Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Každý chytrý /neo/nacista jde ke komunistům

Protože při absurdní konkurenci dvou stejně extremistických kohoutů na našem totalitním smetišti je to jediná možnost, jak se co nejdříve dostat k moci.  Komunismus má totiž oproti nacismu zejména v Evropě mnohem lepší podmínky dalšího růstu. Komunistická strana je na rozdíl od všech dalších extremistů brána jako strana demokratická, a tak si může v klidu připravovat převzetí moci, podobně jako před r. 1948. Pro klidné spaní je pak velkou výhodou léty prověřená a všeobecně uznávaná beztrestnost komunistických zločinů.  Byť je to  paradox, protože obě hnutí měla vždy stejné cíle i prostředky k jejich dosažení.  Takže když by se to po pár desítkách let opět zvrtlo, jistě by se žádnému komunistovi zase nic nestalo, podobně jak v nyní končící dvacetileté periodě, kdy se komunisté drželi lehce v ústraní. Snad s výjimkou ojedinělých a spíš marketingových akcí, jako případ prokurátorky Brožové - Polednové.  

Zatímco nacisti jsou  pronásledováni ještě  64 let po válce,  jak dokládá aktuální zpráva o procesu  kvůli masakru v Itálii, komunistické skutky už dnes prakticky nikomu  nestojí ani za zmínku. Navíc komunistům nikdy nehrozily tresty smrti ani dlouholetého žaláře. Pokud už byli někdy popraveni či vězněni, tak vždy jen svými soukmenovci. S tím souvisí i  šikana nacistů  u nás při každé akci, na rozdíl od komunistů, kteří se můžou slučovat jak je jim libo. I nejhloupějšímu náckovi musí být jasné, že k opravdové moci se v dohledné době může dostat jen s komunisty.

 

Tak proč nezměnit dres a nepřestoupit? Vlastně se tím jen navazuje na pakt Stalina s Hitlerem, kteří se spojili už před sedmdesáti lety. Tehdy to sice ještě nedopadlo, hlavně proto, že se jednalo o dva velké subjekty. Což není dnešní případ, zvláště ne v naší malé republice. Navíc už jistě ani žádný neonacista nemá  problém s tím, že bude dál vystupovat pod hlavičkou KSČM. Jednou je  to značka, jistě nevyčíslitelné hodnoty, a tak to navíc v době velkých fúzí ve světě jistě nikomu vadit nebude.

 

Hlavní je především to, že komunisti jsou už teď na převzetí moci připravení, jistě lépe než kdysi před rokem 1948. Nemají sice jako po válce svého ministra vnitra Noska, ovšem ani ministryně spravedlnosti Kovářová nebo premiér Fischer nejsou k zahození, a jistě už sbírají různé strategické i kompromitující materiály. Mohlo by se sice namítnout, že už nejsou členy KSČ/M/, ale to je třeba brát s velkou reservou. Žádný z nich se totiž veřejně od této zločinecké organizace nedistancoval, vrátka si nechali otevřená. Jan Fischer jen utrousil, že do KSČ vstoupil kvůli statistice, a Daniela Kovářová si z nás už udělala legraci úplně bez zábran - do KSČ vstoupila jen kvůli vidině sexu s blonďatým spolužákem řeckého typu. To sebralo dech všem našim voleným zástupcům, kteří k tomu dodnes mlčí jako ryby. Zareagovat se odvážil jen Jan Rejžek v Lidovkách povzdechnutím, že měl smůlu, když jeho lákala do KSČ "jen tlustá, upocená ropucha. Mít tak strana  aspoň jednu Pallas Athénu, kde jen už mohl dnes být".

 

Neonacisté jsou jistě přijímáni do KSČM s otevřenou náručí z několika důvodů. Jiná krev dělá organismus silnějším, a tady to platí dvojnásob. Přestože se zdaleka nepotvrdily předpovědi, že KSČM skončí vymřením svých členů, trochu osvěžit bude potřebovat. Zejména na místech různých bouchačů, kteří budou po uchopení moci v plném nasazení jako dozorci v lágrech, vyšetřovatelé, tajní atd. Po válce to bylo jednoduché, protože bylo dost adeptů na tato místa  např. z řad kondidentů gestapa, kteří se díky kompromitujícím materiálům stali nejoddanějšími a nejvěrnějšími soudruhy v boji. Za posledních dvacet let se ale četnost těchto kádrů hodně snížila, a to je právě možnost pro neonacisty, kteří se v přímém boji cvičí neustále.

 

Ostatní hraje komunistům do ruky tak jako před šedesáti lety. Tehdy byla ještě poválečná krize, také v té době byl obyčejný lid naštvaný na kapitalisty, podobně jako dnes. Takže možná bude stačit naznačit před volbama, že se bohatým trošku vezme, a demokratické vitězství KSČM bude zaručeno.  Půjde o to, kolik z nás  se po letech zase rádo vrátí k levnému pivu, sociálnímu nájemnému i zdravotnictví bez zlodějských 30 korun. A  jestli se tedy extremisté dostanou z totalitního smetiště opět na totalitní výsluní. Pokud ano, tak se pak bude už jen utahovat, napřed asi pozvolna, přeci jen to nebude moci pokračovat příliš rychle, ale postupně by se to jistě zvládlo, i za pomoci našich bruselských expertů. Zvláště když bychom se opět stali klidnou spořádanou zemí, bez stávek a bez demonstrací, oázou klidu v Evropě. Na to by slyšeli i v Bruselu.

