AD ,, Chvála nerovnosti'' od pana Hinka

Nesouhlasím s tímhle hodnocením. V podstatě jen potvrzuje myšlení bílého evropana o nadřazenosti určité skupiny lidí.  Jenže tahle planeta je zde pro všechny k užitku.  

Pro začátek jednoduché shrnutí. Člověk. Tvor, který se namyšleně považuje za vrchol evoluce, je ve své podstatě stále jen zvířetem. A ve zvířecím světě platí pouze právo silnějšího. Člověkem dnes dovedené do nesmyslu, kde  nerozhoduje kvantita nebo kvalita, ale účinnost  zbraní. Každé zvíře si svou pozici nejsilnějšího v tlupě musí vybojovat. To u člověka platilo v minulosti, ale ne dnes. Kvalita myšlení je stále nahrazována ceněním zubů.

Jednoduchá otázka:  V době, kdy v Africe, v Asii, v Americe byly vysoce intelektuálně a vědomostně vyvinuté společnosti, kde v té době byl tzv Evropan?

Běhal po lesích oděn v kožešinách s oštěpem v ruce a volal ,, uááa, uááa''.  A jediné, co uznával bylo pravidlo silnějšího. A když narazil na vyspělejší společnost, tak si v první řadě silou vzal její materiální bohatství. Myšlenky ho nezajímaly. Choval se jako nenasytná kobylka. Jen žrát a žrát. Jídlo, potrava, ne myšlenky. Myšlenkami se člověk nenají. Teprve postupem času jsme vědomosti a znalosti těchto civilizací začali přebírat, využívat a zdokonalovat. Hlavní však vždycky byly zbraně podle hesla,, Chceš-li mír, připravuj válku".  Přesně tak se chová zvíře při boji o post vůdce tlupy. 

Všechno je v neustálém pohybu. Vše se mění. Kdyby se neměnilo klima, tak by Afrika stále byla na vrcholu a Evropa by byla odpadem. Jenže měnící se klima je hlavním zdrojem migrace. Jak zvířat tak lidí. Tak to bylo, jest a bude. Ti lidé nejsou hloupí. Jen přestali využívat veškeré znalosti, které v minulosti měli, protože je ke svému životu v novém klimatu nepotřebovali. Považovat je za hloupé je namyšlenost těch, co to o nich říkají. Co provedli evropané po příchodu na americký kontinent s jejich původními obyvateli?  Co provedli evropané s čínskou rozvinutou společností?  Kolik národů vyvraždili jen pro své potěšení? Kolik lidí zničili pro svou pýchu?  

Pýcha předchází pád. Co narodí nějaký čas žije a pak to zemře. To se děje v každém okamżiku existence vesmíru. Smrt je pohonnou jednotkou, ne život.  Každá společnost dojde ke svému vrcholu a pak umírá. Děje se to pořád dokola. Od počátku věků. A naše společnost je na vrcholu. Už se nemá kam vyvíjet. Jen se udržuje. A to se dá pouze silou zbraní, ne silou myšlenek. Takže zvíře v nás opět vítězí.

Každá společnost má svá pravidla. V minulosti, kdy se cestovalo pěšky, tak se národy promíchávaly a asimilovaly většinou postupně. Dnes, kdy vlivem rychlé dopravy  přemístíte tisíce lidí z místa na místo v krátké době, tato doba postupného přizpůsobování se zmizela, je to mnohem těžší. Pro všechny. Pro nás i pro ně. Nemůžete ze dne na  den opustit a změnit své tradice, zvyky, způsob života. To je běh na dlouhou trať. A ode všech to vyžaduje dodržování zâkladních pravidel života: láska, soucit, tolerance, bratrství, pocit jednoty.  Od každého jedince to vyžaduje změnu. Trvání na stálosti a neměnnosti je cesta do pekla války. A příští války, které přijdou, budou pro člověka devastující a zničující. Protože se najde člověk, který tu jadernou zbraň odpálí.

Je to jen na člověku. Žádný Bůh, žádná mimozemská rasa nás neochrání před námi samotnými.  Buď se tady naučíme žít v jedné společnosti nebo se navzájem vyvraždíme.

Autor: Petr Šimík | neděle 19.1.2020 11:20 | karma článku: 7,41 | přečteno: 448x
  • Další články autora

Petr Šimík

Hrdost nebo pýcha

30.1.2020 v 18:45 | Karma: 0

Petr Šimík

Dějiny lidstva

27.1.2020 v 11:21 | Karma: 14,61

Petr Šimík

O antisemitismu

22.1.2020 v 15:54 | Karma: 11,85

Petr Šimík

O Boží lásce

11.1.2020 v 8:19 | Karma: 5,86