindlauer

Od pondělka služební cesty už jenom pěšky

poněvadž poslední služební kánohéhu nám ostré šutráky pod ploučnickým jezem v Březinách nastrouhaly na korbáčiky, a všechny ostatní dopravní prostředky nám šílenci zakážou.

2.5.2021 v 7:35 | Karma: 43,10 | Přečteno: 9134x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Šindlauer

Pěšmo šest hodin, vlakmo dvanáct minut

Ovšem vlak se mohl tratí prohnat bez servítků a navíc se v obloucích aktivně naklápět, kdežto já musel cestou prošmejdit kdejaký pozoruhodný kout a navíc natřikrát aktivně konzumovat svačinu.

18.4.2021 v 7:35 | Karma: 25,39 | Přečteno: 638x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Šindlauer

„Arciť krajina tato jest jedna z třech nejkrásnějších ...“

pravil světa znalý Friedrich Heinrich Alexander svobodný pán von Humboldt, když L. P. 1844 zdolal Milešovku. On to ovšem samozřejmě zahlásil v němčině, navíc z českého pohledu s poněkud pobuřujícím dodatkem „... v Německu“.

4.4.2021 v 7:35 | Karma: 23,83 | Přečteno: 485x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Šindlauer

Vážení hejhulové, covid-pas račte strčiti sobě za klobouk

neb my svobodní lidé cestujeme prstem po mapě a nějací covid-pasoví hejhulové nám do toho nemají co kafrat. Jediné co potřebujeme, je aspoň jeden prst, nějaká pokud možno inteligentní mapa a popřípadě brejle.

28.3.2021 v 7:35 | Karma: 25,24 | Přečteno: 1061x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Tlaková níže přinese mírné ochlazení. O víkendu bude oblačno, přijdou i bouřky

2. května 2024  6:54

Přímý přenos Silný vítr a nebezpečí vzniku požáru na vybraných místech v Česku hrozí ještě ve čtvrtek, výstrahy...

USA uvalily nové sankce na stovky subjektů. V Rusku, Číně i na Slovensku

2. května 2024  6:49

Spojené státy americké uvalily nové sankce na stovky osob a právnických subjektů. Souvisejí hlavně...

Zřícená dálnice v jižní Číně má již 36 obětí, další pátrání komplikuje počasí

2. května 2024  6:23

Nejméně 36 lidí zemřelo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila...

Poslanci mají jednat o změně zákoníku práce, o minimální a zaručené mzdě

2. května 2024  5:42

Poslanci by měli na mimořádné schůzi začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 546
  • Celková karma 18,88
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem relativně zachovalý daňový poplatník, vybavený jednou manželkou, dvěma dítky, šesti křížky v baťochu na hřbetě, jakož i dvaceti nadnormativními centimetry a kilogramy; dlouholetý technik strojař; zvědavý čtenář; příležitostný pisálek a kreslíř pro radost; občasný tramp a osamocený tulák; předposlední cestující na trati Kamenický Šenov - Česká Lípa, milovník krajin všeho druhu, železnic, češtiny a srandy. O věcech veskrze železničních jsem vypotil asi tisíc obrázků, šest knížek a sbírku statí, třeba tady: http://www.zelpage.cz/?story=1&autor=7675

 

Seznam rubrik