 

Objektivně se musí poznamenat, že málokdo se měl v letech 1948 až 1989 tak dobře, jako my. Cestovat jsme mohli po celém světě, buď s Čedokem nebo na devizový příslib. Studovat jsme taky mohli kde nás napadlo, někdo třeba v Sovětském svazu, jiný zase v Kanadě. Jako Michael Žantovský v sedmdesátých letech na McGillově universitě v Montrealu. Byť ten to měl náročnější,  protože byl daleko od rodičů. Tatínek byl totiž československým velvyslancem při OSN až v New Yorku, a tak se nemohli vídat každý den, jako většina šťastlivců, kteří studovali třeba v Praze, kde byli i jejich rodiče.  Regály v Tuzexu také nikdy prázdné nebyly, takže nikomu tady nikdy nic nechybělo. Pro úplnost je nutno dodat, že se bavíme o aktivních zásadových občanech, kteří neváhali udělat pro republiku i něco navíc než jen přežívat. Ta mlčící neangažovaná většina, co si na "totalitu" někdy stěžuje dokonce ještě dnes, ta nakonec nebyla nikdy spokojená, a asi není ani teď.

 

Uvidíme možná už na podzim, jak tato symbióza extremistických stran dopadne u voleb. V každém případě máme jednu velkou jistotu, která mnoho z nás uklidní. Pokud zvítězí KSČM už letos, tak jistě nedojde k tomu, že by ministr zahraničí Jan Kohout buď skočil, nebo byl vyhozen z okna jako Jan Masaryk. V tom je třeba ocenit prozřetelnost lobbování KSČM, že na tento post prosadila jak dlouholetého člena KSČM, tak i člověka dobře zapsaného v bývalém Sovětském svazu. Tak se prakticky eliminovalo možné opakování případu Jana Masaryka, což by jen zbytečně znovu jitřilo vášně.

  

Autor: Jan Šesták | pondělí 29.6.2009 1:05 | karma článku: 19,42 | přečteno: 1215x
  • Další články autora

Jan Šesták

Jak prezident Petr Pavel řešil své známky

"Moje vize byla nemít žádný portrét, nemít žádnou známku, a pokud možno se takhle nezviditelňovat." Dále na středeční tiskové konferenci pan prezident Pavel zmínil, že to není způsob prezentace, který by mu byl vlastní.

9.6.2023 v 10:38 | Karma: 15,38 | Přečteno: 541x | Diskuse| Společnost

Jan Šesták

Rozhlas vykročil do další stovky naplno, stejně jako děkování za pozvání

Nejen náš rozhlas, ale podobně i televize či internetové podcasty jsou zaplaveny inflací děkování za pozvání. Zejména ve vysílání zpravodajských stanic, jakou je třeba Český rozhlas Plus, s krátkými vstupy expertů či politiků.

23.5.2023 v 11:23 | Karma: 10,76 | Přečteno: 251x | Diskuse| Média

Jan Šesták

Michael Kocáb si asi dovolil už hodně

Když na stanici ČRo Plus řekl: "Prezident s komunistickou minulostí? Plivnutí do tváře všem obětem komunistického režimu," a dodal: "Naprosto nepřijatelné a zklamání, že je tady 70 % voličů, kterým nevadí komunistická minulost."

26.1.2023 v 12:16 | Karma: 27,00 | Přečteno: 1713x | Diskuse| Společnost

Jan Šesták

Danuše Nerudová naštěstí nepostoupila

Danuše Nerudová se ze začátku zcela vážně chlubila tím, že nemá jako jedna z mála žádnou komunistickou totalitní minulost. Stopla to až poté, když se stala terčem vtipů kvůli tomu, že byla za totáče teprve školačkou.

15.1.2023 v 18:40 | Karma: 31,99 | Přečteno: 1281x | Diskuse| Společnost

Jan Šesták

Ministerstvu zdravotnictví České republiky

Vážení pracovníci ministerstva zdravotnictví. Velmi pravděpodobně došlo v souvislosti s aktuálním nouzovým stavem ke dvěma pochybením ministerstva, které na různých úrovních buď řídíte, nebo kde máte různé funkce.

16.12.2021 v 0:35 | Karma: 20,45 | Přečteno: 642x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

VIDEO: Výbuch poničil dům, je prakticky na odpis. Na vině může být fotovoltaika

25. června 2024  16:47,  aktualizováno  21:41

V Šonově na Náchodsku zasahovali hasiči u výbuchu v domě. „Pravděpodobná příčina výbuchu je...

KOMENTÁŘ: Bagration. Operace, která odstartovala průlom východní fronty

30. června 2024

Premium V červnu 1944 se Spojenci vylodili v Normandii, zatímco na východní frontě ve stejné době probíhala...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Jako mravenci. Hrůza na mostě korunovala americký úprk z Pchjongjangu

30. června 2024

Seriál Korejskou válku dnes vnímáme především jako pozadí pro vtípky vypečených doktorů ze seriálu...

Na Plzeňsku u Seče se srazila auta, jeden řidič zemřel. Havarovalo se i jinde

29. června 2024  19:28,  aktualizováno  21:37

Smrtí jednoho z řidičů skončila sobotu odpoledne nehoda u Seče na jižním Plzeňsku. Na silnici první...

  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik