Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

AD ,, Chvála nerovnosti'' od pana Hinka

Nesouhlasím s tímhle hodnocením. V podstatě jen potvrzuje myšlení bílého evropana o nadřazenosti určité skupiny lidí.  Jenže tahle planeta je zde pro všechny k užitku.  

Pro začátek jednoduché shrnutí. Člověk. Tvor, který se namyšleně považuje za vrchol evoluce, je ve své podstatě stále jen zvířetem. A ve zvířecím světě platí pouze právo silnějšího. Člověkem dnes dovedené do nesmyslu, kde  nerozhoduje kvantita nebo kvalita, ale účinnost  zbraní. Každé zvíře si svou pozici nejsilnějšího v tlupě musí vybojovat. To u člověka platilo v minulosti, ale ne dnes. Kvalita myšlení je stále nahrazována ceněním zubů.

Jednoduchá otázka:  V době, kdy v Africe, v Asii, v Americe byly vysoce intelektuálně a vědomostně vyvinuté společnosti, kde v té době byl tzv Evropan?

Běhal po lesích oděn v kožešinách s oštěpem v ruce a volal ,, uááa, uááa''.  A jediné, co uznával bylo pravidlo silnějšího. A když narazil na vyspělejší společnost, tak si v první řadě silou vzal její materiální bohatství. Myšlenky ho nezajímaly. Choval se jako nenasytná kobylka. Jen žrát a žrát. Jídlo, potrava, ne myšlenky. Myšlenkami se člověk nenají. Teprve postupem času jsme vědomosti a znalosti těchto civilizací začali přebírat, využívat a zdokonalovat. Hlavní však vždycky byly zbraně podle hesla,, Chceš-li mír, připravuj válku".  Přesně tak se chová zvíře při boji o post vůdce tlupy. 

Všechno je v neustálém pohybu. Vše se mění. Kdyby se neměnilo klima, tak by Afrika stále byla na vrcholu a Evropa by byla odpadem. Jenže měnící se klima je hlavním zdrojem migrace. Jak zvířat tak lidí. Tak to bylo, jest a bude. Ti lidé nejsou hloupí. Jen přestali využívat veškeré znalosti, které v minulosti měli, protože je ke svému životu v novém klimatu nepotřebovali. Považovat je za hloupé je namyšlenost těch, co to o nich říkají. Co provedli evropané po příchodu na americký kontinent s jejich původními obyvateli?  Co provedli evropané s čínskou rozvinutou společností?  Kolik národů vyvraždili jen pro své potěšení? Kolik lidí zničili pro svou pýchu?  

Pýcha předchází pád. Co narodí nějaký čas žije a pak to zemře. To se děje v každém okamżiku existence vesmíru. Smrt je pohonnou jednotkou, ne život.  Každá společnost dojde ke svému vrcholu a pak umírá. Děje se to pořád dokola. Od počátku věků. A naše společnost je na vrcholu. Už se nemá kam vyvíjet. Jen se udržuje. A to se dá pouze silou zbraní, ne silou myšlenek. Takže zvíře v nás opět vítězí.

Každá společnost má svá pravidla. V minulosti, kdy se cestovalo pěšky, tak se národy promíchávaly a asimilovaly většinou postupně. Dnes, kdy vlivem rychlé dopravy  přemístíte tisíce lidí z místa na místo v krátké době, tato doba postupného přizpůsobování se zmizela, je to mnohem těžší. Pro všechny. Pro nás i pro ně. Nemůžete ze dne na  den opustit a změnit své tradice, zvyky, způsob života. To je běh na dlouhou trať. A ode všech to vyžaduje dodržování zâkladních pravidel života: láska, soucit, tolerance, bratrství, pocit jednoty.  Od každého jedince to vyžaduje změnu. Trvání na stálosti a neměnnosti je cesta do pekla války. A příští války, které přijdou, budou pro člověka devastující a zničující. Protože se najde člověk, který tu jadernou zbraň odpálí.

Je to jen na člověku. Žádný Bůh, žádná mimozemská rasa nás neochrání před námi samotnými.  Buď se tady naučíme žít v jedné společnosti nebo se navzájem vyvraždíme.

Autor: Petr Šimík | neděle 19.1.2020 11:20 | karma článku: 7,41 | přečteno: 448x
  • Další články autora

Petr Šimík

Spalme všechny svaté knihy

Bůh je pouze jeden. Jedinný a jedinečný. Je pouze jeden pro všechny bez vyjímky. Bez rozdilu rasy, práce, majetku, náboženství atd. Je jen jeden.

27.12.2019 v 13:40 | Karma: 9,76 | Přečteno: 349x | Diskuse| Ostatní

Petr Šimík

Bůh není

Jsou jen pravidla života a schováváme to za ten pojem. Za to jméno Bůh. Když nám pravidla správného života řekne fyzická osoba, tak je zavrhneme.

27.12.2019 v 1:04 | Karma: 8,81 | Přečteno: 271x | Diskuse| Ostatní

Petr Šimík

Můj Vánoční příběh

Každý člověk během svého života prožije ten Svůj Vánoční příběh. Zde je ten Můj. Skutečně se Mi stal, i když jsem ho v reáliích upravil. Pro ochranu ostatních účastníků.

24.12.2019 v 14:19 | Karma: 13,00 | Přečteno: 399x | Diskuse| Ostatní

Petr Šimík

Proč nemám rád vánoční období

A proč By dárky neměl nosit ani Ježíšek, ani Santa Claus, ani děda Mráz. Tradiční a netradiční Vánoce. Tak už to tu máme zas. Ten souboj klidu a pohody proti nervydrásající honičce a psychickému teroru.

22.12.2019 v 12:32 | Karma: 10,51 | Přečteno: 285x | Diskuse| Ostatní

Petr Šimík

Recyklace všeho

Vše se neustále recykluje. Od vesmíru po buňku. A s tím i vše, co je mezi tím. Jenže lidé si to stále nedokážou připustit. A tak vytvářejí problémy tam, jde vůbec nejsou. Takže trochu navážu na článek Trávu nebo maso?

21.12.2019 v 14:12 | Karma: 8,20 | Přečteno: 208x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 87
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 496x
Vystudoval jsem SPŠ elektrotechnickou, pracuji jako skladník. Zajímaji mne věci od historie až po kosmos. Z TV programů sleduji nejraději ČT2 a ZOOM.

Seznam rubrik